Krishna
Elita
- Poruka
- 23.166
Onda bolje da ne saznam.ne znas dok ne probas hehe

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Onda bolje da ne saznam.ne znas dok ne probas hehe
Nisam znao da se zovu farme
Narasle su mi u dvorištu ovih dana. Zanima me o kojoj vrsti se radi i jesu li jestive.
Pogledajte prilog 1615212
Pogledajte prilog 1615213
Pogledajte prilog 1615214
Pogledajte prilog 1615215
Imaš guglov objektiv i druge aplikacije za prepoznavanje gljiva. To nije jestivo što si postavio .
Normalno, nikako ne jesti ne proverene pecurke. Posebno ne iz dvorista. Mada ja kupujem na pijaci sezonske koje lik bere na Fruskoj Gori, al imam 100% poverenja u njega. A i te se ne gaje koliko znam, lisicarke, vrganji, smrci, puhare itdFarma pečuraka
Ovo sto raste u te se lično ne razumijem i zbog toga savetujem jedite sa farme
Ima plemenita pecurka ili sampinjon (https://hr.wikipedia.org/wiki/Plemenita_pečurka) To sam nalazio na selu, jeste da mi je veliko dvoriste.Ne treba biti poznavalac da bi znao da ovo nisu jestive gljive.
Ko je ikad nabrao jestivu gljivu u dvoristu?
Cek, to je onaj dzinovski samoinjon? Vidjao sam toIma plemenita pecurka ili sampinjon (https://hr.wikipedia.org/wiki/Plemenita_pečurka) To sam nalazio na selu, jeste da mi je veliko dvoriste.
Ja kad sam ih brao bas su izgledale ko na ovoj slici.Cek, to je onaj dzinovski samoinjon? Vidjao sam to
I kod nas na pijaci prodaju pečurke ali ne brane na livadi ili šumi, već uzgajane u kućnim uslovima i samo bukovače i šampinjone.A na pijaci ne bih kupila nikad
Iz prirode moze samo tartuf i smrcak.pechurke samo sa farme
![]()
Traženje tartufa po Srbiji je jako.opasna rabota.Iz prirode moze samo tartuf i smrcak.
Smrcak zato sto dolazi prva u prolece i lako se razlikuje od otrovnog dvojnika hrcka(gyromitra)..
Tartuf mislim da nema tako neka vrsta koja je slicna izgledom raste u zemlji i otrovna je.
Sve ostalo samo iz marketa.
Znam coveka koji se tim bavi i ima dresirane pse itd. Prosle godine 7000E zaradio za celu sezonu trazenja po Fruskoj Gori, zvuci mnogo, al nije kad saberes i oduzmes. Losa godina kaze.Traženje tartufa po Srbiji je jako.opasna rabota.
Lokalci vas prate, izbuše vam gume, tuče šamaranja, dovedu krvničke kerove...
Bilo i ubistava.
https://www.rts.rs/lat/vesti/drustvo/4178083/zbog-cega-je-potraga-za-tartufima-opasna-po-zivot.html
A možeš i glavu da izgubiš...Znam coveka koji se tim bavi i ima dresirane pse itd. Prosle godine 7000E zaradio za celu sezonu trazenja po Fruskoj Gori, zvuci mnogo, al nije kad saberes i oduzmes. Losa godina kaze.
To ako je verovati tekstu, eto necu reci nista o coveku ali ceo njegov komsiluk zna cim se bavi. Sve u svemu probao vise vrsta, nije vredo tih para. Skupi su samo jer su retki.A možeš i glavu da izgubiš...
Volim.one kupovne supice sa pečurkama.To ako je verovati tekstu, eto necu reci nista o coveku ali ceo njegov komsiluk zna cim se bavi. Sve u svemu probao vise vrsta, nije vredo tih para. Skupi su samo jer su retki.
Zasto? Ne mogu piti?To su antišljok pečurke.
To daju veštice da podmetnu žene muževima koji mnogo piju.