Zrtva kao deo srpskog identiteta

момоа

Stara legenda
Poruka
78.874
Da li Srbima prija uloga zrtve koja je maltene vremenom postala okosnica naseg identiteta? Da li smo se uljuljkali u njoj? Dakle, koncepcija je sledeca:svi su protiv nas, CIA i Vatikan imaju plan da nas uniste i oni su srpski arhineprijatelji. Sve komsijske drzave su protiv nas, mi smo zrtva njihove maligne politike koja je usmerena iskljucivo protiv nas. Borimo se protiv zla i zato nas mrze. Smatrale li da smo stvarno zrtve ili je drugacija situacija?

Da li Srbima prija uloga zrtve koja je maltene vremenom postala okosnica naseg identiteta? Da li smo se uljuljkali u njoj? Dakle, koncepcija je sledeca:svi su protiv nas, CIA i Vatikan imaju plan da nas uniste i oni su srpski arhineprijatelji. Sve komsijske drzave su protiv nas, mi smo zrtva njihove maligne politike koja je usmerena iskljucivo protiv nas. Borimo se protiv zla i zato nas mrze. Smatrale li da smo stvarno zrtve ili je drugacija situacija?

A sta ti smatras? Kao postavljac teme trebao bi dati neko svoje misljenje. To da je drugacija situacija podrazumeva sta? Da su Srbi agresori i zlocinci koji prave probleme?

Napravio sam uvod u temu, nemam obavezu da dajem misljenje. Pitanje je da li smo zrtve ili smo umislili da jesmo? Ili je mozda i jedno i drugo i pitanju?

Ne vidim kako smo to umislili... Pogledaj nasu istoriju poslednjih 100-200 godina.. To je kao da si rekao za neku devojku koju su silovali 20 puta da umislja da je zrtva.

Najbolje da uporedis popise stanovnistva 1991 sa zadnjim popisima avnojevskih tvorevina SR BIh i SR hr koje zapad priznao kao svoje marionetske drzave

Od 2 ,5 miliona Srba zapadno od Drine u avnojevskim tvorevinama Sr BIH i Sr HR ostalo je samo oko 900 hiljada i to samo na teritoriji Republike Srpske gde su se srbi oruzijem odbranili

Brojevi govore koje su razmjere genocida koje je zapad zajedno sa svojim pudilcama muslimanima i krvatima pocinio protiv Srpskog naroda

Uracunaj ovde progon i 200 hiljada Srba sa Kosova.Srpske teritorije zapadno od Drine su okupirane i a Srbi pobijeni ili protjerani

I ti dodjes ovde i postavljas pitanje jesu li Srbi zrtve

Nisam ja nista rekao, samo sam postavio pitanje da li nam prija ta uloga i da li je ona realna, ne aludirajuci ni na sta.

Da. Nisi rekao ali si pitao da li je mozda i to moguce. Realna jeste a to da li nam prija moze da se protumaci na vise nacina. Ono sto sam siguran je da ta uloga nije od juce i da nije bez razloga i tacno je da smo se sa njom saziveli i da jeste deo naseg identiteta. Problem je sto imas ljude koji hoce posto poto da pobegnu iz te uloge pa oberucke prihvataju propagandu i mitove neprijateljskih subjekata da im bude lakse sto su Srbi u ovakvom polozaju pa onda eto mi smo pogresili, mi smo krivi, mi smo napravili to i to zlo, itd...

Црнци се исто пале на улогу вечно оштећене странке. За такво стање ума потребан је врло специфичан психолошки профил.

Aha znaci crnce nisu tlacili i unistavali vekovima? Verovatno se po tebi bez razloga osecaju osteceno?

Da. Nisi rekao ali si pitao da li je mozda i to moguce. Realna jeste a to da li nam prija moze da se protumaci na vise nacina. Ono sto sam siguran je da ta uloga nije od juce i da nije bez razloga i tacno je da smo se sa njom saziveli i da jeste deo naseg identiteta. Problem je sto imas ljude koji hoce posto poto da pobegnu iz te uloge pa oberucke prihvataju propagandu i mitove neprijateljskih subjekata da im bude lakse sto su Srbi u ovakvom polozaju pa onda eto mi smo pogresili, mi smo krivi, mi smo napravili to i to zlo, itd...

Mediji u srbiji sire neprijateljsku propagandu
Zapad ratuje protv Srba finansira i osniva tv i radio stanice po beogradu gde plasira svoju propagandu a Milosevic sve to gleda umjesto da se obracuna sa petom koloniom i neprijateljkom propagandom
Jedan b92 je vise stete nanio i napravio puno zla a od mnogih srba retarde nego svi latini ustase i nato bombe sa osiromasenim uranijumom

Najbolje da uporedis popise stanovnistva 1991 sa zadnjim popisima avnojevskih tvorevina SR BIh i SR hr koje zapad priznao kao svoje marionetske drzave

Od 2 ,5 miliona Srba zapadno od Drine u avnojevskim tvorevinama Sr BIH i Sr HR ostalo je samo oko 900 hiljada i to samo na teritoriji Republike Srpske gde su se srbi oruzijem odbranili

Brojevi govore koje su razmjere genocida koje je zapad zajedno sa svojim pudilcama muslimanima i krvatima pocinio protiv Srpskog naroda

Uracunaj ovde progon i 200 hiljada Srba sa Kosova.Srpske teritorije zapadno od Drine su okupirane i a Srbi pobijeni ili protjerani

I ti dodjes ovde i postavljas pitanje jesu li Srbi zrtve
Narod koji je sebi dopustio takvu ludost kao što je Avnoj niišta dobro nije mogao da očekuje.Sve što se dogodilo kasnije posledica je Avnoja.Kažu da istorija ne pamti da je jedan narod bez prinude svoju sudbinu predao u ruke neprijateljskog voijnika kao što je slučaj sa Srbima.Naravno,ceh takve "poltike" su platili ili su najviše platili oni Srbi koji su bili životno zainteresovani da Broz ne uspe a koji su paradoksalno najviše doprinelu uspehu Broza.Srbi na području Kosova i Metohije nisu ni bili u poziciji da spreče Broza ali Srbi zapadno od Drine jesu.

@momcilo95 E sad moram tebi da repliciram :D Obrisani su postovi ali kako je to Redmond nas opisao.. Sta konkretno mi mozemo da uradimo da pobedimo NATO? Ne razumem sta je poenta.. Da li ti shvatas da mi nismo sami na svetu i da postoje velike sile koje imaju svoje interese...?

Mi se ponasamo kao mladji brat kojeg stariji brat prebije jer se kurci, a onda on umesto da se smiri i ucuti i dalje nastavi da provocira iz besa, a onda ga ovaj ponovo ubije od batina i tako u nedogled beskraja.

Mi se ponasamo kao mladji brat kojeg stariji brat prebije jer se kurci, a onda on umesto da se smiri i ucuti i dalje nastavi da provocira iz besa, a onda ga ovaj ponovo ubije od batina i tako u nedogled beskraja.

Мутаво понашање није одлика нашег народа. Ти увек ћутиш кад ти нека будала прети?

Ja ne vidim sta je alternativa. Mi njih provociramo samim svojim postojanjem. Pitanje je da li bi ih i beogradski pasaluk zadovoljio. A znas zasto? Zbog cega im je svaka Srbija velika. Kad pobedis u toliko ratova i kad te etnicki ima svuda ti samim tim pretendujes da budes regionalna sila a vodece zapadne zemlje ne vole te samostalne igrace koji bi se pitali za nesto pogotovo u srcu Evrope a jos pogotovo ako si slovenskog porekla, pravoslavan i istorijski vezan uz Rusiju najveceg neprijatelja i takmaca.

E zato su nas nalupali i odmah sasekli u startu i zato ne da zele da sprece nekakvu Veliku Srbiju nego je cilj toliko osakatiti Srbe da nikada u buducnosti ne mogu da se oporave i da predstavljaju bilo sta znacajno ni u svojoj kuci a kamoli sire.

A kako smo mi to mogli sve da sprecimo? Pa nikako. Sta smo trebali namerno da gubimo ratove ili da pobedimo pa da kazemo e znas mi jesmo pobedili i tu zivi srpski narod al brate mi necemo te teritorije mi bi da budemo sto manji. To je cista glupost i tako nesto nema smisla, vidis i sam. Znaci to je nas usud i sudbina i snaga je znati nositi to.. Taj borbeni duh.. a ne samog sebe potkopavati.

Црнци се исто пале на улогу вечно оштећене странке. За такво стање ума потребан је врло специфичан психолошки профил.
Crnce su belci počeli da ozbiljno shvataju tek kad su se počeli organizirati i organizovano tražiti svoja prava, što je dobar putokaz Srbima što treba da rade

Back