Zoran Ivošević:Ustav je evropski

• Začetnik teme Začetnik teme BG5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
_Milanche_:
Nije nebitno ****** kolega potpuno je glupo nipodastavati doprinos koji su ljudi kao Vesna i Ivosevic dali nasoj pravnoj nauci.
Ni slucajno mi nisu kvalifikacije ni priblizne Vesninim i Ivosevicevim.
Ima dosta toga sto ne valja u ustavu ali to su u sustini sitnice koje ce se vrenemom popraviti.
Preambula o Kosovu kao sto Vesna rece nema nikakvu vaznost sto se tice medjunarodnog prava i granica.Naravno ja zanm zasto je to uradjeno jer se sa tom pricom ide na izbore i nema ni potrebe to kritikovati.
Dalje zamerka je to sto vec sad nije izvrsena regionalizacija Srbije tj stvaranje jos nekih regiona po ugledu na Vojvodinu sa slicnim nadleznostima jer cemo to pre ili kasnije morati da uradimo ali opet nema razloga za veliko nezadovoljstvo ni tim resenjem jer je ustav u buduce prilicno lako promeniti.
Generalno ustav je prilicno dobar.Ali sa stanovista pravne nauke mozes mu naci koliko hoces mana.Znas li recimo koliko naucnih kritika u SAD dobijaju zakoni koji se tamo usvajaju sa strane najeminentnijih pravih imena u SAD.Da li je to nestno nenormalno po vama?

Колега Миланче, а где сам ја то ниподаштавао квалификације господина Ивошевића? :confused: Треба да познајете колега алегорију а помало и иронију у мом посту а не да примате увек буквално значење.

Што се тиче Устава колега, наравно да ниједан није идеалан. Он ће се дописивати и побољшавати следећих година. И ја се слажем на да је само генерално добар,већ много више од тога.

eremita:
Ти стављаш Весну Ракић & Водинелић ИСПРЕД ИВОШЕВИЋА.......па та жена је само продужена ШВАПСКА РУКА у Србији - једино што ради то је да се оглашава КАДА ШВАБАМА НЕШТО НЕ ИДЕ У КОРИСТ !!!!!! Никакве везе она нема са правном науком - тј. и то знања што има она злоупотребљава....... 8-) 8-) 8-)
радећи за оног ко је плаћа а против државе Србије !
Vesna Rakic Vodinelic je uz bivseg SPSovca Ratka Markovica najvci strucnjak za ustavno pravo u Srbiji ,ko je ucio pravni fakultet na drugoj godini se izucava ustavno pravo i u svim udzbenicima njeni stavovi i objasnjenja su najvise citirani tako da sa tim tvrdnjama da ona nema veze sa pravom samo dokazujes koliki si idiot i to onaj komunistickog razmisljanja sto potvrdjujes iz posta u post "ko nam se ne dopada proglasimo ga za stranog placenika i gotovo" -dobra stara Berijina skola. :roll:

eremita:
Ти стављаш Весну Ракић & Водинелић ИСПРЕД ИВОШЕВИЋА.......па та жена је само продужена ШВАПСКА РУКА у Србији - једино што ради то је да се оглашава КАДА ШВАБАМА НЕШТО НЕ ИДЕ У КОРИСТ !!!!!! Никакве везе она нема са правном науком - тј. и то знања што има она злоупотребљава....... 8-) 8-) 8-)
радећи за оног ко је плаћа а против државе Србије !
Ne stavljam je ispred u sturcnom smislu oboje su jako dobri.Cak pripadaju necem sto bi se moglo zvati "ista pravna skola" zajedno i koautorom ustava Hiberom.
za Vesnu sam ti vec jednom odgovorio ranije na ovoj temi ali izgleda da nisi video.

veKsla:
milanche nemoj se praviti nevesht...prof ivosevica niko nije stavio u ravan sa transcedetalno-imbecilistichkim stadom ispred skupshtine srbije....
Ne stvarno te nisam razumeo i nemam nista protiv takvog tvog stava.
Samo sam se pobunio protiv toga da neko nipodastava ljude od struke zato sto mu se svidi neko njegovo tumacenje pravne norme.To je bez veze.Pa ni 3 strucnjaka za jednu pravnu oblast ne mogu medjusobno da se sloze oko svega iako pripadaju istoj pravnoj skoli.

dr hirurg:
Колега Нексус, извините али ако неко из да кажемо условно постојбине демократије, каже да је Устав добар, онда је то за мене релавантније мишљење него неке Весне Ракић. То шта американци мисле а друго причају, колега да није то опет нека теорија завере? :shock:

kad oni kazu da je ustav dobar, oni misle da je dobar za njih...ono sto je njima bitno je, kao sto smo ustanovili stabilnost...njima bi svaki demokratski ustav bio dobar...iako nema sumnje da je ovaj ustav demokratski, ima tu stvari koje treba doraditi...

naravno da nije nikakva teorija zavere...to je pokrivanje sopstvene guzice...jedno kazem tamo, drugo onamo i sta god ispadne ja sam u pravu...

Nexus 6:
kad oni kazu da je ustav dobar, oni misle da je dobar za njih...ono sto je njima bitno je, kao sto smo ustanovili stabilnost...njima bi svaki demokratski ustav bio dobar...iako nema sumnje da je ovaj ustav demokratski, ima tu stvari koje treba doraditi...

naravno da nije nikakva teorija zavere...to je pokrivanje sopstvene guzice...jedno kazem tamo, drugo onamo i sta god ispadne ja sam u pravu...

Slažem se kolega. Ustav treba dorađivati i ovde ne videh nijednog korisnika koji ga blati, a da ima primedbu na ijedan njegov član. Lično, meni neki članovi smetaju jer su previše liberalni ali sam u celini zadovoljan. Ceo koncept Ustava kao takvog i njegove podrške od najrazvijenijih nije vezan toliko za prava, već za moguće plasiranje njihovog kapitala na našem tržištu i njegovu sigurnost. To je broj 1. a onda ide sve ostalo. Zbog nedostatka ovakvog Ustava posle oktobarskih promena nije ni bilo očekivanih investicija već se sve svelo samo na obećanja.

Back