zuč

giravaru

Primećen član
Poruka
633
Zanima me,
zasto naši doktori ne prepisuju lekove za topljenje i izbacivanje kamenčića iz žuči?
Nego odmah pod nož. A lekova ima koliko hoćete.
Znam da ćete reći može da se zaglavi... I da bude haos.
Ali tako može da se desi i sa bubrezima.
Ne razumem.

Zanima me,
zasto naši doktori ne prepisuju lekove za topljenje i izbacivanje kamenčića iz žuči?
Nego odmah pod nož. A lekova ima koliko hoćete.
Znam da ćete reći može da se zaglavi... I da bude haos.
Ali tako može da se desi i sa bubrezima.
Ne razumem.
Ne znam odakle ti to da se odmah ide pod nož čim se dijagnostikuje kamen u žučnoj kesi.

To su priče koje ne drže vodu, mislim, to da kamenje može da se istopi.
Moj muž je pokušavao sa time i posle godinu dana raznih alternativa, nož je rešio problem.
Ja ne znam nikoga ko je uspeo da rastopi kamen u žuči. U bubrezima sam čula da može ali ni tu ne znam nikoga lično.

Moj muž je pokušavao sa time i posle godinu dana raznih alternativa, nož je rešio problem.
Ja ne znam nikoga ko je uspeo da rastopi kamen u žuči. U bubrezima sam čula da može ali ni tu ne znam nikoga lično.
не знам је л се камење истопило, али више није правило проблем.
елем, мојој мами после напада жучи ураде УЗ приватно, др из места шаље на операцију.
сачекали њеног доцу за сваки случај, јер није ово први напад у њеном животу.
морала је на дијету, и код ње је иста била на корист, а и смрашала је неких десетак кг.,
ако не и више.

п.с. дан уочи налада јела је поховано, пржене кромпире, штрудле, и питајбогаштасвене. :fdlan:
од тог времена не једем пржене кромпире, не често поховано, кисела теста умерено.:aha:

Ja znam, osim toga postoje preparati, neki sirupi za razgradnju kamena u bubrezima koje lekari prepisuju.

Sa kamenom u žuči je stvar u tome što kod velike većine ne prave nikakve probleme i nikakva intervencija (ne mislim na hiruršku nego na bilo šta) nije ni potrebna. Kod onih kod kojih postoji problem ili rizik da naprave problem je obično već kasno, odnosno suviše rizično čekati i tada se u principu operacije i rade. A to je u stvari mnogo ređe u odnosu na to koliko je onih koji zapravo imaju kamenje u žuči. Mnogi ni ne znaju da ga imaju, a i kad saznaju ne menja im mnogo toga.

Ne znam šta da kažem, mi smo pobornici lečenja prirodnim preparatima i čajevima, ne konzumiramo farmaciju osim ako nismo baš primorani. Ne vakcinišemo se, ali operacija je jedino što je moglo pomoći kod kamenja u žuči.

Ne znam odakle ti to da se odmah ide pod nož čim se dijagnostikuje kamen u žučnoj kesi.
Dobro ne odmah, odmah... Ali su lekari u fazonu da se to leči samo operacijom... A to sto posle može još više da se iskomplikuje stvar zbog toga... O tome neće da pričaju niti da priznaju. Da se često dobija gastritis, gerb... Da ljudi dobijaju hroničnu dijareju... Naravno ne svi ali većina bez zuči se zali na probavni sistem.

Dobro ne odmah, odmah... Ali su lekari u fazonu da se to leči samo operacijom... A to sto posle može još više da se iskomplikuje stvar zbog toga... O tome neće da pričaju niti da priznaju. Da se često dobija gastritis, gerb... Da ljudi dobijaju hroničnu dijareju... Naravno ne svi ali većina bez zuči se zali na probavni sistem.

Malopre sam napisala kad je operacija opcija. To je jako daleko od uvek.

Komplikacije su komplikacije a ne normalan tok i nešto što se očekuje. Ovo o čemu ti pretpostavljam pišeš (problemi s varenjem) su neželjeni efekti nakon operacije i takođe nisu previše česti, ne radi se o većini. I ne traju večno nego neko vreme.

Back