Zurabi Datunašvili

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.431
Srpski rvač Zurabi Datunašvili osvojio je danas bronzanu medalju u kategoriji do 87 kilograma na Olimpijskim igrama u Tokiju pošto je savladao Hrvata Ivana Hukleka sa 6:1.

20210718ivdatunashvili.jpg

Gruzijac sa srpskim pasošem bio je prezadovoljan polse meča i rekao da je ostvario cilj osvajanjem bronzane medalje.

- Jako sam srećan zbog osvojene medalje. To je bio moj cilj u Tokiju. Ovaj uspeh dugujem svim ljudima iz Srbije koji su verovali u mene. Hvala ti Srbijo - rekao je Datunašvili.

SD

Bravo za Gruzijca pod srpskom zastavom. :D

E78wo5qVIAQ5tM-.jpeg.jpg

:vatromet: :vatromet: :vatromet:

Niko nije ocekivao nista od njega 🤷‍♀️ ne znam ko prati ovaj sport / nisam primetila to kod ostalih/ 🤷‍♀️ nije imao taj pritisak / dosao uzeo 🥉 vraca se.

Ovo je bas šok 🤷‍♀️ eto sad bi trebali da mu daju prostor da trenira ako nema / da sklone mlade sa ulice ako nekog ovo zanima/ u ove manje sportove dati pare da se da sala oprema plus sta jos treba.

Mnogo mi je drago sto je nas odabrao / mnogo mi je drago zbog 🥉 / ovo je bas ogroman uspeh.

"Da nešto kažem... ŽIVELA SRBIJA!" Upravo nas je oduševio junačkom borbom i medaljom, a ovim rečima nam se zauvek "zavukao pod kožu": ZORAN ZURABI DATUNAŠVILIĆ!​

Zurabi Datunašvili je osvojio bronzanu medalju za Srbiju u rvanju pobedivši u finalnoj borbi repesaža Hrvata Huklek sa 6:1.

Nakon borbe, Datunašvili je bio umoran, ali je uspeo da progovori nekoliko rečenica posle velikog uspeha koji je napravio.
- Osećam se dobro, ali sam se nadao i boljem rezultatu. Ali planovi su se promenili i morao sam da se borim za bronzanu medalju. Iskoristio sam priliku i osvojio sam odličje. Protiv ovog borca sam već rvao ranije, ali sam izgubio prethodni meč. Sada sam mu se revanširao za raniji poraz, tako da sam zadovoljan - rekao je Gruzin koji rve pod našom zastavom.
1628088679226.png

Dodao je:

- Moj trener i ja smo imali dobru taktiku koju sam ja veoma dobro sproveo u delo, dok je moj rival napravio neke greške. Iskoristio sam šansu koje sam imao na kraju dobio borbu. Dobro sam otvorio meč, brzo stekao prednost i na kraju slavio.
Inače, Datunašvili je izabrao i svoje srpsko ime:

- Mogu da se zovem Zoran Zurab Datunašvilić.

I za kraj, upitan da kaže nešto na našem jeziku, uz uzdignutu pesnicu, rekao je:

- Živela Srbija!

Blic

Pa kakve veze ima ko je gde rodjen ako zivi u drugoj drzavi.
Moje zakljucivanje se baziralo na cinjenici da Zverev svakako nije etnicki Nemac
kao ni ovaj Srbin

sad da li se rodio negde ili ne- nije bila poenta

Tvoj odgovor je bio koga predstavlja Zverev, covek rodjen u Nemackoj... Logicno da predstavlja Nemacku. Zurabi Datunašvili je Gruzijac, rodjen u Gruziji i predstavlja Srbiju jer ima pasos. To mu dodje kao sto je Adriana Lima srpkinja jer joj je neko dao pasos nakon sto se udala za Jarica i rodila mu dete....

Tvoj odgovor je bio koga predstavlja Zverev, covek rodjen u Nemackoj... Logicno da predstavlja Nemacku. Zurabi Datunašvili je Gruzijac, rodjen u Gruziji i predstavlja Srbiju jer ima pasos. To mu dodje kao sto je Adriana Lima srpkinja jer joj je neko dao pasos nakon sto se udala za Jarica i rodila mu dete....
Ništa neobično sem za ksenofobe u Srbiji. Hrvati već odavno imaju praksu uzimanja stranih talenata i davanja hrvatskog državljanstva. Svojevremeno su fudbaleru Eduardu, poreklom iz Brazila, dali državljanstvo da bi mogao igrati za hrvatsku reprezentaciju. Prvi osvajač zlatne medalje u pojedinačnoj konkurencijiza Hrvatsku bio je Bugarin Pešalov u disciplini dizanja tegova.

https://www.jutarnji.hr/sport/sport...tana-u-splitu-zbog-duga-od-70.000-kuna-877459

Ima toga još.

Ništa neobično sem za ksenofobe u Srbiji. Hrvati već odavno imaju praksu uzimanja stranih talenata i davanja hrvatskog državljanstva. Svojevremeno su fudbaleru Eduardu, poreklom iz Brazila, dali državljanstvo da bi mogao igrati za hrvatsku reprezentaciju. Prvi osvajač zlatne medalje u pojedinačnoj konkurencijiza Hrvatsku bio je Bugarin Pešalov u disciplini dizanja tegova.

https://www.jutarnji.hr/sport/sport...tana-u-splitu-zbog-duga-od-70.000-kuna-877459

Ima toga još.
Ne sporim da postoji praksa, samo mi nekako ubija duh igranja za reprezentaciju jedne zemlje kad samo dovedeš lika koji je zanat ispekao u tuđini sa tuđinskim trenerima i sredstvima... kakve tvoja zemlja ima veze s njim?

Poslednja izmena:
Ne sporim da postoji praksa, samo mi nekako ubija duh igranja za reprezentaciju jedne zemlje kad samo dovedeš lika koji je zanat ispekao u tuđini sa tuđinskim trenerima i sredstvima... kakve tvoja zemlja ima veze s njim?
Odavno je sve izgubilo smisao kada ove iz amerike niko ne sme da kontrolise za doping / ko sme da pobedi?
Sporta odavno nema / gleda se kroz pare tako da se traze oni koji ce doneti 🥇/🥈/🥉 da bi im se dale pare.
Sport je nestao kada je mnogo mnogo mnogo para uslo u to 🤷‍♀️ ne igra se nigde vise za zastavu himnu vec za pare 🥉/🥈/🥇.
Oni koji smetaju samo ih odjednome nema /Sena / Sumaher / samo neki od tih gde se vidi /sta se desava Markezu cesto /zasto je Djokovic morao da nema sada medalju na OI / zasto je Djokovic morao da izgubi od Endija Mareja .

Back