Promenio sam puno zubara.
Najgora je Rosic u studentskoj poliklinici....Ta zena je bila kivna sto je sefica ne pusta da kupi neki prasak na akciji pa mi je spalila zub, zatim normalno morala da vadi zivac, to nije uradila kako treba, , naravno posle par meseci problem, onda slikanje , na slici se vidi totalno nepopunjen kanal sa granulicama koji su pokusaji da se nesto stavi u kanal.
Posto nije znala da je ona radila zub, napljuvala zubara koji je to radio....a zatim se i kod vadjenja pokazala kao zalutala na to radno mesto.Sva sreca te je u penziji, ali da vam kazem ima studentkinja koje misle da je ta zubarka dobra...
Naleteo i na dva odlicna zubara.Prvi ima cenu 190e za popravku zuba, punjenje otprilike slicno...znaci oko 400e zub...to mu je mana.
Drugi voli da ti odradi sve zube u cugu, narocito ako su povezani, voli da naplati tri puta vise po zubu nego sto je cenovnik, ali je vrhunski majstor.Radi covek delimicnu amputaciju nerva, a to malo koji zubar i zna i ima hrabrosti da radi.
Ocigledno da su dobri na koje sam naleteo skupi prilicno, zub ti dodje od 50e pa navise.
Naleteo sam na dva dobra, ali su radili kod glavnog kao pomocni zubari, pamet u glavu uvek trazite ime i prezime onog ko vam radi zub.Ako je dobar nece dugo kod loseg gazde.
I jednog odlicnog samo za vadjenje, ali je sad u penziji , u Mazestik klinici, ruke ko kasapin, ali taj vadi i najgore bez lomljenja vilice i bez operacije (ako nema cvrstog gnoja)
Losih koliko volis.Neki su pazljivi do bola, znaci pipne pa gleda pa pipne pa gleda, sat vremena ti radi, nista ne boli ni bez anestezije, skoro nista, a vole da rade sa anestezijom.
Ovi sto su bili dobri, rade kako zelis, ali ako ih pitas, radije rade bez anestezije, ali ne boli toliko.
Logika je da ako bas mnogo boli , znaci da je blizu zivac i pulpa, a onda ti ide delimicna ili potpuna amputacija nerva.
Danas je narod stoka, pa se tako zubari i ponasaju, stoku nakljukaju anestezijom i odrade zub za sekundu, ako izdrzi izdrzi zub, ako ne vadi zivac, vadi zub, radi navlaku, radi implant , radi most , radi protezu, sve je to skuplje od popravke zuba...dakle sto brze stici do advanced tehnika za zube , to se vise isplati...popravka se i ne isplati zubarima...