ti samo objasnjavas net a mnogi smo odrasli bez njega odakle nam tad znanje i pojam ljubavi osim licnog dozivljaja
naucna istrazivanja se i vrse na osnovu proucavanja 'licnih dozivljaja',pa se onda iznesu podaci u javnost..
A šta je sa decom koja su slučajno zamenjena u porodilištu?
Majka nema pojma da nije njeno,a voli ga kao da jeste.
Ako se i sazna nakon X godina,najčešće ni tada ni jedna strana ne želi ponovnu zamenu dece.
Ma mi žene smo stvorene da volimo..

...i budemo voljene.
majci koja je rodila dete(pored svih ostalih emocija koje osecaju i drugi ljudi prema novorodjencetu) rade i hormoni,i naravno da ce to dete da voli(dodatno sto misli da je njeno(pa oseca i povezanost koja prizilazi iz te informacije))..
kako objasniti fenomen majki, iz ugla majke prirode koja automatski po začeću daje predispozicije za ljubav, u slučajevima onih žena koje svoju decu ostave neposredno po roenju, ili kasnije?
majke koje ostave decu ostave u najvecem br sl to cine jer ili nemaju para ili dr mogucnosti da ga izdrzavaju ili da mu pruze srecno detinjstvo,ili su to mlade majke i milion dr razloga..a to ne naci da u trenutku kad ga je prvi put drzala u rukama,nije osecala onu vrstu ljubavi i povezanosti koje samo majke mogu da imaju..(naravno ima tu i narkomanije i dr bolesti zbog kojih se ne moze gledati dalje od svojih potyreba i zavisnosti,a postoji i postporodjajna depresija al to su sve abnormalna stanja koja se ne mogu uzimati za primer..)
što znači da ne bi volela dete koje nije pravljeno po tvom kalupu?
deca od rođenja imaju oformljenu ličnost, koja tek kasnije dolazi do izražaja... ti možeš samo da ih usmeriš.
ne kapiras to sam pitala lika dal je na to mislio,al nebitno,nego ajd da ti odgovorim,rekla sam jos u daljim porukama da bi volela moje dete i da je najgore,ali ujedno postavljam pitanje(isto u porukama je bilo),da li bi smo voleli takvu osobu da nam nije rod i da je odjedaput kao takvu formiranu licnost srentemo na ulici(to je razrada..)..a ima jos 50 poruka i razrada al niko ne cita..
ovo što si napisala je kontradiktorno sa prethodnim pasusom, gde na tu ljubav bacaš sumnju.
sopstveno dete se voli iako je najgore na svetu, ali se neke njegove mane ne podržavaju samo zato što je biološki tvoje.
i kada smo već kod biologije, kako objašnjavaš ljubav roditelja prema usvojenoj deci? mislim da čovek može da voli dete koje odgaja i koje gleda kako raste uz njega bez obzira na to što ne nose isti genetski materijal.
ima toliko muškaraca koji vaspitavaju i odgajaju decu koja biološki nisu njihova, a vole ih kao da jesu. i ako kojim slučajem saznaju da nisu njihova ta ljubav ne prestaje... u većini slučajeva.
znači ta biologija ide iz glave.
1.alo ljudi ako niste 50 puta procilali do sad,ja
ne negiram tu ljubav ja govorim o
njenoj vrsti i osnovi(uzroku) i uporedjujem je sa drugim vrstama ljubavi i dalje razradjujem tu temu..
2.ne pricam samo o bioloskoj i genetskoj osnovi koja se zasniva na tome da sam ja rodila to dete,i da cu samo zbog toga sto je moj potomak da ga volim(vec i o b/g osnovi i instiktu koji lezi u svim ljudima(i prosirila sam pricu na ostatak i objasnila i mislim da sam rekla dovoljno))..