znacenje cesto korist. reci u knjizevnim delima, vezanih za erotiku seks i izgled a..

na neobican nacin

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
117
[nastavak naslova] a nejasnih vecini

puteno - ?
buludno - ?
ljupko - ?
umiljato - ?
umiljato|ljupko razlika - ?
razlika puteno|bludno - ?
umilna - ?
ispijenog lica - ?
zanosno - ?
razlika pozuda|strast?
obrisi lica|crte lica razlika-?
kaze li se za zenu sa punijim usnama: debele usne ili punacke usne ili pune usne ili
bujnih grudi|punih grudi razlika - ?
opsceno - ?
razlika: otmeno obucena | elegantno obucena - ? (razlika: otmenost|elegancija)
pohotno - ?

Poslednja izmena:
Sve ove reci koje si napisao imaju svoje znacenje, ne znam sta od nas ovde ocekujes. Kakva objassnjenja da ti damo?
Ako ti ne razumes sta je ljupkost ja ti licno tu pomoci ne mogu.

pa ocekujem ono da mi neko ko to moze jer zna kaze koje je znacenje - kako ti je glupo pitanje "sta ocekujem" a i "koja objasnjenja da ti damo"... ta koja je SASVIM (vicem) jasno da trazm;
A zasto ne kazes mozes li mi pomoci ako ne znam sto je puteno, opsceno, i ono ostalo? ...zanosno|divno razlika je ili jednom1%_postu ljudi jasna ili nikome, to znam sigurno, glavu na panj stavljam radi toga da mi se prekine ako grijesim...

a nejasnih vecini

puteno - ?

Ciganke i Španjolke su tamnopute žene, Irkinje i Slovakinje belopute.

ili
Artur Eš postao je prvi crnoputi pobednik turnira na Vimbldonu..
..crnoputi iz Sirije i Iraka
.. jednog Bogojavljenskog jutra u crkvi pojaviće se vitka beloputa devojka krupnih očiju.

ili

Maslinasta put jedna je od boja kože koju čovjek može imati (to je crnoputo,samo malo masnije)

Znači odnosi se na kožu, tačnije boju kože, spoljni izgled.
..Kad se koristi kao pridev "puteno" ili "putena", označava opet spoljnu stvar,odnosno telesno.Napr:

books

pa ocekujem ono da mi neko ko to moze jer zna kaze koje je znacenje - kako ti je glupo pitanje "sta ocekujem" a i "koja objasnjenja da ti damo"... ta koja je SASVIM (vicem) jasno da trazm;
A zasto ne kazes mozes li mi pomoci ako ne znam sto je puteno, opsceno, i ono ostalo? ...zanosno|divno razlika je ili jednom1%_postu ljudi jasna ili nikome, to znam sigurno, glavu na panj stavljam radi toga da mi se prekine ako grijesim...
Opsceno bi bilo vulgarno.

Ne bih se slozila sa Srebrenom da izraz " putenost" ima veze sa bojom koze iako je put i boja koze.
Putenost je culnost, strastvenost.

Пут=плот. Али није тако просто. Каже се "путена жена" (занимљиво, мушкарац никада није путен) али се каже "плотска љубав" (није оно што мислите, нема везе са плотом и тарабом). Плотска љубав би била еквивалент физичкој љубави. Не би се рекло "путена љубав" а ни "чулна љубав", мада је Рајела у праву, путено значи чулно, али ето, те речи не могу тек тако замењивати једна другу.

- - - - - - - - - -

Иначе, у енглеском се често за описвање разних сексуалних ствари користи израз facts of life. Уобичајено, било да схватају о чему се ради или не, преводиоци преводе као чињенице живота. Међутим, један заиста добар преводилац ме је уверио да прави превод гласи оне ствари.

Back