Zurabi Datunašvili

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ništa neobično sem za ksenofobe u Srbiji. Hrvati
Screenshot_20210805-093042_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20210805-093055_Samsung Internet.jpg

(Mocart sport )

Izguglala sam tu rec evo na primer sta je to / dva puta .

Oni su pokazali to onime sto rade / nisu primer / kao sto nisu ni nemci koji da bi se izvukli pokazuju kao " svako moze da igra za njih" /dok se tek u prici sa njima vidi koliko su ta prva rec.

ŽELIM DA OSTANEM U SRBIJI I OSNUJEM PORODICU OVDE!​

Nakon što je javno govorio o promeni imena i ljubavi koju oseća prema Srbiji, bronzani rvač iz Tokija dotakao se i svoje budućnosti, koja će, po svemu sudeći, biti usko vezana za ostanak u Srbiji.
zurabi.jpg

Njegovom dolasku u Srbiju prethodio je incident u finalu državnog prvenstva u Gruziji, a potom i fizički obračun sa prvim čovekom tamošnjeg saveza Gegom Gegešidzeom koji je metalnom šipkom udarvio Datunašvilija.

- Bio sam na korak da 2019. godine završim karijeru. Posle tog incidenta mi nije bilo dozvoljeno da se bavim onim što najviše volim, Savez me je minirao i nisam znao šta dalje. Jednog dana sam razgovarao sa mojim prijateljem Mihailom Kadžajom, koji je u to vreme već rvao za Srbiju i objasnio mi situaciju. Rekao mi je da će pričati sa ljudima iz ovdašnjeg Saveza i videti da li su zainteresovani. Posle otprilike dva meseca sa mnom je kontaktirao Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije, koga uopšte nisam poznavao tada. Upoznali smo se, ušli u komunikaciju i posle nekog vremena sam dobio dozvolu da nastupam za Srbiju - rekao je Datunašvili za "Večernje novosti".

Nakon što je sa medaljom stigao u Srbiji mnogo je govorio o ljubavi prema novoj domovini, a sada je potvrdio da razmišlja o trajnom ostanku u Srbiji iako mu je brat u Parizu, a otac, majka i sestra u Tbilisiju.
- Stvarno osećam Srbiju kao svoj dom, možda i jednog dana posle završetka karijere ostanem i osnujem porodicu ovde. Ne bih imao ništa protiv. Sviđa mi se zemlja i sve što je čini. Pravoslavac sam, vera ima bitnu ulogu u mom životu, ali to ne pokazujem drugim ljudima. Bog mi je pomogao i doveo me dovde, verujem da se sve dešava u životu sa razlogom. Da su se Igre u Tokiju održale 2020, kao što je i bilo planirano, ja na njima ne bih učestvovao, a samim tim ne bih imao priliku da osvojim medalju - podvukao je Zurab.

Zurabi Datunašvili prvak sveta u rvanju

z.d..jpg

Zurabi Datunašvili je osvojio bronzanu medalju za Srbiju u rvanju pobedivši u finalnoj borbi repesaža Hrvata Huklek sa 6:1.

Nakon borbe, Datunašvili je bio umoran, ali je uspeo da progovori nekoliko rečenica posle velikog uspeha koji je napravio.
- Osećam se dobro, ali sam se nadao i boljem rezultatu. Ali planovi su se promenili i morao sam da se borim za bronzanu medalju. Iskoristio sam priliku i osvojio sam odličje. Protiv ovog borca sam već rvao ranije, ali sam izgubio prethodni meč. Sada sam mu se revanširao za raniji poraz, tako da sam zadovoljan - rekao je Gruzin koji rve pod našom zastavom.

Dodao je:

- Moj trener i ja smo imali dobru taktiku koju sam ja veoma dobro sproveo u delo, dok je moj rival napravio neke greške. Iskoristio sam šansu koje sam imao na kraju dobio borbu. Dobro sam otvorio meč, brzo stekao prednost i na kraju slavio.
Inače, Datunašvili je izabrao i svoje srpsko ime:

- Mogu da se zovem Zoran Zurab Datunašvilić.

I za kraj, upitan da kaže nešto na našem jeziku, uz uzdignutu pesnicu, rekao je:

- Živela Srbija!

Sport/blic.rs

Back