ZUBAR I STRASTVENI LOVAC O UBOJSTVU LAVA: “Ne mislim da sam učinio nešto loše”

SOL INVICTO

Primećen član
Banovan
Poruka
974
ZUBAR I STRASTVENI LOVAC O UBOJSTVU LAVA: “Ne mislim da sam učinio nešto loše”

Zubar Walter Palmer neće biti optužen zbog ubojstva 13-godišnjeg lava Cecila, jednog od najpoznatijih lavova u Nacionalnom parku Hwange u Zimbabveu. Izjavio je novinarima da nije znao da je Cecil bio toliko popularan niti da je lav bio dio nekog istraživanja. Pouzdao se u stručnost vodiča koji su osigurali sve potrebne dozvole. Vjeruje da, zapravo, nije ništa loše učinio, prenosi Telegraph.

Ovaj zubar lovi od pete godine života i nije mu prvi put da dolazi u sukob s vlastima zbog lova. Godine 2009. priznao je da nije naveo točnu lokaciju gdje je ustrijelio crnog medvjeda u Wisconsinu u SAD-u. Za to je kažnjen na godinu dana uvjetno.

Očigledno se radi o strastvenom lovcu koji je proputovao svijet radi lova svakakvih divljači. Ponosan je na svoje ulove. Slikao se pored mrtvog vepra, nosoroga kojeg je, prema slici, ubio lukom i strijelom?! Kladio se i na ulov rijetkog američkog muflona za 45.000 dolara. U lovu mu se često pridruži i supruga.
Oderali mu kožu i odrubili glavu

Kako smo ranije pisali, Johnny Rodrigues, šef Zimbabveanskog društva za očuvanje kazao je da je smrt ovog lava bila posebno okrutna. Lovci su vezali lešinu za automobil kako bi namamili lava oko pola kilometra od nacionalnog parka. Palmer je strijelom pogodio Cecila ali ga nije odmah ubio. Nakon 40 sati traženja uspjeli su ga naći i ubiti puškom. GPS ovratnik kojeg je Cecil imao na sebi pokušali su uništiti, ali nisu uspjeli. Cecilu su potom oderali kožu i odrubili glavu.

“Najtužniji dio cijele priče je da će sad sljedeći lav u hijerarhiji, Jericho, ubiti Cecilove mladunce. To je prirodno ponašanje za lavove”, rekao je Rodrigues.

Lav je navodno je sudjelovao u studiji Sveučilišta Oxford, a u tu svrhu je dobio GPS ovratnik pomoću kojeg su otkriveni neki detalji o ubojstvu te životinje.

http://net.hr/danas/svijet/zubar-i-...stvu-lava-ne-mislim-da-sam-ucinio-nesto-lose/

Наравно да ниси учинио ништа лоше. Уби још по коју жирафу, неколико нислских коња, ионако трчкарају без везе уноколо.

Страшно. Ја би му дао десет година робије.

Svaki se dan ubijaju zivotinje, ili zakon treba da vazi i za spanskog kralja ili ne bi smeo da vazi za ovog zubara.

- - - - - - - - - -

22689940ow.jpg

Onda neka mi neko kaze da je covek racionalno bice. Zivotinja ubija zato sto mora i kada mora. Covek ubija iz zadovoljstva.

Pa kralj je morao bas zbog ovog skandala da "abdicira", jos se i slikao sa ubijenim zivotinjama.
Kod ovog zubara je cirkus da Zimbabve sada trazi od USA da ga kao isporuce da bi mu se sudilo.
Strasno je sto je on lava ubio strelom, a lav nije bio mrtav odmah nego je tako ranjen ziveo jos 40 sati.

Kralj je inace neki veliki predsednik drustva za ocuvanje divljih zivotinja:D

- - - - - - - - - -

zakon ne vazi za plave samo za raju
a posto je amer pripadnik americke raje ni tad nece vaziti
Pa vazi, jer je sada podignuta tuzba protiv zubara u Americi.

Pa kralj je morao bas zbog ovog skandala da "abdicira", jos se i slikao sa ubijenim zivotinjama.
Kod ovog zubara je cirkus da Zimbabve sada trazi od USA da ga kao isporuce da bi mu se sudilo.
Strasno je sto je on lava ubio strelom, a lav nije bio mrtav odmah nego je tako ranjen ziveo jos 40 sati.

Kralj je inace neki veliki predsednik drustva za ocuvanje divljih zivotinja:D

- - - - - - - - - -

Pa vazi, jer je sada podignuta tuzba protiv zubara u Americi.

pa i ako ga osude u Americi dal novčano ili zatvorom bice mu bolje nego u zimbabveu

da je matori Huan zgazio čoveka verovatno ne bi morao da abdicira

pa i ako ga osude u Americi dal novčano ili zatvorom bice mu bolje nego u zimbabveu

da je matori Huan zgazio čoveka verovatno ne bi morao da abdicira
Matori je Huan isao o drzvanom trosku sa ljubavnicom ( i to pre godinu dana) u lov na krupnu divljac i da nije polomio kuk
ne bi se nista ni saznalo:D od tada su Spanci poceli da se gade na monarhiju pa je sada dosao sin da vlada, ali gadjenje kod podanika ostaje.
Amer ce popiti neku kaznu pri cemu on tvrdi da je uredno platio 55.000 dolara da bi odstrelio lava.

Baš se svi Španci gade na monarhiju i baš zbog tog slučaja? :lol:
Auu, doso Refer da nam prica o spanskoj monarhiji:zcepanje:
A sto je Huan morao da ode? Pa bilo je velike frke, on je ipak ozenjen covek, a i predsednik je ovog svetskog udruzenja
za zastitu zoivotinja u Africi ( krupna divljac ne psi i macke), usput polomio i kuk, a i tako vara kraljicu vec decenijama,
a na putesestvije je isao sa mladjaHnom ljubavnicom pa se i slikao sa ubijenim bivolima i slonom i tui je pukla tikva.
Nego sta se uzbudjujes, nas Karadjordjevic nije ta prica, on ne vara, njega varaju.

Meni je najgadnije u celoj toj priči što je koristio strelu, da li luk i strelu ili samostrel ne znam, umesto čistog metka gde životinja manje pati, o odrubljivanju glave izlišno je govoriti.

ja mu ne bi dala robiju, nego bi do kraja zivota morao da radi u najgorim azilima za napustene zivotinje
pa da se rehabilituje ako moze i da shvati sta je to lose sto je uradio

Ma jok baciti lavovima za prehranu.:lol:

Poslednja izmena:
Baš se svi Španci gade na monarhiju i baš zbog tog slučaja? :lol:
Ovako su spanski mediji to "definisali", a i parlament ukljucujuci i premijera:

Kraljevo zdravlje je narušeno, kao i njegova popularnost zbog preskupih putovanja u lov na medvede u Bocvanu na vrhuncu ekonomske krize, ali i kćerkinim i zetovljevim korupcionaškim skandalom. Više od 60 odsto Španaca je prema anketama bilo za abdikaciju.

Ovako su spanski mediji to "definisali", a i parlament ukljucujuci i premijera:

Kraljevo zdravlje je narušeno, kao i njegova popularnost zbog preskupih putovanja u lov na medvede u Bocvanu na vrhuncu ekonomske krize, ali i kćerkinim i zetovljevim korupcionaškim skandalom. Više od 60 odsto Španaca je prema anketama bilo za abdikaciju.

60% nisu svi, zar ne?

Ja bih rado išao, ali sa dobrim foto aparatom.
Ja sam bila u Keniji, iskljucivo zbog tih rezervata, nsiam nista ni slikala, sve je ostalo memorisano u glavi.
Scene kada u pet ujutru ( uglavnom lavice) odlaze u lov, a mali ostaju sa celom familijom, uglavnom tetke paze na njih, dok ovi prelepi muski
zevaju i dosadjuju se i nadaju se da ce zenke doneti neki ulov, meni niko iz secanja ne moze da izbise, a i ne moze nijedan aparat to da snimi.
Onda se vrate, a nista nisu ulovile i niko nije ljut, pozdravljaju se, ljuvbe, grle, kao da se nisu videli pet meseci.:heart:

Matori je Huan isao o drzvanom trosku sa ljubavnicom ( i to pre godinu dana) u lov na krupnu divljac i da nije polomio kuk
ne bi se nista ni saznalo:D od tada su Spanci poceli da se gade na monarhiju pa je sada dosao sin da vlada, ali gadjenje kod podanika ostaje.
Amer ce popiti neku kaznu pri cemu on tvrdi da je uredno platio 55.000 dolara da bi odstrelio lava.

pa dole je razvijen turizam sa odstrelom lavova bilo pre neki dan na kablovskoj
tipa uzgajaju lavovve za napaljene lovce sa strelama kopljima i kazu da je to lep biznis
a cika zuba ako je platio i ima priznanicu boli ga uvo

ps poenta ne idi u svaleraciju ako imas problem sa mogucnoscu loma pojedinih delova tela

- - - - - - - - - -

Nije "to to" dok ne upucaš nešto.:lol:

kako bi drugi znali da si bio tamo a da nisi doneo kozu glavu ili rogovlje
za sve drugo bi rekli photoshop

Back