Znanje, sreca, nesto trece...?

• Začetnik teme Začetnik teme HYPE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kriv je i vozac automobila sto je sebe doveo u ovakvu situaciju, da ga bog sacuva. Bilo je vrlo ocigledno da kamion ispred njega ne koci bezveze, samo da bi stao sa strane, nego zbog nekog problema. A na taj nacin saznati koji je problem... nikako nije bilo pametno.
Dodacu jos i da nikad nije pametno biti blizu kamiona, cak i kad stanete iza njega. Sasija i branici na kamionima su najcesce iznad nivoa haube obicnog automobila. U ovoj situaciji je postojao rizik, da se vozac slepera nije snasao, kako jeste i udario kamion, da isti nabaci auto iza. Ili u nekoj drugoj situaciji, stojite iza kamiona, a neka vas budala spuca od pozadi i nabije kamionu pod branik ili sasiju. Od kamiona uvek par duzina vozila.

Kad smo vec kod lude srece, pazite sta se desilo prosle nedelje:

Momak se trkao sa nekim po gradu i zanese mu se auto u stranu, bocno udari o ivicu trotoara i auto se prevrne direkno na banderu. I kako auto izgleda, moze se pretpostaviti da je vozac 2 metra ispod zemlje, ali on je polomio samo mali prst na desnoj ruci i ima par modrica! Kad je auto tresnuo i prevrnuo se, njemu je puklo sediste, a kako nije imao zadnju klupu i plastike na vratima, tepihe, ama bas nista, odleteo je u gepek pre nego se auto zalepio u banderu. Prosto je neverovatno kakva je ovo sreca, ni on sam ne moze da se nacudi.

@tema
nije ni znanje ni sreca nego ovo trece - glupost!
na onakvom putu kombi ispred auta naglo koci sto ovom u autu ostavlja dve mogucnosti, zavisno od uslova
1. ako je klizavo da krene lagano da koci (sto on nije uradio) i da krene oprezno da zaobilazi kombi
2. ako i nije toliko klizavo da stane iza kombija jer jos nije bio u situaciji da vidi zbog cega ovaj koci tako naglo

on je odabrao prvu iako po meni nije trebao, a nije ni kocio nista nego krenuo odmah bahato da zaobilazi
i nasao se u situaciji katastrofa. i niko mu nije kriv ni da ga je ovaj moj kolega pokupio i razebao u param-parcad

licno imao sam situaciju da je bilo ili da se zabijem kamionom u idiota koji je presekao lakat krivinu
ili da preprecim preko blatnjave unutrasje ivice krivine, da pomenem i da se to desilo iznad Boljevca, znaci ambis je bio pored mene!
rezultat mog milosrdja je bio da mi je pola prikolice visilo nad provalijom i da me je jedva izvukao kiper troosovinac pun rizle za puteve.
sledeci put sabijam pod kabinu idiota pa makar ga i odlezao!

Back