Гамбино
Elita
- Poruka
- 18.697
Жујовић најавио тужбу против Кона: Нећу ти ја „искочити“ из мрака
ДРУШТВО Аутор:Војислав Милованчевић06. нов. 202108:54 > 08:57Подели:

Пулмолог Дејан Жујовић објавио је у својој емисији “Изгубљени” да ће тужити епидемиолога и члана Кризног штаба Предрага Кона. Он је поручио Кону да му никада није претио, већ да му је обећао да ће одговарати “за све брљотине” у претходне две године.
Епидемилог и члан Кризног штаба Предраг Кон у емисији “Персона нон грата” на Н1, прочитао је Фејсбук пост доктора Дејана Жујовића, објављен прошлог лета, у ком је он, између осталог, написао “Доћи ћу из мрака и наплатићу вам зној”.
Епизоду доктора Дејана Жујовића у којој говори о Предрагу Кону, Кризном штабу и епидемији коронавируса, можете погледати на линку испод.
Жујовић је у својој емисији објаснио још једном на шта је мислио кад је то написао, наводећи да ће тужити Кона.
“Пецо Кону, нисам ти претио. Дао сам ти обећање и то ћу обећање кад тад да реализујем. Али не тако што ти мислиш, мали човече, да ћу да искочим из неког мрака и не знам шта да ти урадим. Не пада ми на памет. Ја сам много интелигентније и хуманије биће од онога како ме ти посматраш. Ја ћу да те тужим. Тебе и целу ту екипу која чинила Кризни штаб и која је радила то што је радила. Тужићемо те у име покрета “За све моје људе” за све брљотине које сте приуштили овом друштву у протекле две године. Ја се надам да неће трајати дуже од две године, али имам утисак да ће се продужити”, поручио је Жујовић, додајући да му није јасно због чега је познати епидемиолог његову поруку повезао са протестима који су се недавно догодили испред његовог стана, јер, како каже, нико нормалан не оправдава оно што се догодило на вратима Предрага Кона.
“Морам да објасним тај пост на Фејсбуку. У мају месецу обољевам тамо где сам и радио. Лежем у болницу ‘Драгиша Мишовић’. Лежем десет дана и требало би потом да изађем и одем у самоизолацију. После две недеље самоизолације почињем радим и тад почиње она прича Дарије Кисић и Предрага Кона – како је вирус ослабио и изгубио на потенцијалу, како долази лето, како ће то све да буде супер… У исто време читам извештај из Саудијске Арабије и земаља која се налазе јужно хемисфери. Тамо у том тренутку тај вирус ‘сатире’ становништво и јасно ми је да овде лето неће ништа да реши, односно да је цела прича уклопљена у предизборне сврхе”, описује Жујовић.
Он додаје да је врло брзо морао назад на посао, а да га је тамо сачекала идентична ситуација као с почетка епидемије – скафандер, велики број заражених пацијената и изостанак нормалног живота.
“У сред лета опет завршавам у скафандеру и радим свој посао. Једног дана, пацијент који је седео до мене ме пита шта је то на поду. Чак то нисам ни приметио то, ако ми верујете… Сва вода мог зноја се сливала низ скафандер у ногавице и у моје ципеле, а затим се из ципела излазила по поду. На крају смене сам видео ту баретину свог зноја, која може да се мери литрама. Што овај (Предраг Кон прим. аут.) покушава да релативизује говорећи: “Па он тврди да је зној”. Па, дођи.. Ђођи, па види”, поручио је Жујовић Кону, да би потом наставио да говори о поменутој поруци и разлозима због чега је поручио “да ће доћи из мрака”.

“Наравно да сам тако револтиран, кад сам се спустио у своју ординацију оставио такав пост. То је осећај бунта који сваки нормалан човек мора да има. Да кажеш властодршцима да их се не плаши, да видиш шта раде и да ћеш се борити свом снагом против њих”, истакао је он.
https://nova.rs/vesti/drustvo/zujov...dW1tAkn_3ImICnUd3NtifkCxpu08Ad1g4rXsIk7W4pA_8
Жалосно је у којим условима раде медицинари. Жалосно је што Кон је заправо део антиваксерског лобија, јер овде ни нормалне мере нису спроведене, а камоли да се неко усуди да каже да је вакцинација обавезна за државне службенике и чланове владе.
Режим је дубоко антиваксерски, али пре свега они су против било каквих мера. Данас државне службе не поштују ни минимум мера, нико не носи маску, а грађанима који дођу у те службе наређују да морају да носе исте.