ZUBNE NAVLAKE

Ja imam navlake na 2 zuba i da ne ureknem extra me sluze SAMO to treba lepo odrzavati i ne zapustati jer se nista ne resava ako samo stavis i mislis da je to to.Ja sam izbacila sve "agresivno" za zube iz ishrane i kafu smanjujem na minimum i koristim gelove za desni i zube preventivno i sve lepo.

Dobre navlake za zube su kao dobra kola , moraju da se održavaju.

Поздрав свима. Ево цијели дан се распитујем о круницама или ти навлакама.

Имам и 20 и кусур љета и већ за сада неке акције у устима. Оно што сам до сада радио када су зуби у питању је: операција (хируршки захват) вађења доње седмице. То је био специфичан процес код једног локалног зубара, човјек је школован и потрудио али имао сам додатни проблем јер ми се коријен шестице запетљао са коријеном те седмице па је то богме трајало 45 минута. Понављам седмица је била срављена и трула. Прије тога сам вадио живац из петице. Није да није баш болило, јер сам осјетљив на бол право. Прије тога наравно неколико поправки уствари једно 10-ак различитих зуба. Дакле стекао сам некакво стоматолошко искуство.

Поента: Још ниједан зуб нисам извадио, што се каже покушавам спашавати. Нису ми зуби ружни, али су кварљиви (генетика јбг, родитељи су у мојим годинама по 5-6 већ били извадили) и не осјећам бол али осјетим када пукне зуб.

Е кључна ствар, прије пар дана ми је пукла горња четворк,а дословно више од пола зуба се одломило. (као што већ рекох вађење НО) И зубар ми је препоручио надоградњу зуба (тј. стављање навлаке) ... Као клинац сам имао страх од зубара, као тинејџер се скроз опустио сво ово вријеме, до поменуте операције након које сам опет песимиста кад је посјета зубару у питању. Али што се мора, мора се.

Дакле шта предлажете, какве су цијене у Србији навлака? (не занимају ме циркони или порцуланске, нема се пара)
Колико траје тај процес, понављам занима ме само једна навлака и на један зуб, зуб је поприлично покварен, али нешто мање о пола га је остало?
Ко је радио сличне ствари, постоји ли анестезија? Какав је бол, чуо сам свакакве приче? Какав је тај процес, јел ми све ово што је остало од зуба бруси и уклања или само покварени дио? Има ли каквих резања непцета? (не дај Боже)

Унапријед захвалан на савјетима и одговорима.

Radila prednje 2ku i 3ku,dao mi anesteziju sacekao da utrne,izbrusio sa pauzama ono da mi se ne ukoci vilica sto je i ok,bolelo me minimalno,mislim vise sam osetila da brusi sto i moram osetiti,uzet mi otisak,dosla posle 10ak dana(ne drzi me za rec tu negde do 10 je bilo),probala krunice i stavi ako osetim da nije ok on brusne malo,i tako dok nije namestio.Kad je namestio lupio lepak ili sta se vec to nakaci i kraj price,morala sam da pazim u prvo vreme dok se nije primilo,i sve to,odrzavati,a i sad odrzavam,i kazu mi svi da su ko moji(pu pu pu),komad 80e nisam zalila para,bola nema skoro,bio je privatan zubar u pitanju.

jel radio ovo neko i gde? jel to opasno i boli? ja bih samo gornje prednje zube da sredim da izgledaju onako holivudski. jel skupo?

Jedan od stomatologa mi je preporucio da vadim zub jer toboze on od tog zuba "kojem nema pomoci" ne moze prici onom zubu zbog kojeg sam dosao da se popravi, a druga konjusarka ranije pre njega me je navlacila da odradim te navlake sto sam odbio. Kasnije sam uvideo, srecnim spletom okolnosti dolaskom do eticnog stomatologa, da te navlake nije ni trebalo raditi, zub se samo popravio.

Sva komplikacija je nastala jer dr nije lepo ocistila zub pre stavljanja plombe. Na ovom mestu ne ulazim u razloge ali dajem odgovor na temu, bolje ti je da ih posetis deset i siguran sam da ce se bar jedan naci sposoban za otkloniti kvvar bez brusenja zuba pored onogg na koji se stavlja navlaka. Pozdrav.

Poslednja izmena od moderatora:
I ja sam kao i svi imao strah od zubara. Mnogo je teško naći dobrog i kvalitetnog stomatologa. Ako već nemate Vaseg stomatologa onda je bolje ići po forumima i raspitati se. makar sa lekarima ne treba žuriti.

Poslednja izmena od moderatora:
Ljudi jedinica mi je pukla ali veoma cudno (mislim zbog kvarnoce) pukla je po duzini uopste nije pukao zub na pola nego prednji deo je naprsao,e sad posto sam radio navlaku za zlatnim kocicem na drugoj jedinici i i super me sluzi,hteo sam da pitam koliko ce otprilike trajati stavljenje iste na ovu jedinicu (koja je vrv kvrana) sta ce njoj sve da rade,a da se to zavrsio sto pre jer mnogo ruzno izgleda,a treba da idem na FAX ;) ?
Hvala unapred ljudi

Jedan od stomatologa mi je preporucio da vadim zub jer toboze on od tog zuba "kojem nema pomoci" ne moze prici onom zubu zbog kojeg sam dosao da se popravi, a druga konjusarka ranije pre njega me je navlacila da odradim te navlake sto sam odbio. Kasnije sam uvideo, srecnim spletom okolnosti dolaskom do eticnog stomatologa, da te navlake nije ni trebalo raditi, zub se samo popravio.

Sva komplikacija je nastala jer nije lepo ocistila zub pre stavljanja plombe. Na ovom mestu ne ulazim u razloge ali dajem odgovor na temu, bolje ti je da ih posetis deset i siguran sam da ce se bar jedan naci sposoban za otkloniti kvvar bez brusenja zuba pored onogg na koji se stavlja navlaka. Pozdrav.

Cuh danas da je podneta tuzba protiv doticne od neke osobe koja je nezadovoljna radom a tice se krunica.

Prilikom izbora navlaka možeš birati između metal-keramičke zubne krunice i potpune keramičke krunice. Ja sam stavila keramičku na jedinicu, i zadovoljna sam. keramičke krunice su možda malo skuplje od metal-keramičkih, ali su zato kvalitetnije i estetski bolje izgledaju.

Back