Iznenadjujuce, skoro sam dosla do literature gde doticni pedagog pretenduje na cinjenici da se mnogo vise govori o zlostavljanju dece a vrlo malo, ili nikako, o zlostavljanju nad roditeljima, narocito od strane tinejdzera.
Sta mislite o ovom problemu, da li poznajete nekog roditelja ili ste vi sami bili zlostavljani od strane deteta? Prevashodno sta vi podrazumevate pod zlostavljanjem?
Gledao ja tako kako na svet dodje mladunce lava,
Viideo i kako nespretno pravi prve korake dugonoga zirafa
Malenu bebu geparda nasli bez mame, i doveli je u Mokolodi
I sta sad?!
Lavici nemaju pojma da su Lavovi, ali gledaju sta im rade mame i tate, i pre ili kasnije, Mama Lavica i Tata Lav, onoj maloj pufnici, vrlo jednostavno Upisu sve u male mozgove
I tako postane Lav
Smotano tele vidi kako Mama Zirafa propinje vrat, pamti sta Tata Zirafac jede, i pre ili kasnije, takodje iskopira model koji jedino ima.
Mala beba geparda je odrasla sa ljudima, gledala i ucila od njih, i nikad nije postala Gepard. Nije znala da trci, nije znala da lovi, nije znala sta se jede, nije znala nista iz gepardskog bukvara. Naravno, naucila je kako da sedne na mesto suvozaca, da pozira dok je slikaju, da otvori vrata.... i ostale ljudske beskorisne vestine.
Dobijes prazno parce hartije, i sve sto pises, bice napisano.
I sta tu ima cudno?!
E sad, kako je moguce da se samo Ljudi zale na svoje mladunce ?!?!?!?!?!?
Da li iko moze da zamisli lava "tinejdzera" da "zlostavlja" mamu lavicu ?!?!?!?
Ili, daleko bilo, Tatu Lava ?!?!?!!?
Ok, svi znamo da sam ja lud i glup, anarhista i pecinko, ali sta sa Lavovima i Zirafama?
Da li su i oni blesavi sto ih ne "zlostavljaju" tinejdzeri ?!?!?!?!?