ZNACENJE SOLOMUNOVOG HRAMA I KAKO ON UKAZUJE NA HRISTA I NJEGOVU SLUZBU. 2 i 3 HRAM.

Znacenje Solomunovog Hrama i Hristos!

Ova tema je opsirnija od predhodne o Mojsijevom Hramu, i sadrzi mnogo informacija koje iskreni prijatelji istine mogu da upoznaju.
Ali ova tema zahteva i vece predznanje radi razumevanja mnogih poimova i dogadjaja.
Ali u svakom postu ćete naći stvari koje ukazuju na Hrista, njegovu sluzbu i verne ljude i dogadjeje za vreme milenijuma, to jest 1000 godina nebeskog suda nad mrtvim gresnicima, gde Isus pokazuje i ispituje zajdno sa svim vernima iz svih vekova, svaki pojedinacni slučaj onih koji će primiti presudu, vecnu smrt, i zašto će biti tako presudjneo kako će biti.
Tako da nijedan slučaj neće ostaviti nimalo sumenje u pravednost presude.

Mojsijev Hram predstavlja sudjenje vernima, gde se svaki slučaj proverava i zapisuje u knjigu zivota ili ne, pred drugi Hristov dolazak.
I taj sud nad pravdnima mora biti zavrsen pred drugi Hristov dolazak kada istekne vreme milosti dato ljudima koje se razantno blizi kraju.
Tacka na svaki slučaj mora biti stavljena i svet i njegovo zlo će biti brzo zavrseno.

PRE NEGO PROCITATE OVO O SOLOMUNOVOM HRAMU; VAZNO JE PROCITATI IZVESTAJ O MOJSIJEVOM HRAMU:

http://forum.krstarica.com/entry.ph...VA-SVETINJA-UKAZUJE-NA-HRISTA-I-NJEGOVO-DELO-!!!

I TAKODJE RADI LAKSEG RAZUMEVANJA OVE TEME JE VAZNO DA PROCITATE TEMU O 1000 GODINA IZ OTRKIVENJA JOVANOVOG:

http://forum.krstarica.com/entry.php/29378-HILJADU-GODINA-IZ-OTRKIVENJA-JOVANOVOG-1000

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TRECI HRAM

Ako Bog dozvoli da se sazida treci Hram kao gradjevina, mozda na samom kraju istorije, ali ne njegovim uticajem?

Jedino ako Bog skloni svoju zastitu nad tim mestom mozda ce se sagraditi Hram?

Jevreji ocekuju Mesiju.

Onaj koji ce sagraditi tereci Hram jeste po njima Mesija, kako sam od njih samih cuo u nekim diskusijama sa njima.

Po mom licnom razmisljanju, jedini koji njima moze da sagradi Hram i da to izdejstvuje kod Muslimana koji stoje kao najveca prepreka, je sam Papa svojim uticajem ili mozda Papa i USA ako uticaj ne pomogne.

Na tom mestu je sagradjena Djamija, i ko ce nju da srusi?
4BF93442-18DD-432D-8BD9-9E890EC5DFAA_mw800_s.jpg

Ova djamija je prava minijatura tadasnjeg Jevrejskog Hrama sa krovom od zlata koji je odsjajivao na daleko i ukazivao an svoju lepotu...

Kada bi treci Hrab bio sazidan i izdejstvovan od strane ne Jevreja,mnostvo jevreja bi tada bilo prevareno,i prihvatilo otpalo hriscastvo i antihrista, a opet mnostvo njih, pravo hriscastvo i pravu veru.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poslednja izmena:
TRECI HRAM

Kada je Isus bio na zemlji, drugi Jverejski Hram koji je sazidao Car Solomun a Materijal pripremio njegov Otac Car David, je jos stajao.

Kada je Hristos prosao pored Hrama, ucenici su mu skrenuli paznju na velelepnu gradjevinu i odvio se razgovor izmedju njega i ucenika:

Mt 24:1 I izišavši Isus idjaše od crkve, i pristupiše k Njemu učenici Njegovi da Mu pokaži gradjevinu crkvenu.
Mt 24:2 A Isus reče im: Ne vidite li sve ovo? Zaista vam kažem: neće ostati ovde ni kamen na kamenu koji se neće razmetnuti.

Isus je prorekao da ce taj Hram biti unisten do temelja, sto se i desilo 40 godina posle toga.
70 godine posle nove ere Rimska vojska je zapalila i unistila Hram iako su imali nardenje da ga sacuvaju.

Do temelja:
Plato-na-Hramovoj-Gori-2.jpg

Izrailj je odbacio Mesiju koji je bio ispunejnje njihove Hramske sluzbe.

Nastavivsi da dalje prinose zrtve koje su bile slika Hrista i tako uvek iznova potvrdjivajuci odbacivanje Hrista Mesiju, Bog je dozvolio unistenje Hrama, nije mogao vise da ga stiti.

Zadnjih 2000 godina iako je bilo volje i pokusaja da se sazida treci hram, nikako nije polazilo za rukom.

Zrtve se vec ne prinose skoro 2000 godina...

Kao da sam Bog drzi svoju ruku na ovo mesto, i Hristove reci da nece ostati kamen na kamenu se ispunjavaju celo vreme.

Moguce je da ce ovaj sruseni Hram jednoga dana biti ipak svedocastvo Jevrejskom narodu o Mesiji koji je vec odavno dosao.

Mnogi veruju u gradjenje trecega Hrama na istom mestu u buducnosti...

MEDJUTIM TRECI HRAM JE VEC ODAVNO SAZIDAN A DRUGI HRAM ODBACEN

Mt 26:61 I rekoše: On je kazao: Ja mogu razvaliti Hram Božji i za tri dana načiniti ga.

Mt 27:40 I govoreći: Ti koji Hram razvaljuješ i za tri dana načinjaš pomozi sam sebi; ako si sin Božji, sidji s krsta.

Markus 14:58 Mi smo čuli gde on govori: Ja ću razvaliti ovaj Hram, koji je rukama načinjen, i za tri dana načiniću drugi koji neće biti rukama načinjen.

Markus 15:29 I koji prolažahu, huljahu na Nj mašući glavama svojim i govoreći: Aha! Ti što Hram razvaljuješ i za tri dana načinjaš,

Joh 2:20 A Jevreji rekoše: Četrdeset i šest godina gradjen je ovaj Hram, a ti za tri dana da ga podigneš?
Joh 2:21 A On govoraše za Hram tela svog.

Iz ovih stihova je jasno da je Isus sagradio treci Hram i da je to njegovo telo koje je bila zrtva za nase grehe.

Apostoli sami kazu da je to njegovo telo i da su posle vaskrsenja shvatili o cemu je Isus govorio.

Isus sam kaze da taj Hram nece biti RUKAMA NACINJEN...

Taj Hram je Hristos, ali i svi verni koji su sazidanu u tu gradjevinu...

Kol 2:7 Ukorenjeni i nazidani u Njemu i utvrdjeni verom kao što naučiste, izobilujući u njoj zahvalnošću.

Jevrejski narod koji bude prihvatio Hrista ce zajedno sa ostalim hriscanima biti duhovna gradjevina TRECEG HRAMA.

Jer Hristos nije sam ta gradjevina, vec svi koji se u nju ugradjuju.

Mat 16:18 A i ja tebi kažem: ti si Petar, i na ovom kamenu(na Hristu) sazidaću crkvu, (Hram) svoju, i vrata grobna neće je nadvladati.

http://www.ivonazivkovic.net/annuit coeptis prvi deo.htm
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Za one koje zanimaju informacije o Biblijska prva dva Hrama:

1. Hram: http://forum.krstarica.com/entry.ph...VA-SVETINJA-UKAZUJE-NA-HRISTA-I-NJEGOVO-DELO-!!!

2. Hram: http://forum.krstarica.com/entry.ph...I-KAKO-ON-UKAZUJE-NA-HRISTA-I-NJEGOVU-SLUZBU-!!!

Poslednja izmena:

Back