zuta stampa / portali

Туђи живот. Немају свој или нису задовољни, па се онда баве туђим. Ту је и превише слободног времена, например код пензионера.

pa i krstaricu mozemo podvesti pod zuti portal pogotovo rubrike o " poznatima " dok recimo ozbiljne stranive kao nprn1 nema uopce komentara na ozbiljne teme komentari ljudi na neke pevaljke ili kofol selebritije se penje na stotine postova . jel to buducnost interneta ?

Ne postoji više razlika između žute i dnevne štampe kao što ne postoji ni razlika između politike i estrade.

Ono što meni najviše smeta jeste što se vesti tipa ..poginuo pešak,skočio sa mosta, muž ubio ženu i sl. stavljaju na naslovne strane. Pa uvek je bio porodičnog nasilja,pojedinačnih nesreća, ali se nije stavljalo kao udarna vest, već u rubriku - crna hronika. I još nešto, kod suseda nisam primetila da je tako. Mnogo su umereniji. Mi smo potpuno neumereni u svemu.

Bolest, u pravom smislu te reči. Čim vidim da se na TV, na nekom sajtu ili u novinama piše o tzv. "zvezdama", o njihovim privatnim životima, ko se s kim smuvao, ko je koga opsovao, šta se desilo u sinoćnoj "Farmi" ili "Parovima", kome je sevnula butkica, odmah preskačem to u najširem luku. Uz to ponekad prosikćem kroz zube par lepih reči na račun onih koji o tome izveštavaju i o onima koji to gutaju.

To je ono u prostom svetu, koji nije dostigao neki visi kognitivni nivo....

Ovo. :ok: Nažalost, takvi su u većini. Sebe ne smatram za neku posebno sazrelu osobu, ali svejedno ne mogu da pojmim kako zrela odrasla osoba može da se "loži" na senzacionalizam i dopusti da je on privuče.

Ono što meni najviše smeta jeste što se vesti tipa ..poginuo pešak,skočio sa mosta, muž ubio ženu i sl. stavljaju na naslovne strane. Pa uvek je bio porodičnog nasilja,pojedinačnih nesreća, ali se nije stavljalo kao udarna vest, već u rubriku - crna hronika. I još nešto, kod suseda nisam primetila da je tako. Mnogo su umereniji. Mi smo potpuno neumereni u svemu.

Meni najviše smeta kada novinar daje sebi za pravo da nekog naziva ovim ili onim imenom ili da komentariše neku situaciju iz svog ugla umesto da, kao nekada, objektivno i nepristrasno izvesti o nečemu. Za to bih tukao. Povećavanje tiraža na tuđim nesrećama neću ni da komentarišem.

sto to ima u ljudima da ih najvise zanima zuta stampa ? svaki ozbiljan portal je propao ili zivotari u debelom minusu .

Zato što se kroz te portale koriste obične, svakodnevne emocije i dogadjaji široke populacije koje se dalje upotrebljavaju za prodaju proizvoda, tj plasiranju nečije ličnosti.

Svako me je razumljivo da neko ima porodične probleme, da je reskinuo, pomirio se, zaljubio se...ali baš svima nije razumljivo zašto se ratuje u Somaliji i šta to njega zanima.

I u moru informacija odabereš onu najbližu tvom životu...

E sad to koriste ljudi koji prodaju sebe, hajde da ih nazovem prezenteri muzike, glume... I tako, kad bih ja u životu mislila o nekoj Ceci, koja me uopšte ne zanima, niti njeno zavijanje od muzike sem ako svaki put kad otvorim neki od portala za informisanje ne vidim njenu sliku ili sliku nekog drugog sa natpisom Cecin/a ovaj, ova, ili onaj i neka priča uz to. Vremenom otvoriš da vidiš dokle seže glupost, onda te zainteresuju komentari... i tako potpuno nebitna osoba sa krajnje diskutabilnim stvaralačkim mogućnostima i talentom postane neko.
Prosto kreiranje javnog mnjenja... pa kad ona objavi neki svoj "projekat" prosto pogledaš... da vidim kakva buka oko toga.... a sve je počelo do toga što si delić svog života i samo svog, koji je u osnovi zajednički svima, identifikvao sa naslovom .

Poslednja izmena:
Meni najviše smeta kada novinar daje sebi za pravo da nekog naziva ovim ili onim imenom ili da komentariše neku situaciju iz svog ugla umesto da, kao nekada, objektivno i nepristrasno izvesti o nečemu. Za to bih tukao. Povećavanje tiraža na tuđim nesrećama neću ni da komentarišem.

Novinar koji može da govori iz ličnog ugla mora da ima težinu već izgrađenog imena u novinarstvu, a toga danas više nema. Neki su politički plaćenici, a većina su potpuni laici i polupismeni karijeristi. Uglavnom se prenose agencijske vesti pa samo prepisuju jedni od drugih. Često stave neki bombastičan naslov teksta za koji se kasnije ispostavi da nema nikakve veze sa onim što sledi u nastavku.

Što se tiče teme, mislim da smo generalno zatrpani gomilom informacija koje prestižu jedna drugu. Pošto ništa više ne može da nas iznenadi, uplaši, sablazni..novinarčići se trude da bace neku skandaloznu fotku, jer slika govori hiljadu reči. Mnogi više i ne čitaju članke, samo pogledaju slike i naslove, a to je suština žute štampe. Privući pažnju.

Žalosno je vidjeti dušu koja ostaje na jednom nivou ili stagnira, i ne dozvoljava sebi da procvijeta.
Mnogi se okreću trivijalnostima i bacanju vremena na iste, jer nisu svjesni toga, nisu svjesni vrijednosti znanja i prosvete, ne razlikuju bitne stvari od nebitnih.
Faktori su razni, vaspitanje prije svega, uticaj negativnog društva koje guta pojedinca, slabost duha iz nekog razloga.

Sam sistem u državi takođe utiče, pogotovo na mlađe i na neki način ih formira. Ovaj naš divlji kapitalizam i neka iskrivljena demokratija odvaja porodicu i dijecu vremenski.
Mnogi rade prekovremeno ili po dva posla da prežive, tu je vaspitanje teže izvesti jer "s kim si takav si", ako su dijeca odvojena od roditelja, onda su više pod uticajem društva, okoline, medija, interneta i sl. gde će usvojiti neke svoje "vrijednosti"...
Kapitalizam je surov u suštini, generalno gledajući pametniji i sposobniji neće pomoći drugima da se i oni uzdignu, već naprotiv, poželjno je da su drugi ispod njih, da bi bili iskorišćeni, tu je suština. Veliki moćnici to svjesno rade danas i plasiraju zaglupljujuće stvari po medijima, mediji čine da se narod kolektivno pretvara u nemisleću masu koja treba biti iskorišćena kao stoka, a oni da ostanu čobani. To je nekada svjesno rađeno u USA, crncima nekada nije bilo dozvoljeno školovanje baš iz razloga da bi se lakše koristili i kontrolisali, da budu slabo prosvećeni i nemisleći. Danas se to isto radi na masama samo diskretnije. U kapitalizmu se gleda kapital, i to je suština vijednosti u njemu, zato i imamo danas jednocifren postotak oni koji drže većinski kapital i one koju su iskorišćeni...

Back