Зубе никако не треба избељивати у кућној варијанти

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.504
То каже Наташа Вукадиновић, стоматолог и специјалиста за ортопедију вилице.
А ја кажем да лупета.
Шта ви кажете?

1721234713298.png

То каже Наташа Вукадиновић, стоматолог и специјалиста за ортопедију вилице.
А ја кажем да лупета.
Шта ви кажете?

Pogledajte prilog 1581182
a ti si inače stomatolog?
specijalista oralne hirurgije?
koje su tvoje reference da bi tvrdio da jedan zubar "lupeta"?

Verovatno je ona pročitala vest da su englezi uhvatili jednu firmu koj aprodaje izbeljivač za zube koji ima 300 puta veću količinu hydrogen peroksida kojimože da izede desni i ošteti zube. TO se spoecifično odnosi na jednog proizvođača/prodavca - Oral Orthodontic Materials Store.

Nakon se digla dževa taj proizvod je povučen sa ibeja, anazona i aliekspresa.

a ti si inače stomatolog?
specijalista oralne hirurgije?
koje su tvoje reference da bi tvrdio da jedan zubar "lupeta"?
Ne moram da budem stomatolog da znam da se to decenijama radi i u kućnoj varijanti bez problema.

U stomatološkoj radnji koriste nešto jače hemikalije nego one koje tipično možeš da kupiš u slobodnoj prodaji, a takođe imaju posebnu mažinu sa UV zracima

Ne moram da budem stomatolog da znam da se to decenijama radi i u kućnoj varijanti bez problema.

U stomatološkoj radnji koriste nešto jače hemikalije nego one koje tipično možeš da kupiš u slobodnoj prodaji, a takođe imaju posebnu mažinu sa UV zracima

Зубарке и стоматолошкиње денталном здравству су као адвокатице и судијке у законодавству..

Само су ту да вас све одееееру

#феминизам

Zubari preporučuju da se izbeljuju zubi jednom godišnje u ordinaciji.
Ne. Skidanje kamenca ako ga imaš, da, izbeljivanje, ne. Ja pitao jedno mog zubara zašto on ne izbeljuje zube a vidim da to ne radi sebi, on mi prećutao.
Svako izbeljivanje zuba je invazivno za zubnu gledj i bukvalno skida po malo gledji posle svakog izbeljivanja. Čak i zubne paste za izbeljivanje nisu dobre dugo da se koriste jer su abrazivne.
Čuvaj zube, čuvaj zubnu gledj, to treba da ti traje ceo život.

Ne. Skidanje kamenca ako ga imaš, da, izbeljivanje, ne. Ja pitao jedno mog zubara zašto on ne izbeljuje zube a vidim da to ne radi sebi, on mi prećutao.
Svako izbeljivanje zuba je invazivno za zubnu gledj i bukvalno skida po malo gledji posle svakog izbeljivanja. Čak i zubne paste za izbeljivanje nisu dobre dugo da se koriste jer su abrazivne.
Čuvaj zube, čuvaj zubnu gledj, to treba da ti traje ceo život.
Verovatno si u Nemackoj cuo za proceduru koju oni zovu profilaxa (professionelle zahnreinigung)?

Meni je to odlicna stvar - nimalo invazivno, a odlicno ociste i kamenac i dzepove, i bas lepo celu usnu duplju.

Ne pokriva redovno osiguranje (neka osiguranja poput AOK-a refundiraju deo), ali nije ni skupo, stotinak evra je.

Jednom godisnje, do jednom u dve godine da se odradi i top!

Verovatno si u Nemackoj cuo za proceduru koju oni zovu profilaxa (professionelle zahnreinigung)?

Meni je to odlicna stvar - nimalo invazivno, a odlicno ociste i kamenac i dzepove, i bas lepo celu usnu duplju.

Ne pokriva redovno osiguranje (neka osiguranja poput AOK-a refundiraju deo), ali nije ni skupo, stotinak evra je.

Ne. Idem kod naših zubara kad dodjem :p
Nekako se lakše objasnim sa našima.

Čistim redovno izmedju zuba water pickom, oralnim tušom. Pored obične četkice koristim specijalnu ultrazvučnu četkicu emmi dent.

Kako nimalo invazivno kad ti struže oko korena i može da ga povredi.
Ja sam nakon toga počeo da imam velikih problema. na kraju sam morao da vadim živac iz jednog zuba a svi su bi bili senzitivni na sve dugo dugo vremena. I dan danas su osetljivi. Ta procedura je upitna.

Kako nimalo invazivno kad ti struže oko korena i može da ga povredi.
Ja sam nakon toga počeo da imam velikih problema. na kraju sam morao da vadim živac iz jednog zuba a svi su bi bili senzitivni na sve dugo dugo vremena. I dan danas su osetljivi. Ta procedura je upitna.
Ne srtruze se na profilaxi apsolutno nista :D

Nemam pojma gde si to radio i ko ti je to radio, ali ovo sto si sada napisao je kao da si rekao "probusio sam gumu i morao sam zbog toga da menjam bregastu osovinu" :D

Čistim redovno izmedju zuba water pickom, oralnim tušom. Pored obične četkice koristim specijalnu ultrazvučnu četkicu emmi dent.

Water pick pod obavezno + konac + redovno menjati cetkicu, i to je to.

Ultrazvucnu nisam probao, posto radim profilaksu na (odprilike) 18 meseci, to je vise nego dovoljno.

P.S.
Sad ima i pun djavo nasih po Nemackoj, mada ni priblizno kao lekara, posto je komplikovanije stomatolozima da dodju i prodju sve sto treba.

stružu kamenec sa onom metalnom kukom
To je obicno uklanjanje kamenca, ali ni tada ne bi smeli da ti dodju do korena zuba. To znaci da imas paradontozu ako su ti koreni dostupni spolja, da su se desni previse povukle.
A ako ti osteti zub tokom skidanja kamenca, znaci da je napravio/la ogromnu gresku, i za to treba da ide tuzba.

Water pick pod obavezno + konac + redovno menjati cetkicu, i to je to.
Tačno. Neke stvari (meso) izmedju zuba samo konac može da izbaci napolje.
Ultrazvucnu nisam probao, posto radim profilaksu na (odprilike) 18 meseci, to je vise nego dovoljno.
Nisam probao mada sam fanatik za zdravlje zuba.
P.S.
Sad ima i pun djavo nasih po Nemackoj, mada ni priblizno kao lekara, posto je komplikovanije stomatolozima da dodju i prodju sve sto treba.
Jbg na istoku samo nacisti rade u stomatologiji :p

Back