Звучи блесаво, али није!

Samo što i dalje informacija o imenu ili boji kose nije dovoljna, pošto i kada su deca blizanci - uvek postoji onaj koji je stariji.

Ali jeste maštovito zamišljeno.
Опаска сасвим на мјесту, али кад већ помињемо маштовитост... ко зна, можда их и није рађала мајка, можда су близанци истовремено „испали” из неких чика Билијевих епрувета. :mrgreen:

Samo što i dalje informacija o imenu ili boji kose nije dovoljna, pošto i kada su deca blizanci - uvek postoji onaj koji je stariji.

Ali jeste maštovito zamišljeno.
Математичар из задатка у том случају свакако не би рекао ”Најстарији се зове Милан”, већ ”Старији близанац се зове Милан”

Милан?

Кад сам малопре читао задатак,

Писало је да је најстарији црвенокос,
а у међувремену је промењено у најстарији се зове Милан.

То драстично мења крајњи резултат.
Blake Griffin je crvenokos, rodjen je 16 marta 1989

pa sad ako može da pomogne oko računa...

Ја кад седим у кафић, обично причам глупости.

Као, уосталом, и на Крсти.

И тако ја ономад седим са неке две френдице "На ћошку".

И причамо глупости, наравно.

И поред нас за столом двојица, интелектуалаца, причају о ко зна којим идеолошким, социолошким, филозофским и историјским темама, и то на сав глас.

Мислим се у себи...јбт...дошли сте у кафић, причајте глупости, блејите, нисте у Институту за философију, социологију и губљење времена, па да причате у кафићу као што Мистик пише по Крстарици.

И онда налетим на ову тему где два математичара у кафићу, уместо да кажу:"Имам два близанца од 2 године и старијег од 9 лета", они један другом задају математичке задатке са загонеткама.

Опустите се мало, људи. Било да смо у кафићу или теми о Украјини, мало зезања није на одмет.

A zašto moraju imati isti rezultat kad se pomnože?
to su zadate premise: prva premisa: covek ima tri sina i zbir njihovih godina je 13 - tada imas 13 kombinacija mogucih godina dece.
druga premisa - proizvod njihovih godina je jednak broju automobila na parkingu. Metodom eliminacije na osnovu ovih podataka, dolazis samo do dve kombinacije (166 i 229), i onda na osnovu trece premise (postoji najstariji sin), dolazis do trazene kombinacije - 2,2,9.

Ја кад седим у кафић, обично причам глупости.
Као, уосталом, и на Крсти.
И тако ја ономад седим са неке две френдице "На ћошку".
И причамо глупости, наравно.
И поред нас за столом двојица, интелектуалаца, причају о ко зна којим идеолошким, социолошким, филозофским и историјским темама, и то на сав глас.
Мислим се у себи...јбт...дошли сте у кафић, причајте глупости, блејите, нисте у Институту за философију, социологију и губљење времена, па да причате у кафићу као што Мистик пише по Крстарици.
И онда налетим на ову тему где два математичара у кафићу, уместо да кажу:"Имам два близанца од 2 године и старијег од 9 лета", они један другом задају математичке задатке са загонеткама.
Опустите се мало, људи. Било да смо у кафићу или теми о Украјини, мало зезања није на одмет.
Извини, убудуће ћу додавати и: „Свака сличност са стварним особама и догађајима је случајна.” :lol:

Back