Zubni apsces sta posle antibiotika?

nesvesna

Zainteresovan član
Poruka
160
Pisala sam vec o problemu sa apscesom koji je u donjoj vilici...zubarka mi je produzila antibiotsku terapiju zasekla meso ispod zuba da istice gnoj i zbog otoka i bola dala jaci analgetik ibuprofen koji pijem dva puta dnevno...i? nista...apsolutno nista...taj zub moram d avadim u utorak a zubarka kaze da ce me zbog apscesa uputiti na kliniku za hirurgiju...Uplasena sam sta ce da se radi postoji li jos neki nacin da se lekovima izleci sve to i na kraju zna li neko i alternativn nacin da to saniram...hvalaz:cry:

Sto da promeni zubarku? Ako je vec odradio svoje i zub se ne moze spasiti naravno da ces ga morati vaditi. A antibiotici se daju da se infekcija malo smiri pa da pri vadjenju anestezija moze da dopre do zuba... inace bi ti vadili na zivo.

- - - - - - - - - -

za u buduce, ne cekaj toliko sa popravkom da ti se stvaraju apcesi

Poslednja izmena:
Pisala sam vec o problemu sa apscesom koji je u donjoj vilici...zubarka mi je produzila antibiotsku terapiju zasekla meso ispod zuba da istice gnoj i zbog otoka i bola dala jaci analgetik ibuprofen koji pijem dva puta dnevno...i? nista...apsolutno nista...taj zub moram d avadim u utorak a zubarka kaze da ce me zbog apscesa uputiti na kliniku za hirurgiju...Uplasena sam sta ce da se radi postoji li jos neki nacin da se lekovima izleci sve to i na kraju zna li neko i alternativn nacin da to saniram...hvalaz:cry:

Ako je tebi jak analgetik brufen ne znam sta je onda sa tobom,posto je to smesan lek.Inace meni se stvorio taj dzep ali ne od kvarnog vec izlecenog zuba,i uzrok je paradentoza tj paradentitis i u cetvrtak ce valjda da bude drenaza istog.Ne bojim se toliko,dace mi inekciju,busilice kod nje nema(specijalista je),tako da me briga sta bude bude.

Ako je tebi jak analgetik brufen ne znam sta je onda sa tobom,posto je to smesan lek.Inace meni se stvorio taj dzep ali ne od kvarnog vec izlecenog zuba,i uzrok je paradentoza tj paradentitis i u cetvrtak ce valjda da bude drenaza istog.Ne bojim se toliko,dace mi inekciju,busilice kod nje nema(specijalista je),tako da me briga sta bude bude.

paorodntalni džep nema veze sa apscesom, to ti se dešava zbog godina, nasleđa i navika

a što se tiče postavljačice teme, za taj tub nema spasa, bol će prestati kada se zub izvadi. Nema potrebe da se plašiš, sve se radi pod anestezijom, taj zub nema šanse da se izleči očigledno, samo bi ti stvarao probleme. Estetska i rekonstruktivna stomatologija je napredovala, ali naravno to sve košta, tako da ako imaš para da platiš krunicu, most, implant nema čega da se bojiš kasnije, tipa da će ti biti ružno ili slično

paorodntalni džep nema veze sa apscesom, to ti se dešava zbog godina, nasleđa i navika

a što se tiče postavljačice teme, za taj tub nema spasa, bol će prestati kada se zub izvadi. Nema potrebe da se plašiš, sve se radi pod anestezijom, taj zub nema šanse da se izleči očigledno, samo bi ti stvarao probleme. Estetska i rekonstruktivna stomatologija je napredovala, ali naravno to sve košta, tako da ako imaš para da platiš krunicu, most, implant nema čega da se bojiš kasnije, tipa da će ti biti ružno ili slično
pazi mene zub uopste ne boli alli znam da mor ad as euzvadi..stavise poceo d ami smet je rg aosecam kao nesto tudje nekako mi glup osecaj..mene brine stvarno taj cvor ispod.otok lic as epovukao sve se vratilo na normalu..taj cvor cak i masiram nema nikakav bol ali on ne nestaje...desni su crvene u toj regiji i ja se isto nadam da ce to sa vadjenjem da izadje..mene ona nesto upalila da kao moram na kliniku da ce to nesto da seku drenirajju ma ziva nisam..jos gledala neki snimak na jutub kako to rade kad nisam slog dobila...al lakse mi da se ovde izjadam i cujem nesto da s emalo smirim...hvala za nove krunice jos mora da se sredjuju zubi al kad dodje vreme koliko para toliko muzike...videcu...samo da s eresim ove bede...

A pazi ja se vise "bojim" popravke zuba od toga,a nekom popravka nije nista.Ja zentam uvek obrnuto :D
Kakvi moze d aradi st ahoc esve dok g apopravlja a vadjenje sacuvaj Boze...eto vidis ja sam tu strasljiva...a nekad sam zamisli radila na zubnom i dok su pacijenti cekali ja ih tesila kako to ne boli i totalno bila oslobodjenja od straha..a imala sam doktorku koja je na zalost otisla iz Bgd u drugu drzavu i ja s ezarekla d acu samo kod nje pa makar bila u Americi..al sta ces moras kad ti pripadne muka gde moras..inace si za ibuprufen u pravu..vise mi pomagao moj analgin al on aga ukinula... sta bud enek bude...:besna::sad2:

Ako ce ti pomoci,imam zakazanu drenazu i ciscenje kamenca u cetvrtak sad,pa ono "ako prezivim" cu da napisem iskustvo.I da,bez vredjanja ikoga neko ko ne zna (od clanova koji su pisali ovde necu da imenujem) da postoji paradentolog ili kako se vec zove,ne bi trebalo za ozbiljno da uzimas jer kad ne znaju osnovno samo ce da te uplase jos vise.Jbg sta nam je to nam je,ja cu sutra kad budem isla za valjda popravku da drmnem bendzos pa sta mi bog da he he

Ako mislis na mene da ne znam da postoji paradentolog, pa naravno da ne znam jer nemam potrebe da znam, za to postoji zubar kod kojeg idem i koji je studirao da bi znao. Da nije dobar slao bi ljude na paradentologiju i hirurgiju da im seku meso.... umesto toga leci odrzava, a za to je i placen.

Ono sto znam a veruj da znam dosta, jer da ne znam ne bih dozvolio da mi vade zube na sta je vi podgovarate, jeste to da stomatolozi nisu fiksni u svom poslu. Jedan npr. radi protetiku i popravke, drugi radi samo popravke a treci i protetiku i popravke i vadjenje.

Ja sam informisan a ti da si procitala sta sam pisao na slicnim temama (koje si citala ali si vec zaboravila) ne bi ponavljala kao papagaj ono sto sam i ja naveo a i sto je navedeno od drugog korisnika pre mene.

images

Promeni zubarku.

Sta vise, ja sam naveo da ih promeni i deset ako treba i naci ce se jedan koji ima povoljno resenje jer resenje uvek postoji. I odakle tebi pravo da govoris za druge da su nestrucni kad si se hvalila prosle godine kako si nasla zubara koji je "wow" a sada ides dodatno da lecis drugu bolest zuba.

Dakle tu vidimo da si imala bolest zuba prosle godine, a sto je jos gore bolest zuba imas i ove, i to vrstu bolesti jaceg stadijuma od obicne popravke.

Na osnovu svega toga ti si zadnja koja moze reci nekome za druge da su nestrucni jer se iz godine u godinu tvoje stanje sa zubima pogorsava.

Pa da si pratio video bi da je ta "ok" zubarka ista osoba kod koje idem i dan danas,a za popravku idem kod druge,jbt ova zena nema opremu u ordinaciji za popravku ne radi to ona,aman covece lepo sam upucena za popravke kod jedne a za parad. kod prve.Stanje se pogorsalo mislim,ako se tako moze nazvati zato sto je radjeno na desnima i svemu i polako se radi i ako nesto cackas mora da bude neka reakcija,moraju da se dovedu usta na zdravo stanje da bi se radilo nesto.Sta po tebi bi isla na 2 tretmana i ko zna sta bi bilo,i verovatno se ne bih pridrzavala svega po tebi,i onda je lako reci da se stanje pogorsalo(a nije hvala bogu). Nije sramota ne znati i cutati i trpeti i sve.Nemam goru vrstu vec ti pratis povrsno celu pricu.

Stvar je u tome da ti navodis otvaracu teme za druge ucesnike da su nestrucni i da ih ista ne slusa, a ko si bre ti da navedes tako nesto kada vidis i sama u kakvoj se situaciji nalazis.

Prvo si hvalila svog stomatologa prosle godine da je "wow" oduseveljna si, a onda ides kod neke zubarke kod koje ides i dan danas a za popravku kod druge (?) pa onda jedna zena nema opremu a ima je druga, dok se sama situacija od perioda kad si bila kod zubara do danas, umesto da se sanira ona se pogorsala i na sve to ides i kod osobe koja nema opremu (?)

Da su tu stvari iole ok za mesec dana do dva ma kakav kvar i ma koliko zuba bilo pokvareno to bi se saniralo. Kako se to nije desilo nemas pravo da navodis osobi koja ima zdravstveni problem za druge ucesnike da ne znaju jer drugi kad odu kod stomatologa on ih izleci i prenose svoja iskustva koja su pomogla da do toga dodje.

Najbolje je promeniti zubara. Saslusati vise ljudi, ne kaze se za dzabe da su dve glave pametnije od jedne.

Dobila je korisne odgovore, sama osoba kod koje je bila dok je imala jake bolove nije joj rekla za lek za smirenje vec samo za lek koji ubija patogene. Nisam video kako si strucna da si joj rekla da moze sebi pomoci tako sto ce pored antibiotika uzeti i lek za protiv bola poput recimo Nimulida.

I post korisnika u kojem navodi da promeni zubara je sa moje tacke gledista ispravan jer kako ne reci osobi koja ima bolove da uzme lek koji pomaze, nego je pustiti da provede noc muceci se? Nisi joj rekla kako sebi da pomogne a navodis joj kasnije da ne slusa nas vec tebe koja ides kod zubarke koja nema potrebnu opremu za osetljiv rad koji nije ni bezazlen a jos manje neozbiljan jer ukoliko se sa zubima ne radi kako treba zagarantovan je put na hirurgiju.

Postavljacica opet sa druge strane da zeli sebi pomoci to bi i uradila, medjutim nije nasla za shodno da se bar zahvali na odgovorima vec umesto toga opet otvara slicnu temu o svojoj zubarki i sta su njih dve pricale.

Kako trolujes sunce ti zarko! Tz tz tz tz.... Svako normalan ce prvo sanirati upale pa tek onda leciti zube,ili si ti jedan od onih "necu da ti dam anesteziju moram da osetim koliko te boli" tipova?Znas li sta bi mi se napravilo da mi nije cisceno kako valja i sve?Sigurno nista dobro.Meni se stanje nije pogorsalo vec su ispalivali sitni problemi koji su normalna pojava pri svakom lecenju,i saniram ih na vreme hvala bogu.Ti ne citas a ja ti necu objasnjavati ponovo,postoje 2 zubarka svaka za svoje zaduzena,nesto sam ja tebe ubola u osetljivo pa si se raskokodakao skroz.Prvo ide sa nacija upaljenih desni,pa dzepova i kvarova a onda tek ostalo koliko sam razumela.Sledeci put kada te zaboli zub bas onako gadno ti se lepo pokupi pa pravac zubaru tako otecen i neka ti radi bez anestezije pa se onda javi i pisi.

Da znas kao sto ne znas zub se i popravlja bez anestezije jer tako zubar moze ocistiti do samog zivca. Ako je zub nezgodno polozen uz anesteziju se moze desiti da se ne ocisti kako valja. Ali... sa druge strane kako se ljudi plase bola uvek ce ici na rizik i traziti one stomatologe koji daju injekcije.

Pozdravi sijaset svojih stomatologa, oftalmologa, otorinolaringologa, ja sta sam imao reci na temu strucnosti rekao sam u predhodna dva posta, pametnome dosta.

Zasto bez anestezije rekao sam, sledeci put se raspitaj u vezi nekih stvari pre nego krenes da delis drugima epitete nestrucnosti.

Ko je sado mazo jasno je, ja koji nemam probleme ili ti koja imas stomatologa, pa jos jednog stomatologa pa jos jednog koja radi bez opreme, a imas i problem koji traje mesecima i koji umesto da se poboljsava on se pogorsava. Laku noc.

Zasto bez anestezije rekao sam, sledeci put se raspitaj u vezi nekih stvari pre nego krenes da delis drugima epitete nestrucnosti.

Ko je sado mazo jasno je, ja koji nemam probleme ili ti koja imas stomatologa, pa jos jednog stomatologa pa jos jednog koja radi bez opreme, a imas i problem koji traje mesecima i koji umesto da se poboljsava on se pogorsava. Laku noc.
ja sam se zahvalila nego nisi procitao..nema potrebe za raspravom svaki je slucaj za sebe...jutros sam se prepustila u ruke moje zubarke i izvadila 3 zuba....nista osetila nisam i nadam se da ce sve doci na svoje mesto..osim zuba naravno haha...zato zelim od srca svakom zubarku ko moja i da im vise verujemo..ipak su oni mnogo morali da uce do diplome...nije sve to nimalo jednostavno...

Back