Kako prevazici mesec u 8. kuci? Ja konstantno imam neke strahove, ali oni nisu realni, ne plasim se svakodnevnice, vec vecito imam crne misli vezane za buducnost... polako postajem psihicki umorna od svega toga, ali nikako da ih se oslobodim. Inace mi je mesec na 0 strelca na samom vrhu 8 kuce.![]()
Položaj Meseca na vrhu osme kuće nije dovoljan za odgovor na ovakvo složeno pitanje, ali pokušaću da ti odgovorim najbolje što umem. Znak Strelca daje ti svakako veoma veliku maštu, snove i ideale, zaokupljenost budućnošću, koja je i predstavljena znakom Strelca, ali i traganje za višim odgovorima, religijom, filozofijom, okultnim i sl. Ipak, on se nalazi u osmoj kuči pa pošpto je i na prvom stepenu Strelca ima elemenata Škorpiona. Fobije i strahovi su svakako prisutni, uglavnom iracionalni, zato što ti je čulnost i sezizivnost prenaglašena. Stalno se osećaš uznemireno, strahuješ za sebe, svoj dom i porodicu - prirodni vladar IV u VIII i prognoziraš katastrofalne ishode. Da Mesec je tu u slučajnom padu pa je i normalno da protok takvih emocija bude naglašen. Međutim, ono što s jedne strane nije dobro je što ćeš za otprilike 13 meseci ući u Sade sati, tada će Saturn ući na Škorpiona, pa će ti i naglsiti ove iracionalne strahove. Taj period će trajati 7 i po godina, mada je najdrastičniji u aspektu konjunkcije Meseca i Saturna sa orbisom 2, ali ne i u egzaktnoj konjunkciji.
Pokušaj sa Mantrama i remedijalnim merama ponedeljkom - Mesečev dan i kada ti nastupe Sade sati, nastavi i Subotom - Saturnov dan. Jedi manje mlečnih proizvoda, nemoj nositi svetlu odeću i beli nakit, jer time prenaglašavaš uticaj Meseca. Pokri ili skloni ogledala iz prostorije u kojoj spavaš, jer tokom sna vuku energiju sa ovim položajem Meseca.
Ne mogu da ti dam preciznije odgovore, jer ne znam tvoju kartu, aspekte koje Mesec pravi sa drugim planetama, položaj Jupitera i njegove aspekte, planete na Raku i položaj Saturna i IC.
Pošalji mi, pa ću biti detaljniji!