zubar

trt

• Ukupno glasova
    65
  • Anketa je zatvorena .
Juče mi baš izvadio živac...
Zamolio sam ga za anesteziju - što je sigurno sigurno je... Reče ne treba ti...
Tu sam se već počeo osećati nelagodno...
Navukao je rukavice na ruke i hiruršku masku na nos i usta, stavio mi portiklicu da se ne ubalavim...
Prvo je onom burgijom što proizvodi viši, pištajući ton burgijao oko minut, da bi izvadio lek, koji je postavljen pre 20tak dana. Tu sam umalo hteo da se zadavim, jer ta mašinica prska vodu, koja služi za hlađenje burgije i zuba... Voda se u ustima nakupila, a zubar nikako da se seti da mi kaže da ispljunem... I ja tako kada su mi usta bila puna te odvratne vodurine, počeo sam da gutam na po malo... Kad je voda počela da mi izlazi sa strane, setio se zubar da bi možda bio red da ispljunem tu silnu vodu...:per: Bljak... Završeno s tom pištalicom...
Onda je onom drugom burgijom, onom što proizvodi grublji zvuk i od koje mi se treslo sve u ušima, izbušio malo veću rupu tu gde je živac, da bi mogao da zavuče iglu kojom se odstranjuje živac... U stvari to i nije igla, nego je kao neki tanak šraf...
Kad je završio s tom drugom burgijom, uzeo je najdeblju iglu...ali stvarno najdeblju...znam, jer mu je sestra prinela staklenu kutijicu sa iglama, a on joj rekao "daj ovu crvenu, najširu"... ušrafljivao je i ušrafljivao i izvukao prema spolja...tako 2,3 puta... Zatim je rekao asistentici "daj tanju, ovu plavu"... Isto kao i s prvom iglom, samo što je sada još i brčkao po kanalu...osetio sam kako vrti iglom u svim pravcima, gore dole...tada me je malčice zabolelo... Jednog momenta kada je izvukao iglu, sa nje je uzeo nešto i bacio u đubre - pretpostavljam da je to bio živac... Izvađen živac...:ok:
Posle toga je uzeo neku treću burgiju i na nju naneo kremastu materiju...lek, šta li... Lek je mašinicom rasprskao po kanalu gde je nekada bio živac...tako je uradio 2,3 puta i time je jedan sloj bio stavljen... Onda su nešto spaljivali i ubacili i to u zub... Osetio se jak miris mentola... Na kraju je stavio finalni sloj, malo oblikovao alatkama i naterao me da zagrizem, da vidi kako mi leže vilica i to je bilo to...
Za divno čudo, nije bolelo...

Mogu i o hirurkom zahvatu, ako želite...:per:

Poslednja izmena:
imam zakazano u tri kod zubara
****** ziv sam se ukenjo
a ja tako stalno a svaki put bude onako opusteno
sad je jedan i nesto
znaci za nepuna dva sata sedam na stolicu
nadam se da nece trajati duze od 10 minuta
a nije nikakav kvar nego mi malo kvrcnuo zub
grizo sam olovku
necu to vise da radim
jel se plasi neko zubara
ja nije da se plasim nego se u*****m

Generalno se ne plashim zubara...ali poslednji put kad sam ishao zbog menjanja plombe....ono ne bih nikom zazeleo....cupanje zivca....burgijanje. I to je tako trajalo mesec dana.:sad2:

Ranije sam se plašila zubara.U petom osnovne izvadila sam jedan stalni zub i tada se sve zakomplikovalo.Imala sam operaciju na živo,pošto mi se sve to podgnojilo na licu i morala sam to sjeći da gnoj iscuri.Srećom rez nije bio velik,pa mi nije ostao ožiljak.Od tad nisam 8 godina išla kod zubara.Prije pola godine odlučila sam da pobjedim taj svoj strah i otišla sam zubaru.Sada redovno posjećujem zubara i više se ni malo ne plašim.Zapravo,jedva čekam da idem zubaru.Ako je zubar dobar prema pacijentu,sve je lakše...

Back