Zubi

đevojka od ovaca

Primećen član
Poruka
868
Ne,nije tema o inplantima ili nesto slicno.🙂
Gledajuci neke slike iz Indije,gdje ljudi koji doslovno "nemaju hljeba da jedu" i zive u teskom siromastvu, svi do jednog imaju prelijepe blistave zube,u savrsenom nizu,pitam se da li je to ipak uslovljeno samo genetikom?
Da li su nam paste za zube zapravo bespotrebne?
Ili cak i kontraproduktivno posto kazu da je fluor jako stetan?
Sta je to sto najvise utice na ljepotu i zdravlje zuba?
Kao sto celavi mastaju o bujnoj kosi,tako i ja mastam o lijepim i savrsenim zubima.🙂

Ja sam pre 15 godina uradio veštake ove 4 prednje kljove u gornjoj vilici pošto sam popio lakat na fudbalu. Onda sam sam polomio trojku i sad mi tako stoji. Mrzi me da ga šafim. Ko ga šiša, uvek mogu tu da zaglavim cigaru.

Da je samo to,onda ovi u Indiji ne bi imali nijednog zuba.Njihova opsta higijena je nikakva,ne vjerujem da narocito brinu o zubima.
Znaci na verovanju se zasnivaju cinjenice i opet verovanje da je do gena,nije,ja nisam nikad bio kod zubara,cela familija bezuba,ne pijem kafu,ne pusim,secer ne kupujem,perem 10min zube ne otaljavam kao svi,u indiji kurkumu koriste mozda im to beli zube

za izbeljivanje zuba ja koristim,
hidrogen peroxid 3% , takodje cisti desni, i dok peni izbaci zapalu hranu. Ja svako vece pre spavanja, odma se primeti razlika. Inace to mi je zubarka preporuciča za ciscenje, al izbeljuje isto.
Jednom nedeljno, perem sodom bikarbonom, isto izbeljuje, al se navodno ne preporučuje precesto.

I pasta za beljenje, bilo koja, koja je na snizenju 😁

E sad ima i da de kupe ti preparati i slicno, al posto imam bele zube prirodno, ne treba mi, izbelim ih cisto da saperem kafu.

Sto se teme tice, tamniji ten, veci kontrast.
Sumnjam da imaju dobre zube, normalno da zi koje vidis poznati da, al tamo neka niza kasta teško, posebno ako ne peru, verovatno pola nemaju

Sto se teme tice, tamniji ten, veci kontrast.
Sumnjam da imaju dobre zube, normalno da zi koje vidis poznati da, al tamo neka niza kasta teško, posebno ako ne peru, verovatno pola nemaju
Ma,kakvi poznati...prosjaci na ulici i teska bijeda.
Pratim jednog lika koji putuje trenutno kroz Indiju stotine kilometara,prolazi kroz sela i gradove,sirotinjske cetvrti,slamovi,prljavstina...oni musavi i prljavi...ali svi imaju zube pravilne i bijele kao biseri.Zato me i cudi to.I djeca isto.

Back