Zubari..kakvih sve ima?

Pedja32

Početnik
Poruka
8
Svi imamo svog stomatologa i verovatno ga smatramo najboljim. E sad, pitanje jeje da li je to stvarno tako..Licno, pocinjem da imam problem sa svojim jer smatram da je dosta grub i nisam vise raspolozen za bol. I tu je moj problem. Ne voli da daje anesteziju. Dok kod drugih cujem da anesteziju daju posle 'dobar dan'.
.sta je bolje? Moj kaze da voli, da dok busi kvaran zub da kad se trgnem od bola zna dokle je dosao..a neki eto odmah zveknu inekciju i onda mogu da rade sta hoce..Sta je logicnije? Mislim, isti fax su zavrsili, kako mogu imati tako razlicite poglede na to?

Ma pusti anestezije.
Ono, dok vadi lakše je.
al' posle platiš duplo.

Ja našao jednog, 100 kg bez sala,
vadi za pola sekunde.

Zatim, za zubara je bolje bez anestezije.
Reaguješ na bol. i on zna kakav je zub,
tj, da li da vadi ili ima nade.

Normalno, prvo snimiš.
I pametni zubari ne rade ako je zagnojen.
Moguće su komplikacije.

Poslednja izmena:
Uz dužno poštoivanje, Prijatelju,
ali bezbolno ????

Na onoj stolici nema mnogo junaka,
kad bi pridje sa onom vibracioniom bušilicom za beton.

Vadio sam 2 umnjaka operativno,da bi dosao do jednog sekao mi je vilicu i kad je dosao do njega uzeo je drugu busilicu i isekao ga na rezance i izvadio u delicima.
Nista nisam osetio niti sam se plasio iceg. Dan pre sam gledao kako izgleda takva operacija i bilo milina.

преузимање.jpg

Promenio sam puno zubara.
Najgora je Rosic u studentskoj poliklinici....Ta zena je bila kivna sto je sefica ne pusta da kupi neki prasak na akciji pa mi je spalila zub, zatim normalno morala da vadi zivac, to nije uradila kako treba, , naravno posle par meseci problem, onda slikanje , na slici se vidi totalno nepopunjen kanal sa granulicama koji su pokusaji da se nesto stavi u kanal.
Posto nije znala da je ona radila zub, napljuvala zubara koji je to radio....a zatim se i kod vadjenja pokazala kao zalutala na to radno mesto.Sva sreca te je u penziji, ali da vam kazem ima studentkinja koje misle da je ta zubarka dobra...

Naleteo i na dva odlicna zubara.Prvi ima cenu 190e za popravku zuba, punjenje otprilike slicno...znaci oko 400e zub...to mu je mana.
Drugi voli da ti odradi sve zube u cugu, narocito ako su povezani, voli da naplati tri puta vise po zubu nego sto je cenovnik, ali je vrhunski majstor.Radi covek delimicnu amputaciju nerva, a to malo koji zubar i zna i ima hrabrosti da radi.
Ocigledno da su dobri na koje sam naleteo skupi prilicno, zub ti dodje od 50e pa navise.

Naleteo sam na dva dobra, ali su radili kod glavnog kao pomocni zubari, pamet u glavu uvek trazite ime i prezime onog ko vam radi zub.Ako je dobar nece dugo kod loseg gazde.
I jednog odlicnog samo za vadjenje, ali je sad u penziji , u Mazestik klinici, ruke ko kasapin, ali taj vadi i najgore bez lomljenja vilice i bez operacije (ako nema cvrstog gnoja)

Losih koliko volis.Neki su pazljivi do bola, znaci pipne pa gleda pa pipne pa gleda, sat vremena ti radi, nista ne boli ni bez anestezije, skoro nista, a vole da rade sa anestezijom.
Ovi sto su bili dobri, rade kako zelis, ali ako ih pitas, radije rade bez anestezije, ali ne boli toliko.
Logika je da ako bas mnogo boli , znaci da je blizu zivac i pulpa, a onda ti ide delimicna ili potpuna amputacija nerva.

Danas je narod stoka, pa se tako zubari i ponasaju, stoku nakljukaju anestezijom i odrade zub za sekundu, ako izdrzi izdrzi zub, ako ne vadi zivac, vadi zub, radi navlaku, radi implant , radi most , radi protezu, sve je to skuplje od popravke zuba...dakle sto brze stici do advanced tehnika za zube , to se vise isplati...popravka se i ne isplati zubarima...

Moj zubar nece da ti pogleda zube dok ne udari anesteziju. Taj tvoj nije siguran sta radi i zato tebe muci.
Ne moras da trpis bol zbog njegove nesposobnosti,idi kod drugog.

Tako je!Ja sam imala kretenku jednu kao mala kao sto je taj,i eto dogurala sam do paradentitisa (pocetni stadijum paradentoze i ne,jos mi ne ispadaju zubi hvala bogu),i sad mi je ostala trauma na popravke,jedva ih istrpim znaci trauma,ali sam nasla dobru zubarku za paradentozu i zamisli ne boli me,i prvo ne pita kako se osecam i sve da bi znaka koliko moze da radi taj dan.Nisu mi slavni zubi ali ono idem redovno malo vise od godinu,i s obzirom da je zbog gore pomenute bilo zapusteno od kad sam klinka bila znaci olala vremena ja sam zasada zadovoljna da ne ureknem.Tako da menjaj ti zubara ti imas pravo da biras oni su tu za tebe a ne ti za njih.

Uz dužno poštoivanje, Prijatelju,
ali bezbolno ????

Na onoj stolici nema mnogo junaka,
kad bi pridje sa onom vibracioniom bušilicom za beton.
Da (skoro) bezbolno je,ja to tvrdim a imam traume od malena.

- - - - - - - - - -

znas kako kazu oko za oko zub za zub

Ovoj bi ja sve zube do zivac izbusila i vezala je u stolicu da je boli i da se muci govedo!

Hvala svima na odgovorima.
Mislim da pocinjem da zazirem od (svog) zubara jer prosto znam sta me ceka. Odnecu ja njemu snimak, pokazati mu koji me zub boli i onda ce on sondom krenuti da krlja, da kopa, da trazi rupu i kada ja skocim do plafona, onda ce uzeti busilicu i udri. Dakle NIKADA me nije pitao da li zelim anesteziju (uredno je placam, zar ne?) vec skoro sve radi bez nje osim vadjenja i vadjenja zivca, mada mi je i to jednom uradio bez anestezije jer ga je kao prethodno ubio. Ne ulazim u njegov profesionalizam i ruku dajem da je odlican stomatolog, ali eto tu je taj problem koji mi stvara barijeru. Nikada se nisam plasio stomatologa i recimo nikada sebi nisam dozvolio da mi otekne zub. Pre nekoliko nedelja mi je vadio umnjak pod gnojem. Anestezija nije radila, dakle izvadio mi je zub na zivo, mogu slobodno da kazem. Nikako dobro iskustvo.
Zbog svega toga nekako zelim da se prebacim kod zenskog stomatologa jer imam utisak da su bar malo neznije. Ja kod ovog mog kad odem da mi ocisti dzepove i prostore izmedju zuba, ja padam u nesvest dok mi to radi, krvi do kolena, on zabije sondu pa je zaglavi, pa vuci tamo vuci vamo..nimalo prijatno..i nekako mi se to sve ne prezivljava ponovo. Ni sa cenama ne znam kakav je, tj ne znam kakvi su drugi (on vadi umnjak za 20e, recimo)..

Bajo bezi ti odatle jos dok imas glavu na ramenima. Ko jos normalan vadi umnjak pod gnojem i ko jos normalan to naplacuje 20e?
Moja operacija 2 umnjaka odjednom me kostala 11000 dinara ili ti 100e. Covek izvadio za 15 minuta oba zuba a da nisam ni osetio.
Ako je neko strucnjak i dobar,zasto bi naplacivao nesto 20e?

Skoro sam imala neke zubarske intervencije,nazalost dva zuba sam morala da izvadim...jedan se baš klimao i ja predlozila zubarki da ga izvadi bez anestezije:rumenko:zena me pogledala ko da baš nisam normalna:lol:i tako zveknula dve anestezije koje bajdvaej traju tačno pet sati,zube izvadila za sekund ništa normalno nisam osetila, malo rane boluckale sasvim malo...sve se već prirodno zatvorilo bez ikakvih ispiranja...mogu misliti za umnjake bez anestezije...šta je takav dr.nego Mengele:evil:

Back