Zmije

Molim Vas obratite se Zavodu za zastitu prirode Srbije. Njihove kontakt informacije mozete provaci ovde: http://www.natureprotection.org.yu/srp/kontakt/?PHPSESSID=b9442bb701a43ed52cf2749036515c52

Sigurna sam da Vam oni mogu pomoci savetom kako da ih uklonite ili licno doci da uklone zmije iz Vase vikendice. Vecina, ako ne i sve zmije kod nas su ugrozene, a samim tim i zasticene, pa bi bilo veoma znacajno da ih ne povredite.

Ako ne uspete sa Zavodom za zastitu prirode, pokusajte da se obratite nekom od udruzenja za zastitu zivotinja, sigurna sam da ce Vam pomoci.

da li bi neko mogao da mi kaze nesto vise o zmijama kao kucnim ljubimcima? koje vrste sve postoje, kakvi uslovi su potrebni, cime se sve hrani..kolika je cena?. sve sto znate!!
by the way, nemam zmiju, ali planiram da kupim jednu...

Ovako
Imam druga koji je radio u zavodu za deratizaciju, dezinfekciju i dezinsekciju
Kod nas su zmije zakonom zasticenje
Oni, dok je on radio tamo i izlazio na teren, posipali su hlor i sumpor, oko kuce, placa, taj miris tera zmije, tako da, to je jedino resenje!

Zdravo svima...nadovezujem se na ovu temu,jer imam isti problem kao osoba koja je otvorila ovu temu....Na selu kod bake i deke,ima toliko zmija da se skoro svakog dana pojavi po jedna-dve na dan...u pitanju su sve vrste zmija: ima i SARKI,malo manje POSKOKA....ali u najvecem slucaju SMUKOVA i BELOUSKI...iako znam da ove dve poslednje vrste nisu opasne neprijatno mi je (i meni i baki i deki,mada su se oni na to vec navikli.. :P) da ih gledam...i da nesmem da se slobodno krecem po svom dvoristu...Da li je ova fora sa SUMPOROM i HLOROM stvarno efikasna,i u kojoj vrsti radnje ima da se kupe ove dve supstance??? Inace imam veliku zelju da uhvatim zmiju(msm hvatao sam ih ali samo na vasaru,one tigraste pitone...) ali voleo bih da uhvatim ove nase vrste koje znam da nisu kao one vasarske,pripitomljene....

Back