Zujanje grafičke karte

nidzesi

Primećen član
Poruka
925
Pozdrav ljudi,

Imam problem. Komp normalno radi, nemam nikakvih problema prilikom rada, osim što me izuzetno iritira zvuk koji dolazi iz grafičke karte. Kuler na njoj vrti, ali nešto krcka. Evo videa

Probao sam da očistim kuler od prašine, ali ni to ne pomaže. Kad izvadim grafičku, pa je vratim, sat vremena radi odlično, bez zvuka, a onda opet kreće ovako kao traktor.

Šta bi moglo da bude, ima li pomoći, mora li u servis?

Inače grafička je Nvidia Geforce 8600 GT.

Unapred zahvaljujem na odgovorima.

Pozdrav!

1000 posto je kuler na grafičkoj. Fora je u tome što on vrti...

Evo temperatura, komp radi više od 5 sati.
34s1low.png

Kako ide podmazivanje, ima li neko uputstvo i šta mi sve treba?

Ulje-tom mozes podmazati......... Moze i dijamnt bitno je da klizi........ Po mogucnosti koristi neko gusto ulje....

Nikako ne koristi jestivo ulje (suncokretovo i sl.),ovo ti kazem iz licnog iskustva ,kad se ugreje zalepice cooler kao lepak i pregoreces graficku
Sto se tice speed fan-a ume da laze,ocitaj temperature everestom ali to nije nikakav dokaz ko tandrce

-mozes probati sa ciscenjem tog i podmazivanjem ako ga je moguce skinuti,a treba da moze
-stavljanjem polovnog coolera (kupis polovnu kartu koja je crkla i iskoristis sa nje cooler)
-iscupas kablic od ventilatora sa graficke i namestis neki od 80-120cm da ti duva ispod graficke u nju

ovo sve ako naravno kartica nije pod garancijom,ako jeste nosi neka se njihov servis pobrine za nju.
a i ako nisi vest mozes odneti i nekom serviseru da ti sredi to

Poslednja izmena:
Definitivno je na grafičkoj karti, jer nonstop raste temperatura. Dok ovo pišem temperatura je 72 stepena.

Kad isključim ventilator od grafičke onda se ne čuje ništa.

Jedina dilema mi je da li se nešto otkačilo - crklo, ili samo treba podmazati?

I smem li da ja da skinem grafičku, jer mi neko beše rekao da postoji termalna pasta pa je možda ona zalepila i ne smem to da odvajam od grafičke. Kome verovati?

Hvala na odgovorima. :)

Termalna pasta se nalazi u ovom slucaju izmedju grafickog procesora i hladnjaka, i ona sluzi kao provodnik, jer lakse i bolje se hladi procesor preko termalne paste nego direktno preko vazduha, tako da fizicko vadjenje graficke kartice nema veze sa tim! A ako imas integrisanu graficku karticu na maticnoj ploci, mozes da prikacis monitor na nju!

Verovatno treba samo podmazati cooler i nista vise! :)

Loše sam gore napisao. Nisam mislio na fizičko vađenje kartice, nego na skidanje kulera sa same grafičke.

Ovde na ovim videima nije isti kuler kao kod mene. Evo kako to kod mene izgleda, ne znam smem li da odšrafim i da skinem.

iei0k6.jpg

Gde treba da se kane ulje?

Back