Zodijak Muzičara: Devica

Leonard Cohen

Leonard Cohen

Rošen: September 21, 1934
Mesto: Westmount, Canada
Preminuo: November 7, 2016

Leonard Koen je bio jedna od najpopularnijih kanadskih poznatih ličnosti svih vremena. Nakon što je započeo svoju karijeru pesnika i romanopisca, Leonard je postao poznati pevač i tekstopisac, istražujući teme poput seksualnosti, religije, depresije i romantičnih odnosa u svom radu. Leonard Koen je bio jedna od inspiracija za film Stivena Klarka i Metjua Bisoneta iz 2002. U potrazi za Leonardom.

Flautu reče da nisu imali, koji si instrument odabrala ?
Ја сам одабрала клавир због љубави, они ме наговарали за виолину због апсолутног слуха, отац навијао за хармонику због скупог клавира и недостатка простора.
И би хармоника :rida:
Али, ту није крај приче.
Освајала сам ја са школом републичке награде, вежбала, трудила се, али никада нисам успела да је заволим, а нисам ни хтела да оставим на пола.
И тако завршим музичку, узмем диплому, дођем кући, ставим је оцу на сто и кажем Ево ти сад диплома, па нека ти она свира.
И никада више не узмем хармонику у руке.
А он ми се више никада није мешао у одлуке.
Тако да на крају и није испало лоше :lol:

Ја сам одабрала клавир због љубави, они ме наговарали за виолину због апсолутног слуха, отац навијао за хармонику због скупог клавира и недостатка простора.
И би хармоника :rida:
Али, ту није крај приче.
Освајала сам ја са школом републичке награде, вежбала, трудила се, али никада нисам успела да је заволим, а нисам ни хтела да оставим на пола.
И тако завршим музичку, узмем диплому, дођем кући, ставим је оцу на сто и кажем Ево ти сад диплома, па нека ти она свира.
И никада више не узмем хармонику у руке.
А он ми се више никада није мешао у одлуке.
Тако да на крају и није испало лоше :lol:
:( a sada misliš da je kasno da probaš nešto za svoju dušu ? šteta što je sve tako ispalo...
Tvoje dete je povuklo na tebe ili ne ?
Ma znaš šta, možeš meni da držiš časove harmonike, pare da namlatiš :lol:

:( a sada misliš da je kasno da probaš nešto za svoju dušu ? šteta što je sve tako ispalo...
Tvoje dete je povuklo na tebe ili ne ?
Ma znaš šta, možeš meni da držiš časove harmonike, pare da namlatiš :lol:
Сад ме мрзи, мала има слуха, али није ишла у музичку...лепо пева и каже да ће учити гитару за своју душу.
А хармонику ти ја у руке више не узимам, нема тих пара :lol:

Kčasična harmonika je sjajan instrument
Šteta što kod nas nema na Akademiji u Beogradu. Ima u Kragujevcu ali FMU bi trebalo da ima.
Sad u junu kada sam imao koncert u Londonu, u publici je bio jedan naš mladi harmonikaš koji tamo živi i redovno ima koncerte u raznim projektima, jako je uspešan a čak RAM u Londonu ima odsek za klasičnu harmoniku što je blam za nas da mi nemamo na glavnoj državnoj akademiji.

Нисам знала овај податак, просто ми је и невероватно.
Harmonika postoji kao odsek na mnogim muzičkim akademijama, ne samo na Kraljevskoj u UK već i u Belgiji, mislim da ima i u Španiji, Italiji, Francuskoj, da ne govorim o Belorusiji, Slovačkoj Ukrajini, Rusiji.
A mi pored toliko jakog kadra (imam puno drugara diplomiranih harmonikaša koji aktivno nastupaju i predaju u muzičkim školama) samo u Kragujevcu. Što je ok ali...

Back