Zrenjanin- omladinska zadruga

• Začetnik teme Začetnik teme kov
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Verovatno kao i većina ostalih po Srbiji.
Najpoželjnije ja da sam nađeš posao pa se nakon toga javiš bilo kojoj OZ, ili tvoj gazda, a sve ostalo ide automatski. Kad gazda uplati lovu naračun OZ ti ćeš dobiti svoj deo, naravno umanjen za % koji pripada zadruzi za nešto što nisu ni radili !!??

Zar stvarno misliš da je većina zadruga tu na traži posao, ako tako misliš u zabludi si. Zadrge su u principu u dilu sa lokalnim preduzećima i služe za sitna isplaćivanja pojedinaca koji ustvari nisu ni obavljali poslove a predstavnici preduzeća ih fiktivno vode kao da su radili.
Tu su naravno i lokalne samouprave koje tako dolaze do keš novca izvlačeći isti iz budžeta.

Izvini ako si zaista želeo drugačiji odgovor, ali praksa u Srbiji govori da su te navodno omladinske zadruge samo praonice novca i u službi izbegavanja zakona o radu a u korist poslodavaca.
Još jednom izvini na dužini komentara.

• Podržavam
Reactions: kov
Hvala na odgovoru
Nisam ranije radio preko omladinske ali sam se sad preselio u Zrenjanin, studiram i korisno bi mi bilo da radim i zaradim.Kad sam trazio stan u oglasima je bilo mnogo oglasa -radio bih sve vrste fizickih poslova- Tako da ne znam drugi nacin osim omladinske da nadjem posao, jer je i ovde izgleda velika ne zaposlenost
Uclanio sam se danas u Progres clanarina 600 din i kazuda trenutno nemaju nista

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru
Nisam ranije radio preko omladinske ali sam se sad preselio u Zrenjanin, studiram i korisno bi mi bilo da radim i zaradim.Kad sam trazio stan u oglasima je bilo mnogo oglasa -radio bih sve vrste fizickih poslova- Tako da ne znam drugi nacin osim omladinske da nadjem posao, jer je i ovde izgleda velika ne zaposlenost
Uclanio sam se danas u Progres clanarina 600 din i kazuda trenutno nemaju nista
Najpre ti želim da uspeš u svom školovanju,
Većina poslova koji idu preko omladinskih zadruga su već unapred podeljena i rezervisana za krug unutar same zadruge ili samo poslodavci već imaju nekog ko će te poslove obavljati a OZ tu služi samo kao posrednik radi isplate.

želim ti sve najbolje jer podržavam svakog mladog ko želi da radi, ali sumnjam da ćeš od njih imati koristi, a ako i bude biće to sitniji fizički poslovi koje je neko već odbio da radi.
Bez obzira na sve, nemoj se razočarati, takva je danas situacija i ko nema nekog da ga "gura" teško njemu.
Moj ti je savet da pokušaš sam, pronađi nekog "zemljaka" iz tvoje sredine koji ti može pomoći, na ove iz zadruge se baš puno ne oslanjaj, oni su tamo radi sebe a ne radi Vas.
Javi ako nešto bude, ili

nek ovo bude poziv Zrenjanincima na ovom forumu da pomognu studentu da odradi koju dnevnicu.

Back