gost 16798
Elita
- Poruka
- 15.861
sasvim je sigurno da ih ima na svakom koraku
...nose na celu etiketu "jadan ja"
...a sve sto treba da urade je da zakljuce da se to ne isplati
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sasvim je sigurno da ih ima na svakom koraku
Znam.... devojka je zvala miliciju zbog oca... oni su napravili zapisnik popricali sa ocem koji je izmisljao kako oni njega zlostavljaju ... al bilo je delotvorno...
Jer ga je bilo sramota pa je prestao zlostavljati da ne bi zvali opet miliciju
vecina ljudi tako reaguje sramota ih je da ne vide drugi pa je efikasno prijaviti ih
to su uglavnom ljudi koji su dobre komsije pa ih je blam zbog drugih
a u 4 zida su tirani![]()
Zasto su uglavnom oni koji zlostavljaju svoju porodicu dobre komsije?
Prividno dobri prema svima ostalima...
Hm..otac moje drugarice je takav covek. Nije fizicki zlostavljao nikoga, ali okrutnost, vredjanje, despotizam, strogo kontrolisanje finansija..Kada bi svratila kod nje ( a to je bilo retko), bio bi suva ljubaznost. Ne bi skidao osmeh, tihi ton. Sa komsijama je bio super...Uvek bi me hvatala jeza od tog coveka
I pored toga, verujem da bi moju drugaricu ovo sto sam napisala uvredilo.A sve sto znam o njemu mi je ona rekla.
Sta to govori o njenoj psihologiji (mozda i psihologiji bilo koga od nas) ?
Da! Svi smo mi žrtve zlostavljanja – iako ponekad nismo toga ni svesni! Svaki je svedok zlostavljanja istovremeno i žrtva zlostavljanja!da li znate neku zrtvu zlostvljanja? (bilo kakvog..psihickog..fizickog..kombinovanog)
i sta bi eventualna zrtva mogla da uradi da sebi pomogne?
Често се догађа да жртва постане злостављач у неком другом случају.
И углавном су они који су били злостављани најчешћи злостављачи.
Nikako to nisi mogla da sprečiš!Ја понекад још увек мислим да сам могла спречити,
Prevario si se!ionako to niko ne chita ovde sem mene i riste....![]()
Nije fizicki zlostavljao nikoga, ali okrutnost, vredjanje, despotizam, strogo kontrolisanje finansija..
Hm..otac moje drugarice je takav covek. Nije fizicki zlostavljao nikoga, ali okrutnost, vredjanje, despotizam, strogo kontrolisanje finansija..Kada bi svratila kod nje ( a to je bilo retko), bio bi suva ljubaznost. Ne bi skidao osmeh, tihi ton. Sa komsijama je bio super...Uvek bi me hvatala jeza od tog coveka
I pored toga, verujem da bi moju drugaricu ovo sto sam napisala uvredilo.A sve sto znam o njemu mi je ona rekla.
Sta to govori o njenoj psihologiji (mozda i psihologiji bilo koga od nas) ?
Da, bilo bi ok sto covek zeli da bude domacindeluje mi kao covek koji ne zeli nikakve nepredvidjenosti u zivotu sto je za svaku pohvalu
већина би желела да пружи да би добила. већина би да не изгуби већ да остави.
Da, bilo bi ok sto covek zeli da bude domacin, ali kada vec nastoji da bude veci domacin nego sto su mu mogucnosti i kada to radi na racun porodice koja pati zbog takvog poasanja-nije ok
Ne znam.
Ja sam mislila na te najjace medjuljudske veze, koje se slepo brane cak i kada su stetne.
мислиш на навику/осећање припадања? то је само страх.
To je tvoj blog jel??Da! Svi smo mi žrtve zlostavljanja – iako ponekad nismo toga ni svesni! Svaki je svedok zlostavljanja istovremeno i žrtva zlostavljanja!
Sada je u velikoj modi da se govori, ali društvo nije spremno da se stvarno upusti u borbu protiv zlostavljanja!
Da bi se započela efikasna borba protiv, moralo bi najpre da se utvrdi i jasno kaže šta je sve zlostavljanje. Jasno imenovanje svih oblika zlostavljanja dovelo bi u pitanje neke tabue i srušilo uz njih uvrežena verovanja.
Sve dok se govori samo o fizičkom zlostavljanju neće biti pravih rezultata.
Malo je ko spreman da prizna, ali je fizičko zlostavljanje često samo odbrana od verbalnog!
Da li je neprekidno zvocanje zlostavljanje? Da! (Vidi “Nasilje u našoj svakodnevici” http://diplomiraniduduk.mojblog.rs/arhiva-7-2007.html )
Znam više žena koje su trpele batine zato da bi imale kome da zvocaju celog veka – i same su bile zlostavljači! Bilo je to “tante za tante” ili “šišarke za mahovinu”.
Zvocanje ne ostavlja modrice ali bih svakako više voleo da dobijem batine nego da ga (ponovo!) slušam!
Uostalom to je i Vanda rekla (ili sam bar tako shvatio):
Nikako to nisi mogla da sprečiš!
Prevario si se!![]()
Poznati su mi svi oblici malteriranja pa cak i psihicko maltetiranje preko interneta koje je najsavremenija vrsta. Poznaje se kao, preteci e-mailovi, razna ogovaranja, pa cak postoje i grupe ljudi, narocito na nekim forumima koji vole da maltretiraju ostale clanove. Neko vreme moze da se tolerise, ali kad sve to predje u nesto ozbiljnije i pocne da utice na psihu coveka, onda je vec neizdrzljivo. Tada je jedini nacin, promeniti e-mail, profil na fejsbooku ili otici sa tog mesta.
Ali, kako to moze da se spreci i na koji nacin se boriti protiv toga mi nije poznato....