Поздрав свима. Ево цијели дан се распитујем о круницама или ти навлакама.
Имам и 20 и кусур љета и већ за сада неке акције у устима. Оно што сам до сада радио када су зуби у питању је: операција (хируршки захват) вађења доње седмице. То је био специфичан процес код једног локалног зубара, човјек је школован и потрудио али имао сам додатни проблем јер ми се коријен шестице запетљао са коријеном те седмице па је то богме трајало 45 минута. Понављам седмица је била срављена и трула. Прије тога сам вадио живац из петице. Није да није баш болило, јер сам осјетљив на бол право. Прије тога наравно неколико поправки уствари једно 10-ак различитих зуба. Дакле стекао сам некакво стоматолошко искуство.
Поента: Још ниједан зуб нисам извадио, што се каже покушавам спашавати. Нису ми зуби ружни, али су кварљиви (генетика јбг, родитељи су у мојим годинама по 5-6 већ били извадили) и не осјећам бол али осјетим када пукне зуб.
Е кључна ствар, прије пар дана ми је пукла горња четворк,а дословно више од пола зуба се одломило. (као што већ рекох вађење НО) И зубар ми је препоручио надоградњу зуба (тј. стављање навлаке) ... Као клинац сам имао страх од зубара, као тинејџер се скроз опустио сво ово вријеме, до поменуте операције након које сам опет песимиста кад је посјета зубару у питању. Али што се мора, мора се.
Дакле шта предлажете, какве су цијене у Србији навлака? (не занимају ме циркони или порцуланске, нема се пара)
Колико траје тај процес, понављам занима ме само једна навлака и на један зуб, зуб је поприлично покварен, али нешто мање о пола га је остало?
Ко је радио сличне ствари, постоји ли анестезија? Какав је бол, чуо сам свакакве приче? Какав је тај процес, јел ми све ово што је остало од зуба бруси и уклања или само покварени дио? Има ли каквих резања непцета? (не дај Боже)
Унапријед захвалан на савјетима и одговорима.