- Poruka
- 40.456
Kaže lepo Rambo
/play/
Ništa. Da li zreo čovek prihvata činjenice?
Šta sa tim činjenicama kad ih prihvatimo?
/play/

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Iskusna izvizirana obucena osoba prihvata cinjenice,podatke i onda ih obradjuje i analizira.Ništa. Da li zreo čovek prihvata činjenice?
Tacno kao sto i da samo 5% osoba prihvata cinjenice np politicari taj procenat uzimjas u u obzir kad vode kampanju za izbore.Kaže lepo Rambo
/play/
Odlicna tema , pratio sam neke kurseve u vezi toga ,profesor je naveo da se sa cinjenicama ljudi veoma tesko mogu ubjediti nakon cega sam ga ismijao,pitao me da bilo kojeg teoreticara zavjera ili neku grupu aktivista ubjedim cinjenicama da dokazem da nije u pravu ,citavu istragu napravio, nema teorije.Kaže lepo Rambo
/play/
Nagađam da ih zrele/racionalne osobe uzimaju u obzir, sada da li ih prihvataju ili ne, rekao bih da zavisi od toga da li mogu da utiču na njih i da li mogu da proizvedu neke promene na polju nekih činjenica.Da li zreo čovek prihvata činjenice?![]()
Rekao bih da zavisi od toga kakva je činjenica u pitanju. Neke prihvatamo teškom mukom, neke sa lakoćom, u svakom slučaju prihvatanje je po meni neki korak napred (samo je pitanje u kom smeru)Šta sa tim činjenicama kad ih prihvatimo?
Tacno znaci prihvatamo cinjenice samo kad nam odgovara.Zavisi od cinjenice.Ako se može živeti u skladu sa njima onda se prihvate
U prijateljstvu i poznanstvu to ne tolerišem. U poslu bila sam u situaciji da moram da tolerišem, da prećutim jer bio mi je šef. Jer sa jedne strane mnogo mi je pružio (svima nama) i dosta smo od njega naučili, a sa druge strane znao je da bude baš nemilosrdan i bezobrazan. Ali kad zavisiš od nekoga, onda i pogneš glavu dok je na funkciji.Lako je izbaciti TV. Nego šta ako je ta realnost pred očima, ako je to ponašanje neke osobe koje stalno opravdavaš, a nema nikakvog razloga za to. Nezrelo se držiš nečeg što nije utemeljeno na realnom odnosu, npr. Praviš svoj svet osećanja umesto da realno pogledaš činjenice. Povodiš se za nečim drugim, a dela vrište. Za takve osobe bismo zaista rekli da su nezrele.
U poslu bila sam u situaciji da moram da tolerišem, da prećutim jer bio mi je šef. Jer sa jedne strane mnogo mi je pružio (svima nama) i dosta smo od njega naučili, a sa druge strane znao je da bude baš nemilosrdan i bezobrazan.
Ima i toga da. U dosta firma ima slučajeva kad šef nekog simpatiše a druge ne.Imam jednu sličnu, gotovo istu priču, ali ona daje mogućnost otvaranja nove teme- "Zašto se neki šefovi ponašaju bezobrazno prema jednim delom zaposlenima, a prema drugim su korektni ? "
Ima i toga da. U dosta firma ima slučajeva kad šef nekog simpatiše a druge ne.
U ovom mom slučaju koji sam navela nije bilo tako. Tek kasnije sam doznala da je namjerno to radio. Da je izabrao nas nekoliko za koje je smatrao da smo dobar materijal,a svi smo bili u 20-tim god. Pa je krenula "dresura" dok nas nije išlifovao po svojoj mjeri i što mu treba. Slično onom kao u filmu "I džavo nosi Pradu".Surovo,ali zaista kako se pokazalo kasnije i za nas mnogo korisno.
Meni to ima smisla. Nije mogao drugačije pa ih je autoritetom natjerao da rade,kao što je ovaj nas voljne strogoćom oblikovao i stvorio pokretačku snagu i saradnike na koje može uvijek da računa.Nisam radila u Odseku u kome je taj čovek bio šef. Bio je...previše strog i neprijatan prema tim koleginicama.
Mene nije simpatisao, a ni ja njega. Nisam mu laskala.
Uoči izbori dežurala bih posle radnog vremena a i on se prijavljivao da dežura. On mi je objasnio zašto se tako ponaša prema zaposlenima: Njih ne zanima da nauče posao, samo ga otaljavaju..
Ja sam želela da naučim sve o računarima, sve o radu u državnoj upravi... I naučila sam![]()
Pa moglo bi biti o tome da je na kraju zapravo isto bio bogat, siromasan, oženjen, neozenjen, ili kakav lu več, kad shvatiš da ti svaki dan mogao biti zadnji dan pa te boli briga, možda to zrelostKaže lepo Rambo
/play/
Oprosti puno ali provjeru su ukinuli Trump i Musk, budi malo u toku...Prvo ih proveriš, proceniš a onda prihvatiš ili ne. Kada ih prihvatiš, onda se trudiš da što više budeš upućen u detalje vezane za te činjenice da bi argumentovano mogao da ih iznosiš.