Zmajeva kuća - House of the dragon

Ako je još neko čitao knjigu, da li se seća ove scene kada Renis upada na ceremoniju krunisanja? Ja se toga ne sećam. Potpuno nepotrebno ubačeno, još posle kaže da nije njen posao da započne rat. Renira i njena ekipa će kasnije takođe vući neke totalno nerezonske poteze tokom rata i to će skupo da ih košta.

Nekako nevešto izveli Emondovu transformaciju iz slabića u siledžiju. Mislim da je u knjizi on sve vreme bio siledžija.

Uglavnom, najveću odgovornost za ono što sledi snosi Viseris. Tipičan primer slabog i lošeg kralja. Nije primetio aspiracije Hajtauerovih, kada je njegova žena tražila oko za oko, nije uradio ništa da to spreči a trebao je odmah da je uhapsi i sinove liši zmajeva. Takođe, i da zvanično proglasi Reniru i njene sinove za naslednike. Ništa od toga nije uradio već ih je molio da se pomire, kao da nije poznavao Egonovu i Emondovu narav. Gori vladar čak i od ludog Megora.

Brutalno, da li će biti osvete?

maxresdefault (5).jpg

Gledaćemo za oko 2 god :mrgreen:

Bukvalno sam se terala da mi se svidja, al’ ne vredi. GoT sam gledala 2 puta i svi likovi su neverovatni, jaki, upecatljivi. Odgledala i zmaja, sa prilicnom mukom i bez onog neizdrza kao kod GoT. Razocarana prilicno, nekako mi sve tanko, bledunjavo. Daemon jedini mocan lik. I mlada Renira. Ostalo jok. :)

Ako je još neko čitao knjigu, da li se seća ove scene kada Renis upada na ceremoniju krunisanja? Ja se toga ne sećam. Potpuno nepotrebno ubačeno, još posle kaže da nije njen posao da započne rat. Renira i njena ekipa će kasnije takođe vući neke totalno nerezonske poteze tokom rata i to će skupo da ih košta.

Meni je, zapravo, itekako smisleno. U tom svetu, biti kinslayer je jedna poprilično ozbiljna stvar. Zbog toga postoje i rezervisanost kod pojedinih, a zbog toga se i Emond usr'o kad je slučajno doveo do Luserisove smrti; biće poznat kao Kinslayer. Jedno je ubiti nekoga u ratu ili samoodbrani, a sasvim drugo napraviti pokolj. Da je to učinila, realno, Renis bi bila u suštini nova Sersi.

Meni se čini da, zapravo, ona i jeste htela na momenat da ih pobije. Ali srce joj se ohladilo kad je videla kako kraljica staje ispred svog sina. I kao majka, u potpunosti se poistovetila.

Video sam da na internetu postoji pljuvačina opšta; meni je tu sve poprilično konzistentno i logično. Jedini problem je što je, ono, malčice cheesy i stvarno je bio neverovatno loš CGI za seriju tog budžeta i kalibra.

Poslednja izmena:
Uglavnom, najveću odgovornost za ono što sledi snosi Viseris. Tipičan primer slabog i lošeg kralja. Nije primetio aspiracije Hajtauerovih, kada je njegova žena tražila oko za oko, nije uradio ništa da to spreči a trebao je odmah da je uhapsi i sinove liši zmajeva. Takođe, i da zvanično proglasi Reniru i njene sinove za naslednike. Ništa od toga nije uradio već ih je molio da se pomire, kao da nije poznavao Egonovu i Emondovu narav. Gori vladar čak i od ludog Megora.
E ovu sam temu trazio a vidim da niko nije pisao dugo. Viseris je najodgovorniji za rat, i slazem se da je primer loseg kralja ali iz potpuno drugih razloga. Kralj je odlucio da udovolji svojoj razmazenoj cerci u pubertetu sto ne bi bio toliko idiotski potez da je kasnije za naslednika imenovao prvorodjenog sina. Time je pritom rizikovao da izazove rat sa svojim bratom. To je bila prva losa odluka. Kasnije je apsolutno bio slep i gluv na evidentat razdor u svojoj kuci i nije uradio apsolutno nista da to spreci.

Као неко ко је прочитао књиге прва сезона ми је била јако добра уз изузетак сцене на Егоновом крунисању са Ренис и Емондовог невољног убиства Луцериса у задњој епизоди. Друга сезона ће надам се бити још боља.

Back