Zmaj Razotkriven - Istinita Priča

Pa normalno da trazim odgovore na ozbiljna pitanja, i to da objasnis na jednostavan nacin, ne treba meni da pises eseje.
Objasnio sam ti kako radi Sanchin po principu disanja iz donjeg dela stomaka, a mozes da se sam uveris , na treningu koji se radi u istoj sali i imas majstora koji moze da ti objasni.
Ja ne moram da dolazim na tvoje treninge, jer smo ja i Kwan dosli do istog zakljucka da disanje iz Sanchina i disanje iz Systeme je prakticno isto, ali mi ga radimo na jedan nacin a vi na drugi.
Disanje je sastavni deo tela, i potrebno je vreme da se to savlada,a kasnije postaje automatika, jer je mozak taj koji kontrolise situaciju. Shvatanje disanja ti daje mogucnost da naucis "mekocu" kretanja i da primenis tehnike bez tenzije.Samim tim se i adrenalin kontrolise,a takodje i bilo koja druga emocija.
Ti si napisao sledece: Што се тиче дисања из доњег дела стомака, оно је многоструко важно али не само као "правилно дисање" односно као начин да продужиш трајање удаха и издаха (чиме долази до релаксације трупа односно до смањења напетости) већ и као начин да се маскирају кретње тела, смањи одавање информација противнику, растерете мишићи који треба да омогуће кретања у разним правцима;
Koliko ti je trebalo vremena da savladas ovako nesto, ukljucujuci Svesnost :?:

Pitao sam te da mi definises Snagu karaktera, sta to znaci za tebe :?:

Можеш бежати колико год хоћеш али без сопственог рада на тренингу нећеш моћи раздвојити и разумети оно што се ради у системи и оног што си ти до сада радио...
Технички дисање "кроз стомак" је исто али није практична примена тог дисања што се може видети кроз саму санчин кату и слободан рад на тренингу системе.

Обзиром на моје професонало усмерење - односно посао којим сам се бавио више од 10 година и могућности које сам имао на том послу а везано за тестирање свега што се ради у Системи те искуствима које сам ту стицао а које не бих могао на тренинзима, рецимо да сам већ после неких 5-6 година - активно 2,5-3 године (уз адекватно усмерење инструктора код којих сам вежбао) постао свестан разлике између свесног рада и рада под тензијом (сваке врсте). Што се тиче примене свесности и дисања у сталном раду (тј на мом тадашњем радном месту) рецимо да сам већ после годуну дана ефективног вежбања почео да уочавам добре ефекте где сам у сваком моменту био у стању да дам неки свој тренутни максимум без обзира на тренутне болести и повреде.

Можеш бежати колико год хоћеш али без сопственог рада на тренингу нећеш моћи раздвојити и разумети оно што се ради у системи и оног што си ти до сада радио...
Технички дисање "кроз стомак" је исто али није практична примена тог дисања што се може видети кроз саму санчин кату и слободан рад на тренингу системе.

Обзиром на моје професонало усмерење - односно посао којим сам се бавио више од 10 година и могућности које сам имао на том послу а везано за тестирање свега што се ради у Системи те искуствима које сам ту стицао а које не бих могао на тренинзима, рецимо да сам већ после неких 5-6 година - активно 2,5-3 године (уз адекватно усмерење инструктора код којих сам вежбао) постао свестан разлике између свесног рада и рада под тензијом (сваке врсте). Што се тиче примене свесности и дисања у сталном раду (тј на мом тадашњем радном месту) рецимо да сам већ после годуну дана ефективног вежбања почео да уочавам добре ефекте где сам у сваком моменту био у стању да дам неки свој тренутни максимум без обзира на тренутне болести и повреде.

Odlicno ako si razumeo kako sve radi i samo nastavi u tom pravcu, to daje garanciju buducim studentima koji dodju da vezbaju da ce imati kvalitetnog instruktora.
Sto se tice Sanchina, postoji tehnicko disanje uz koje se primenjuje i koncentracija kada se vezba, tj. kada se kata izvodi na svakom treningu.Poenta i jeste u tome da se posle zagrevanja i osnovnih tehnika radi Sanchin. takodje je poenta da telo nauci da prima udarce i Apsorbuje, i tako se eliminise Bol.Jednostavno, ne postoji osecaj bola, prilikom testiranja. Vremenom samo od vezbaca zavisi kako ce on to razumeti, i mali je broj onih koji su napredovali u smislu da su naucili da kontrolisu emocije i stres,a posebno da nauce kako eliminisati strah koji pokrece hormon koji se zove adrenalin.
To sto si ti gledao tehnicko disanje u Sancinu, ima veze sa prakticnom primenom kate, koja se sastoji u primeni tog disanja u eliminaciji straha i stresa.To sto ti ne razumes Sanchin, nego katu posmatras iz nekog svog ugla, je tvoja stvar, kata je u sustini vrlo jednostavna po pokretima, pa ti je preporucujem u slobodno vreme da je naucis,ali za pocetak pod kontrolom certificiranog instruktora, koji na tvoju srecu je upravo tu gde i ti. Savetujem te da budes samo Uporan, i bices nagradjen jednoga dana.
Da li si ikada razmisljao kako stari okinavljanski majstori primenjuju disanje :?:
Na tome treba raditi, isto kao sto ti radis na Systemi.
Tako da nemam potrebe da bezim, jer sam to odavno savladao, sasvim se lepo osecam, jer sam "pobedio" samog sebe, tj. ego sam stavio pod kontrolu,a samim tim i poboljsao zdravlje, sto i jeste prva poenta,a druga je nauciti samoodbranu.
Zato sam ti rekao da cenim Systemu, jer je to pozitivnost.

Nisi mi dao definiciju za pojam Snaga karaktera, ocekujem odgovor.

Poslednja izmena:
Sto se tice Karatea, tu svako ko primijeni Karate meditaciju, uporan je i ima dobar duh, dobija, da li od Satane, ili od Boga, ali OD SEBE SIGURNO NE
da odgleda, zatvorenih ociju, naravno, i to moze i da prekine ako misli da je od Sotone, "T a j n u k a t u" koja ne postoji nigdje u Funakosijevom sistemu 20 kata, ili koliko, pa cak ni kod novih kata, i koju na youtube.com uzalud ocekujete da vidite jer KO TO ZNA taj to NE OTKRIVA. To je kata sa potezima koje je nemoguce blokirati, i blokovima za koje nije moguce da ne blokiraju...To je pravi karate, i itekako to jeste METAFIZIKA, tj. nesto sto ne dolazi od tebe, nego nekog DUH-a. Da li Boga Sunca kao sto se govori u temi, to stvarno ne znam, ja sam zadnji put kad mi se to desilo prekinuo to.

Sve sto ovaj prica za Senchin katu, po mome misljenju, jeste prosta budalastina, jer je to prosto jedna samo kata za odbranu od motke, palice, pendreka, i nista vise, i nista drugo...

Back