Zlostavljani roditelji?!

Taj problem starih sada se povezuje sa roditeljima ili babom i dedom/ na ovoj temi.
A koliko sutra (jer vreme prolazi za tren), taj problem ce zadesiti sve nas.... sem ako se ne umre mlad!

Znaci, problem starih je problem cele zajednice i valja ga resavati... ali je caka sto vecina misli da ce docekati 1000-tu, ali da nece nikada ostariti.:mrgreen:

Муњо, зашто покушаваш да Звездици натуриш да је баку неговала због новца, а ти би то радио искључиво из љубави према ближњем свом?

nisam ni pomislio...uostalom, ona je jedini bakin zakonski naslednik..a, kao čoeku....ni na kraj pameti mi nije bilo da je bila motivisana materijalnim trenootkom.....pogotovu dete koje nema oca!! molio bih da da se uzdržiš od soovišenog toomačenja........pročitaj moje postove njoj upooćenje.......i meni je zvezdice jako žao, šo je pored rođenih i najbližih, sama negovala baku...da je ceo teret pao na nju........neko je tu, po mom shvatanju, trebalo da je poštedi.....i samo to..i ništa više....a meni generalno para uši da se obavezno u svakom postu navodi neki stan...rrrrrrrrr moje mišljenje je da neću da opterečoojem bližnje..al iam jedno pitanje...misim, taj stan, kad već o tome govorimo.....ali stan... ( : niša više................sad mi pade napamet...o roditeljima koju negooju svoju bolesnu decu koja su odrasli ljoodi......i koji nemaju baš mnogo izgleda da će nadžuveti roditelji....ne znam.. voleo bih da su porodice mnogo bliskije..da se ljoodi vole..ako ne voliš oca i majku...nije sebično ako školskom droogu ne daš žvaku.......šo bi to bilo sebično...?? ovo za žvaku..samo da iloostroojem taj vaspitni obrazac i moralnu skalu vrednosti kojom treba da se ne naooče.....nego da boode usađeno kroz međoosobnu ljoobav........

Iznenadjujuce, skoro sam dosla do literature gde doticni pedagog pretenduje na cinjenici da se mnogo vise govori o zlostavljanju dece a vrlo malo, ili nikako, o zlostavljanju nad roditeljima, narocito od strane tinejdzera.
Sta mislite o ovom problemu, da li poznajete nekog roditelja ili ste vi sami bili zlostavljani od strane deteta? Prevashodno sta vi podrazumevate pod zlostavljanjem?

Gledao ja tako kako na svet dodje mladunce lava,
Viideo i kako nespretno pravi prve korake dugonoga zirafa
Malenu bebu geparda nasli bez mame, i doveli je u Mokolodi
I sta sad?!

Lavici nemaju pojma da su Lavovi, ali gledaju sta im rade mame i tate, i pre ili kasnije, Mama Lavica i Tata Lav, onoj maloj pufnici, vrlo jednostavno Upisu sve u male mozgove
I tako postane Lav

Smotano tele vidi kako Mama Zirafa propinje vrat, pamti sta Tata Zirafac jede, i pre ili kasnije, takodje iskopira model koji jedino ima.

Mala beba geparda je odrasla sa ljudima, gledala i ucila od njih, i nikad nije postala Gepard. Nije znala da trci, nije znala da lovi, nije znala sta se jede, nije znala nista iz gepardskog bukvara. Naravno, naucila je kako da sedne na mesto suvozaca, da pozira dok je slikaju, da otvori vrata.... i ostale ljudske beskorisne vestine.

Dobijes prazno parce hartije, i sve sto pises, bice napisano.
I sta tu ima cudno?!

E sad, kako je moguce da se samo Ljudi zale na svoje mladunce ?!?!?!?!?!?
Da li iko moze da zamisli lava "tinejdzera" da "zlostavlja" mamu lavicu ?!?!?!?
Ili, daleko bilo, Tatu Lava ?!?!?!!?

Ok, svi znamo da sam ja lud i glup, anarhista i pecinko, ali sta sa Lavovima i Zirafama?
Da li su i oni blesavi sto ih ne "zlostavljaju" tinejdzeri ?!?!?!?!?

Cak na Tibet
zivi Lama
Nema tata
nema mama. Nema zena
nema deca
jok mu treba streptomeca.

Nema sapun
nema plakar,
ne zna najlon
ne zna bakar.

Nema slager
nema rok
nezna Prisli
Bitls jok.

Nema desni
nema zubi
ne zna pasta
pa u tubi.

Ne zna šljoka
kao neko
nema bonton
pije mleko.

Nema stampa
i te stvari
nepotrosac
to je stari.

Taj sebicnjak
samo drema
nema pojam
nista nema.

Zato, zarez,
kazem svim,
idem nadjem
druzim s njim ."

pa nema...ima zlostavljanja mladoonaca droogih vrsta.....ima obrnooto...selekcija mladoonaca....kaniblaizam od strane mama i tata...kad su defektni...... j el znaš da mrav pojede svog malog mrava...misim, poon džep svojih malih mrava..jer su pooni proteina....!!!...ne bih da razmišljam da l bi to bilo dobro u svetu ljoodi......al dva su to sveta....

Poslednja izmena:
Prošle nedelje u jednom butiku, tinejdžerka od nekih 16, 17 godina po svaku cenu želi da se uvuče u farmerice broj 28, a i 30 bi joj bile male. Prodavačica zgranuto gleda, ne veruje očima da neko može da bude toliki bolid, dok zabrinuta majka nežnim glasom se obraća svom "voljenom čedu": "Ali dušo, malo su ti tesne, možda bi trebalo da tražimo veći broj?". Na to klinka dobi napad histerije, izvređa majku na pasija usta i nastavi da se uvlači u pretesne farmerice. Naravno majka pognute glave ćuti. I ko je tu kriv? Majka, naravno. Jer deca uče po modelu. Džaba im pričaš kako su cigarete štetne ili da ne treba da piju. Ako ti ne gasiš cigaru ili redovno se hvataš za flašu, nemoj da tražiš od njih da ne rade to isto. Ako viču na tebe ili te tuku, sam si im dozvolio. Po meni ne postoje zlostavljani roditelji. Postoje samo dobri roditelji i oni koji to nisu....

maaaaa ........ razumes ti mene dobro :)

jel neko polagao ispit za roditelja ?
a svi polagali vozacki :hahaha:
i opet sleperi skupljaju postene Moonje po asfaltu :hahaha:

Mnogo me bre nervira sto je bas Svako roditelj !?
Nisu dobri ni za sebe, .... i onda pate svi okolo :(
mladunci od Nevoljenosti, preslikavaju modele pacenika, loosera, bespomocnih samih sa sobom......... :(

I jos bi neko da trazi zastitu od "zlostavljanja" .... od ...... kucnog saveta.... socijalnog radnika...... publike....... !!!

&(07*Y)Y8y9y (!)!)!)!(*#)(%*#)*%Y#

A sto bi "tinejdjer zlostalvjao" nekog od koga mu je dobro ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
A secas se koliko puta sam rekao:
"od dobro se ne bega"
:D

maaaaa ........ razumes ti mene dobro :)

jel neko polagao ispit za roditelja ?
a svi polagali vozacki :hahaha:
i opet sleperi skupljaju postene Moonje po asfaltu :hahaha:

Mnogo me bre nervira sto je bas Svako roditelj !?
Nisu dobri ni za sebe, .... i onda pate svi okolo :(
mladunci od Nevoljenosti, preslikavaju modele pacenika, loosera, bespomocnih samih sa sobom......... :(

I jos bi neko da trazi zastitu od "zlostavljanja" .... od ...... kucnog saveta.... socijalnog radnika...... publike....... !!!

&(07*Y)Y8y9y (!)!)!)!(*#)(%*#)*%Y#

A sto bi "tinejdjer zlostalvjao" nekog od koga mu je dobro ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
A secas se koliko puta sam rekao:
"od dobro se ne bega"
:D

Iskreno, ne razumem koncepciju "zlostavljanja" ako je "žrtva" neko ko je u svakom pogledu superiorniji (finansijski, iskustveno, fizički)....
U poslednje vreme svi kao nešto bacaju drvlje i kamenje na škole (ne vode računa o deci dovoljno, ne uče ih pravim stvarima..bla, bla), pa onda deca su "ovakva i onakva" (ne uče, drogiraju se, piju, sexaju se...). A roditelji? Oni su nevine žrtve "društva u tranziciji"... Ma nije nego. Uskoro će i od crkve da traže da im vaspitavaju decu....

Poslednja izmena:
Zlostavljani roditelj? Strasno!
Znam primer, u mom komsiluku, gde, doduse nije zlostavljan roditelj, nego tetka, koja nije imala svoje dece, radila je kao direktor banke iima 30 hiljada penziju. I eto i ona je dozivela da dobije samar, ko da je to zasluzila.
Inace, u porodici zivi muz i zena njihov sin i snaja, drugi neozenjen sin, troje unucadi i muzeva tetka. Njih devetoro.
Dobila je samar od zene svoga sestrica, jer joj je uzela cigaru ia dzepa, zaboga. I ova prica to po ulici, kako se tetka usudila tako nesto,treba da pita, evo jos mi bridi ruka...
Inace u toj porodici, svi se tuku, ne zna se ko koga bije
ali nije mi jasno sto tetka to trpi kad ima toliku penziju, moze sebi da priusti dom ili pomocnicu....:dontunderstand::eek:
pricamo o nasilju nad zenama.A ovo?

Back