Zvezda isplatila igračima pola miliona;

• Začetnik teme Začetnik teme Ribar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ribar

Poznat
Poruka
9.164
Fudbaleri Crvene zvezde dobili su od kluba pola miliona evra za prolazak u nokaut fazu Lige Evrope.

Fudbaleri CZ dobili su pola miliona evra. Prema tekstu čiji sam link ovde postavio, ostatak će dobiti do leta. (Kako li će "jadnici" izdržati do leta sa "svega" pola miliona? Sve i da je to 50 igrača - a nije - svako bi dobio po 10 hiljada evra!)

Istovremeno, ista "Zvezda" ima milionske dugove za poreze, vodu, struju i ostalo.

Preduzeća u kojima radnici primaju po 200 € moraju najpre da namire dugove a za radnike da stigne ili ne stigne tih bednih 200 € niko ne pita.

Kada sportistima treba isplatiti milione na dugove i obaveze niko ne obraća pažnju.

Može li država u kojoj je jedino sport važan i najvažniji, a sve ostalo zanemarljivo uopšte opstati na bilo koji način osim da se proda strancima?

Sve zavisi odakle im novac. Ako su dobili od UEFE za plasman, moraju da isplate igrače, da ne rizikuju tužbu nekog igrača UEFI i izbacivanje iz takmičenja, jer će UEFA reći "Dali smo vam pare, a vi niste platili igrače."
Ako su pare od sponzora ili kako već, onda je priča već drugačija.

Samo malo mi već idu na živce ove priče "radi za 200€". Kakve veze ima što neko radi za 200€, a neko igra fudbal za 2.000, 20.000, 200.000, 2 miliona... evra.
Da je tako lako, svi bi igrali fudbal (tenis, košarku, golf...)

Samo malo mi već idu na živce ove priče "radi za 200€". Kakve veze ima što neko radi za 200€, a neko igra fudbal za 2.000, 20.000, 200.000, 2 miliona... evra.
Da je tako lako, svi bi igrali fudbal (tenis, košarku, golf...)
Imao bi pravo što se tiče živaca da se za sport ne izdvajaju pare iz državnog budžeta.

Kada bi isključivo sami zarađivali (od prodaje igrača, ulaznica, majica, bedževa, itd.) - bez ikakvog učešća budžeta, i kada bi uredno plaćali obaveze, prvi bih rekao neka dele i milijarde. Međutim, kada ne plaćaju obaveze, podmiruju se iz budžeta - itekako mogu, i moraju, da se upoređuju sa onima koji zarađuju 200 €.

Back