Moje ime je Đurđija.
Poznat
- Poruka
- 7.293
Tako je. Iseliti životinje koje pate na neko drugo i za njih puno bolje mesto nipošto ne znači da prostor Beo zoo-vrta treba da postane još jedan besmisleni tržni centar ili neka druga građevina - naprotiv!!! Ja prva nisam za to.. i jednako zdušno se za to zalažem, ali tamo gde je pravo mesto za tu bitku. Taj deo treba sačuvati kao deo prirode u centru grada sa sitnim životinjama koje bi mogle da se tuda SLOBODNO (ključna reč je: SLOBODNO) kreću i koje je puno jednostavnije negovati. Treba da se poruše svi oni odvratni kavezi i da se tu napravi mali safari-park za njih. Odabirom životinja koje dobro podnose ljude i vole interakciju sa njima bi se omogućila i zdrava interakcija između ljudi i životinja, i to bi donelo dobrobit SVIMA u tom odnosu. Uklanjanjem onih odvratnih kaveza, tu bi mogao da se napravi divan vrt pun drveća i žbunova, jezeraca sa fontanama i velikim ukrasnim kamenjem.. i da to bude zaista jedna prava oaza u centru grada, u kojoj bi SVI (dakle, i životinje!) istinski uživali.Zoo vrtovi su prevazidjeni i napisala sam zasto..a Bg zoo vrt..znam odlicno sta je i kada je osnovan i sve, pisala sam o tome više puta
Nisam da se Zoo vrt sravni sa zemljom, ali može na primer da se napravi u manjem obimu samo za ptice kao zabavni park za decu
Sve ostale životinje da se presele u Safari zoo vrt koji je daleko humaniji a i ljudi koji zive okolo Zoo vrta da odahnu , posebno leti kada su velike vrucine
A ne da se od "građevinske mafije" brani popločavanjem tog tla kavezima sa izmučenim životinjama kao taocima. Recite i sami - da li bi to mogao da predloži iko ko iskreno u srcu voli životinje? Pa, čak i oni koji su zidali Ćele-kulu su bili milosrdniji od toga, koristeći ostatke bića koja su umrla. A ne gradeći svoju infrastrukturu od živih bića, kao što predlaže vučji čopor, i držeći ih decenijama da žive u paklu. Užas jedan, bre.