Značaj mržnje

ovo si lepo reko

- - - - - - - - - -

mada,ne vidim zašto ta pozitivna ili negativna dejstva ne bi mogla da se nazovu ljubav/mržnja
A zasto da se nazovu. sve je to uslovljeno vremenom i kolicinom energije.
Treba postojati u sadasnjem momentu... mrznja i ljubav su energije koje stvaraju iluziju vremena.

Jeste isuvise romanticno i licno.. a to je sve nepotrebna emocija..

Jednom 80ih je reprezentacija Jugoslavija u fudbalu na SP u Spaniji igrala protiv Hondurasa , secam se Pizon dao pobedonosni gol iz penala. Mrzeo sam Honduras, ali posle pobede mi nisu vise bitni. Ipak generalno negativno prisecanje, jer nismo prosli grupu sa Spanijom i Severnom irskom. Pamtim sve neki crnci im u timu... ali nisam rasista. Ipak usled tog meca danas kad vidim crnca imam neku averziju.

Zvezdasi su dobri ljudi, grobljani zli. To svako neutralan vidi.
pogledajte samo onog evertona grobarskog majmuna brazilskog sto udara igrace i gadja ih kopackom na derbiju, a sudija mazic lopov umesto da govnetu da crveni karton, svira penaltizanu 15 nepostojeci penal u sezoni. Sacekace njega neko na ulici...

Prvo u Srbiji onaj ko mrzi najvise se danas smeje, sasvim sigurno vise od onih koji imaju dobru dushicu...
Tako da tesko da ce mu lice izgledati kao da je jeo limun...pre ce ovima sto su vaspitani da ih neko uvazava ako su pristojni i lepo se ponasaju...

Drugo , onaj ko mrzi , ima odresene ruke da tako zabiberi drugima, uz odresene ruke i da se opravda, brate morao sam, uradio si mi ono a ja to mnogo mrzim...sad smo kvit dok mi se ne ukaze nova prilika da ti zabiberim..Ajd na pice..

Trece, izmedju zenske mrznje koja se tumaci na milion nacina kao krivica drugih a ustvari je njihova mrznja i prave povrsne mrznje, svakako da je plodonosnija ova povrsna i tako karakteristicna za mentalitet...
A da ne bude da pricam bez veze, jel ijedna salterusa volela svoje musterije 30 i 31 decembra...jok, mrzela je svaku musteriju koju je mogla...zbog ovog ili onog razloga...

Da vidimo sta je sa mrznjom prema bedi...ona je iz straha, to ste pokrili, ali i iz remecenja fengsuia da je oko nas novac, bogatstvo i ljudi kojima tece med i mleko, jer ako se prospe prosuce se na nas...i nase na njih...
A sta ce da bude ako se nase prospe na bednika...nista, kao sundjer, ma i jace od toga, upija kao tampon za one dane kod zena...
A sta ce da se prospe na nas od njega....pa nista, moze samo nesreca i tuga...

Cak mrznja pomaze i u filozofiji. To po meni nije vise filozofija nego kolaz tudjih filozofskih misli, jer ne moze covek da kreira ono sto mu nije blisko, ali sta zna raja sta je znanje tudje, a sta proizaslo iz osobe kao nesto sto je artikulisano filozofskim znanjima...
Kad kazem filozofija svi vi mislite nesto duboko, ali to se preplice i u ljubavi i svuda...onaj koji vise primecuje i bolje sklapa nekako uvek bogatije dozivljaje ima i dogadjaji sa njim , cak i kad nema nekih za zabelezivanje budu ispunjeni...sitnicama, ili uglovima koje ostali ne bi primetili...

Zvanicni sistem obozava mrznju....pa nastao je na izazivanju mrznje prema socijalizmu i SFRJ, i jos uvek se hrani na istim frekvencijama...
Mora...
Mora da unese mrznju prema drustvenom dok se ljudima ne ogadi sve drustveno i postanu individue, jer tako je lakse razbiti Srpsko drustvo i voditi ga pojedinacno kud hoces...

A i nije lose kad neko prozre njihove planove, pa onda casu mrznje i onda se medjusobno akaju, i zaborave ko je ustvari nesto odneo, promenio, izgubio, procardao...

A...to sto najjaci mrzitelji stalno pricaju da su puni ljubavi, a jeste i g. vitamina....stara izreka...

napisala sam sopstveni stav, nema potrebe da mi otvaraš oči i ubeđeuješ me da je tvoj stav jedini zdrav i ispravan..

Nesto mi se cini (a voleo bih da gresim) da postoje ljudi koji zapravo uzivaju u mrznji. Kao da je to ono sto im hrani dusu i bez cega bi se ustvari osecali prazno. Necu reci nista novo ako primetim da je to jedno nezdravo osecanje koje razdire upravo onog koga je to obuzelo. Dosta ima slucajeva da on toga nije ni svestan. Objekat mrznje je sasvim spokojan ako nije doziveo da prema njemu ona bude iskazana i zato mrzitelj, sasvim svestan toga oseca nagonsku potrebu da svoje osecanje demonstrira objektu. Ako bi mu ovaj na isti nacin uzvratio tad bi mu bilo lakse jer bi sebi na taj nacin obezbedio opravdanje. Prava nevolja za njega medjutim nastaje ako objekt mrznje otvoreno odbije da mu uzvrati na isti nacin ili ga potpuno ignorise. To ga onda cesto dovodi do provale besa i na kraju do nekontrolisanih i nepredvidljivih spoljnih izrazenih reakcija.

27858759_842409755921002_774316089727629638_n.jpg

rekao bih da je bes ili gnev akutna emocija koja se doživljava ovde i sada, tj. u trenutku dok nam neko npr. nanosi zlo.
dok je mržnja sentiment, tj dugotrajniji emocionalni odnos koji imamo prema nekome. sam doživljaj mržnje ne osećamo 24h, već npr. kada pomislimo na neku osobu koja nam radi o glavi.

postoji i gađenje ili prezir, to je emocija koja nas udaljava od nečega što nam je odbojno, kaže nam da se sklonimo što dalje. ali nekada ne možeš pobeći, nekada dogori do nokata, zato su tu bes (eksplozija ovde i sada) i mržnja (kao neka klima koja nas obuzima, emocionalno gorivo za promišljenije delovanje prema neprijatelju).

Nesto mi se cini (a voleo bih da gresim) da postoje ljudi koji zapravo uzivaju u mrznji. Kao da je to ono sto im hrani dusu i bez cega bi se ustvari osecali prazno. Necu reci nista novo ako primetim da je to jedno nezdravo osecanje koje razdire upravo onog koga je to obuzelo. Dosta ima slucajeva da on toga nije ni svestan. Objekat mrznje je sasvim spokojan ako nije doziveo da prema njemu ona bude iskazana i zato mrzitelj, sasvim svestan toga oseca nagonsku potrebu da svoje osecanje demonstrira objektu. Ako bi mu ovaj na isti nacin uzvratio tad bi mu bilo lakse jer bi sebi na taj nacin obezbedio opravdanje. Prava nevolja za njega medjutim nastaje ako objekt mrznje otvoreno odbije da mu uzvrati na isti nacin ili ga potpuno ignorise. To ga onda cesto dovodi do provale besa i na kraju do nekontrolisanih i nepredvidljivih spoljnih izrazenih reakcija.

:ok: sjajno napisano !...i po onom što znam, istinito :kpozdrav:

Back