zmajevi u bibliji .

ravana2

Domaćin
Banovan
Poruka
4.865
kakve veze imaju zmajevi sa religijom i to u bibliji . pa ja mislim da se tu ne radi o klasicnim zmajevima vec o reptilijanima :

Draco_4web.jpg

kakve veze imaju zmajevi sa religijom i to u bibliji . pa ja mislim da se tu ne radi o klasicnim zmajevima vec o reptilijanima :

Pogledajte prilog 279839

Немају никакве везе " змајеви " са Библијом као што нема никакве везе твоја хинду религија са - Библијом. Но оно што је заједничко свим ругачима ; богоборним атеистима, јеховиним сведоцима, мухамеданцима, сатанистима и осталим.... , као и теби, је борба противу Христа.

Ваше међусобне разлике се бришу а на теми : религија и смех долази до изражаја ваша неспособност и да се нашалите. Ругање, исмејавање и небивала мржња према другојачијем - нису шала. Слагао бих ако бих рекао да се на овом пдф - у није скупио поприличан број ругача које Библија подробно описује - зато овде и нема хришћана. Под плаштом " толеранције " и " слободног изражавања " упрегло се , што би наш народ рекао и кусо и репато да што више подвргне руглу и подсмеху Онога Који створи небо и земљу.

Чудна ли времена - творевина се подсмева Творцу.

ZMAJ

NEHEMIJA 2,13
Iziđoh, dakle, noću na Dolinska vrata i uputih se Zmajevskom izvoru, a zatim prema Smetlišnim vratima: razgledao sam jeruzalemski zid gdje je bio razoren i vrata koja su bila spaljena.
IZAIJA 14,29
Ne raduj se, sva Filistejo, što se slomi štap koji te udarao, jer će iz korijena zmijinjeg izaći ljutica što će izleći zmaja krilatoga.
IZAIJA 27,1
U onaj dan kaznit će Jahve mačem ljutim, velikim i jakim Levijatana, zmiju hitru, Levijatana, zmiju vijugavu, i ubit će zmaja morskoga.
IZAIJA 30,6
Proroštvo o negepskim životinjama. Kroza zemlju nevolje i bijede, lavice i lava koji riču, ljutice i zmaja krilatog, nose oni blago na leđima magaraca i bogatstvo na grbi deva, nose ga narodu beskorisnom.
IZAIJA 51,9
Probudi se! Probudi se! Opaši se snagom, mišice Jahvina! Probudi se, kao u dane davne, za drevnih naraštaja. Nisi li ti rasjekla Rahaba i probola Zmaja?
JEREMIJA 51,34
Izjeo me, satro babilonski kralj, odgurnuo me kao prazan pladanj, k`o zmaj me on progutao, napunio trbušinu, iz mog me istjerao Edena.
AMOS 9,3
Ako se sakriju i navrh Karmela, naći ću ih i pohvatati. Ako se od mog pogleda na dno morsko skriju, zapovjedit ću Zmaju da ih proždre.

----------------------------------------
----------------------------------------

OTKRIVENJE 12,3
I pokaza se drugo znamenje na nebu: gle, Zmaj velik, ognjen, sa sedam glava i deset rogova; na glavama mu sedam kruna,
OTKRIVENJE 12,4
a rep mu povlači trećinu zvijezda nebeskih - i obori ih na zemlju. Zmaj stade pred Ženu koja imaše roditi da joj, čim rodi, proždre Dijete.
OTKRIVENJE 12,7
I nasta rat na nebu: Mihael i njegovi anđeli zarate se sa Zmajem. Zmaj uđe u rat i anđeli njegovi,
OTKRIVENJE 12,9
Zbačen je Zmaj veliki, Stara zmija - imenom Ðavao, Sotona, zavodnik svega svijeta. Bačen je na zemlju, a s njime su bačeni i anđeli njegovi.
OTKRIVENJE 12,13
Kad Zmaj vidje da je zbačen na zemlju, stade progoniti Ženu koja rodi muškića.
OTKRIVENJE 12,16
Ali zemlja priteče u pomoć Ženi: otvori usta i popi rijeku što je Zmaj pusti iz usta.
OTKRIVENJE 12,17
I razgnjevi se Zmaj na Ženu pa ode i zarati se s ostatkom njezina potomstva, s onima što čuvaju Božje zapovijedi i drže svjedočanstvo Isusovo.
OTKRIVENJE 13,2
Ta Zvijer što je vidjeh bijaše nalik na leoparda, noge joj kao medvjeđe, usta kao usta lavlja. Zmaj joj dade svoju silu i prijestolje i vlast veliku.
OTKRIVENJE 13,4
i svi se pokloniše Zmaju koji dade takvu vlast Zvijeri. Pokloniše se i Zvijeri govoreći: "Tko je kao Zvijer! Tko bi smio ratovati s njom?
OTKRIVENJE 13,11
I vidjeh: druga jedna Zvijer uzlazi iz zemlje, ima dva roga poput jaganjca, a govori kao Zmaj.
OTKRIVENJE 16,13
I vidjeh: iz usta Zmajevih i iz usta Zvijerinih i iz usta Lažnoga proroka izlaze tri duha nečista, kao žabe.
OTKRIVENJE 20,2
Zgrabi Zmaja, Staru zmiju, to jest Ðavla, Sotonu, i okova ga za tisuću godina.

Inače,Anunaki ,o kom oni prostaci sveštenici pre dva i po miljenijuma,napisali silne knjige lupetajući
i preterujući,je sasvim normalni vanzemo,čak nije ni neki s posebnim veštinama-nako-običan...
Ima još primitivaca koji za mitraljez kažu VAUU! SPRAVA JE ZMAAAAAJ! ! !

Mislim da su ti zmajevi nestali nakon potopa :aha:

1. Mojsijeva 3

14 Tada reče Gospod Bog zmiji: kad si to učinila, da si prokleta mimo svako živinče i mimo sve zvijeri poljske; na trbuhu da se vučeš i prah da jedeš do svojega vijeka.
Isa. 65:25, Mih. 7:17

15 I još mećem neprijateljstvo između tebe i žene i između sjemena tvojega i sjemena njezina; ono će ti na glavu stajati a ti ćeš ga u petu ujedati.
4 Moj. 21:6, Jovan 5:46, Rim. 16:20, Jevr. 2:14, 1 Jov. 3:8

Ovo boldovano dokazuje da se radi o danasnjoj zmiji :)

Zasto bi je Bog prokleo da se vuce po trbuhu ako je to radila kao i danas sto rade zmije ?

Znaci hodala je zemljom kao gusteri moguce :lol:

Ти би, Змају од сведока, могао мало да одмориш од цитирања стихова из Библије јер је постало приметно да у сваком видиш - ђавола. А Библија је , донекле, биографија Бога..............

Da si pročitao Bibliju vidio bi da ima najviše o Bogu Jahvi, ali ima i dosta o Sotoni,
a da si samo pročitao stihove koje sam dao -
onda biš uvidio da sam odijelio SZ od NZ.

U SZ je sve o Zmaju - životinji,
a u Otkrivenju - o Sotoni kao o Zmaju.

Ali - zašto tebe smeta Sotona u Bibliji?
I to je Bog Jahve dao.

Ti biš te strane iscjepao?
------------------------------

Kako je IME tvome Bogu?

smesko - poruka glasi:

U nekim od prethodnih postova ste rekli da je vase misljenje da su dinosaurusi nastali kao posledica genetskog inzenjeringa prepotopnih ljudi. Ali zar ne pise u knjizi o Jovu da ih je Bog stvorio,takve kakvi su bili,ogromni,snazni,opasni...?

Jov 40,15 "Погледај
сада бехемота,* кога сам начинио као и тебе."
Jov 40,19 "Он је прво од дела
Божјих. Само Творац његов може мач свој к
њему примаћи."

Miroljub Petrovic
Bog sigurno nije stvorio onako odvratne zivotinje kao sto su dinosaurusi, kao sto nije stvorio ni krvolocne vukove, sakale i hijene. Postoji opcija da su ruzni dinosaurusi nastali nakon covekove pobune, kada su i vukovi, sakali i hijene postali mesojedi i svastojedi, iako znamo da su pre covekove pobune to bile dobre i bezazlene zivotinje. Dakle, mozda su se tada lepi i bezazleni dinosaurisi transformisali u ruzne i krvolocne zivotinje, a mozda su nastali kao posledica ukrstanja ili nekog oblika genetskog inzenjeringa od strane veoma naprednih prepotopnih ljudi.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Back