Мржња...тренутна моћ која на крају прождре моћника.
Љубав можда нема моћ, али је непобједива.
Ljubav ne moze da pobedi strast u danasnje vreme, na zalost...
Ali zato se cesto mesa ljubav i strast, kao pojam, pa onda ko nudi strast, pobedjuje ....
Ljubav tu dodje kao suplement, dodatak vezi iz strasti i to dodatak koji kreira pojedinac na jednostranu odluku , nekad zahtevajuci saucesce a nekad dobijajuci saucesce od partnera, samo drugo znacenje te reci...
Ljubav je uvek u jednoj osobi, a plodovi ljubavi su ono sto vide drugi....i posledice ljubavi...
Pa opet, iz meni nejasnih razloga sebicnosti, jer ja sam slab kad vidim da neko voli , pa i mene, ali i druge...ali drugi ljudi su malo zainteresovani da ljubav koja ocigledno daje plodove odgaje, nahrane, nadjubre...mada ovo poslednje donosi stetu...osoba se zanese, prebroji , zaleti...poraste sanjanje i ego a opadne ljubav...
Zato nije bez veze da ljubav uspeva da opstane samo kad ima tek toliko da prezivi i ne previse da se zagoji...jer ce zagnojiti...
A koliko je previse a koliko taman, mozda zavisi od detinjstva, od postenja, najmanje od iskrenosti, sto proser teorija danasnjih medija i zena kaze...
Lazu nevidjeno a pricaju o iskrenosti...iz straha iz sherlok holms zelje da nekako natuknu sta se desava u umu drugog...a to radi lazac...
Ko voli, taj i ako slucajno zbog neceg krije ljubav, ne krije dobro...
Nego da vratimo na mrznju, mrznja cesto pokriva ljubav...krije ljubav...tj ljubav se krije mrznjom...ali to tacnije receno nije ljubav nego samo potencijal....
Nekako su uspeli da danasnje devojke ubede u dve stvari, seks i strast umesto ljubavi, i da se potencijal bolje prodaje nego sto kad se ostvari bude sreca...
A to prenosimo u sutrasnjicu.....malo vise mrznje i vise nepoverenja...
Sta dobijas kad pomesas nepoverenje i ljubav....?
Nesto sto jako lici na mrznju...
Zato ovoliko i natucate da je mrznja i ljubav povezana, a nije...nego danas kod vecine jeste, jer se igraju djavoljim savetima i delima, pa ebiga...tikva pukne i posle jaoj...ali vazno da nije srce bolelo....danas je bitnije napuniti secanja u glavi , nego srce , osloboditi energiju micikane, nego osloboditi energiju ljubavi...
- - - - - - - - - -
Mrznja je mnogo korisna stvar za razmenu....Kad das mrznju kilo dobijes i kusur, 100g.
Ajd to isto sa ljubavi da uradis...sipak....Das kilo , onaj sto prima kaze, ej ovde ima samo 10g, meni se tako cini...ti samo slegnes ramenima...a neki put, ti das 10 g, a ono , prase kad piski kod onog ko prima....sreca nevidjena...kaze sto posla ovoliko , 10kg stiglo ljubavi....umrecu od tolike ljubavi....
Neko tebe bezobrazlukom ti njega mrznjom...
Neko tebe nepostovanjem ti njega mrznjom
Neko tebe na poslu a ti sve njih mrznjom...