ДраганЖ
Domaćin
- Poruka
- 3.381
Pa normalno da trazim odgovore na ozbiljna pitanja, i to da objasnis na jednostavan nacin, ne treba meni da pises eseje.
Objasnio sam ti kako radi Sanchin po principu disanja iz donjeg dela stomaka, a mozes da se sam uveris , na treningu koji se radi u istoj sali i imas majstora koji moze da ti objasni.
Ja ne moram da dolazim na tvoje treninge, jer smo ja i Kwan dosli do istog zakljucka da disanje iz Sanchina i disanje iz Systeme je prakticno isto, ali mi ga radimo na jedan nacin a vi na drugi.
Disanje je sastavni deo tela, i potrebno je vreme da se to savlada,a kasnije postaje automatika, jer je mozak taj koji kontrolise situaciju. Shvatanje disanja ti daje mogucnost da naucis "mekocu" kretanja i da primenis tehnike bez tenzije.Samim tim se i adrenalin kontrolise,a takodje i bilo koja druga emocija.
Ti si napisao sledece: Што се тиче дисања из доњег дела стомака, оно је многоструко важно али не само као "правилно дисање" односно као начин да продужиш трајање удаха и издаха (чиме долази до релаксације трупа односно до смањења напетости) већ и као начин да се маскирају кретње тела, смањи одавање информација противнику, растерете мишићи који треба да омогуће кретања у разним правцима;
Koliko ti je trebalo vremena da savladas ovako nesto, ukljucujuci Svesnost
Pitao sam te da mi definises Snagu karaktera, sta to znaci za tebe![]()
Можеш бежати колико год хоћеш али без сопственог рада на тренингу нећеш моћи раздвојити и разумети оно што се ради у системи и оног што си ти до сада радио...
Технички дисање "кроз стомак" је исто али није практична примена тог дисања што се може видети кроз саму санчин кату и слободан рад на тренингу системе.
Обзиром на моје професонало усмерење - односно посао којим сам се бавио више од 10 година и могућности које сам имао на том послу а везано за тестирање свега што се ради у Системи те искуствима које сам ту стицао а које не бих могао на тренинзима, рецимо да сам већ после неких 5-6 година - активно 2,5-3 године (уз адекватно усмерење инструктора код којих сам вежбао) постао свестан разлике између свесног рада и рада под тензијом (сваке врсте). Што се тиче примене свесности и дисања у сталном раду (тј на мом тадашњем радном месту) рецимо да сам већ после годуну дана ефективног вежбања почео да уочавам добре ефекте где сам у сваком моменту био у стању да дам неки свој тренутни максимум без обзира на тренутне болести и повреде.