ZLOUPOTREBA JAVNIH MEDIJA,U PRIVATNE SVRHE !

Obzirom da je moj otac.redovni citalac dnevnog lista "BLIC".od prvog broja,i ja sam posstao redovni konzument

predmetnog dnevnog lista.Medjutim,ono sto mi se nije svidelo,to je naslovna strana "BLIC"-a danas,12 Februara tg.

Naime,na naslovnoj strani,preko cele strane,stavljena je fotografija bracnog para Djokovic (tenisera).Na toj fotografiji,

dakle preko cele strane,snimljen je poljubac,u usta,doticnog para.Mislim (uveren sam) da privatan zivot nikoga,pa

ni bracnog para Djokovic,nije umesno prikazivati,celokupnoj javnosti.U tekstu je jos "Objasnjeno",da je Djokoviceva

supruga,u "drugom stanju". Pa zar to nije malo isuvise,da cela javnost srbije,treba da na neki nacin "ucestvuje"

u jednoj tako strogo privatnoj,porodicnoj stvari.Moze se primetiiti,da su sve dnevne novine,u poslednje vreme,

jako zaokupljene samo vestima iz politike i sporta.Nema nikakvih drugih zanimljivih clanaka,osim naravno,sta

"rade",ili ne rade "poznati"a ti "poznati",to su uglavnom neke nadobudne i "starlete".Mislim da dnevne novine,

treba da imaju i edukativnu ulogu,a ne samo da "fabrikuju" rekla-kazala gluposti.

.....moj komša kaže : jesam idiot , ali nisam kreten bez mozga.....verovatno misli , pa hoće da kaže kako nije član ni jedne stranke , pa i nije aktivan na javnoj političkoj sceni , ali pomno prati sve događaje i medijske manipulacije......ide čova u biblioteku i sedi celo pre podne , dok ne prelista sve dnevne novine.....a i šta drugo da radi....
....zato ja otvaram sve uticajne elektronske novine.....one se razlikuju pomalo od plaćene štampe , ali sadrže i sažete naslove iz njih.......stari političari učili me da pročitam prvo naslove i pod naslove....u njima je vest....pa kad napravim selekciju podnaslova , pročitam prvih par redova....posle toga čitam izabrane članke......sam tekst u bilo kom članku od naslova do imena pisca je gola manipulacija - muljaža , slepilo i medij za zaglupljivanje i otuđivanje....zato ne treba se prepustati novinskim člancima , i treba stavove iz njih odbacivati bezuslovno , a samo vest uzimati u obzir......
......člansi o srpskom teniskom osvetniku nikad nisu imali nikakvu važnu vest , koja bi poboljšala život vrednih , člasnih i poštenih ljudi....oni služe da oduzmi tim istim ljudima , čitaocima , sve u životu , svaki privatni trenutak , svo slobodno lično vreme - da ga otuđe od sebe samog , da ne misli na svoj život roba........naravno , sve se to čini na korist parazita i društvenih ništaka......ovde u medijskim prostorima nema razlike između kurave , sportiste , književnika , naučnika , vladara , kriminalca , ratnog profitera , ratnog zločinca....svi su oni izjednačeni i niko se od njih ne buni tom medijskom izjednačavanju , poistovećivanju - elitiziranju.....Soraja , Ceca , Marić , Đoković , Basara , Jovanović , Kačevenda ,Šešelj , Karić , Nikolić , Šainović i pjejada drugih - svi oni stoje jedni uz drugog , rame uz rame ; a bogami često su zajedno na državnim proslavama , manifestacijama i privatnim prijemima......tako stvari tu stoje.....oni su ( ViP) - VIĐENI i POZNATI.....

....nabasao sam na naslovnu vest o ovome o čemu nam piše Lord.....interesantno je da se plemeniti sportski patriota ne buni nit će da tuži novine zbog ovakvih stvari.......nekad je bilo kažnjivo zavirivati u privatan život građana , naročito u njihove emocije i intimne trenutke......o sličnim stvarima , ljudi iz javnog takozvanog života , izdavali su kratka saopštenja za građanstvo i tačka.....danas mediji ulaze u njihove spavaće sobe - ladno.....čak se vrše i organizovani prenosi seksa ponekih iz ViP društva......sve je to nekažnjeno MEDIJSKO VOJAERSTVO......čitaoci su voajeri - uzbuđeni pasivni posmatrači......neki voajeri , tokom razvoja ovog psihološkog nedostatka postaju ktanje agresivni , dok pak drugi bivaju kranje neaktivni - povučeni.....nekad su se ti društveni poremećaji lečili.....danas se medijski potpiruju , paparacovskim člancima.....i ne samo što se potpiruju , već i neguju - postaju dominantna stvar u životu stanovništva.....
......situacija je takva , da imamo masovno rasprostranjeno medijsko voajersko stanovništvo , no šta reći o ljudima koji zbog javnog oglašavanja iznose svoj privatan život , pa čak i najintimnije trenutke na svetlost dana....šta reći o njihovim psihičkim stanjima....jeli to zdrav svet , koji može poslužiti kao uzor svima , pa i podmlatku......kako njih lečiti , jer ovo je zasigurno nova za naše prostore pojava!.....i nije đokivićizam pojava od juče....traje to godinama......još dok je bio momak , dečko je na društvenim mrežama postavljao klipove kojih bi se sav normalan svet stide....
.......za mene je pitanje nad pitanjima , kako lečiti obolelo stanovništvo od ove pojave u kojoj takozvanom negativnom kampanjom zauzima se medijski javni prostor i zadobijaju takozvani korisni poeni......mi smo već ušli u predizbornu kampanju , gde se ova tehnika medijska primenjuje - još kad joj se pridoda orkestrirana satanizacija , ode na doboš i ovo malo pameti koja čuva mir !

Back