zloćudni narcis

• Začetnik teme Začetnik teme zxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo pišem za one koji ga još nisu sreli,kad se to zbude da se ne čude,onima koji sa njim već imaju posla ne treba da se priča ništa ,osim eto da znaju kako struka tu pojavu naziva,naravno ne botanika..
Pa da vidimo šta krasi taj cvetak zanovetak..Pre svega jaka volja koju oni i svesno i nesvesno uvek stavljaju na prvo mesto.Nisu u stanju da svoju volju podrede nikome i ničemu,ni istini,ni ljubavi,ni nekom višem cilju,nekom idealu, ni Bogu ni Sotoni.Možete misliti kako su spremni za kompromise.Hm ..ha ,pa gde to ima, pitaćete.Bolje pitajte gde nema.Narcisa ima svuda ,zavisno od stepena i vrste narcizma,od infantilnog dečijeg do takvog koji ignoriše i sopstvenu savest i svaku krivicu,što je već obeležje zla.Nije teško pojmiti kako se oseća čovek,da parafraziram A,Š,,kad sa nekim takvim raspravlja o nečemu i u jednom momentu shvati da nema posla sa njegovim razumom nego sa njegovom voljom.Tada je najbolje da raspravu prekine i digne ruke..ako može, jer oni su i vrsni provokatori.
Sad ,ako imate nekog takvog narcisa na poslu ili familiji,blagoš vama…ili još bolje u braku
Jedan takav brak opisao je M.Selimović u romanu “Ostrvo”,mada ne verujem da je imao nameru da opisuje “zloćudnog narcisa”ali naslikao ga je za pamćenje

Jedan takav brak opisao je M.Selimović u romanu “Ostrvo”,mada ne verujem da je imao nameru da opisuje “zloćudnog narcisa”ali naslikao ga je za pamćenje
Mene je taj lik mnogo nervirao, ali nisam ga povezala sa narcisom. Pre sam ga doživela kao sebičnjaka. Za narcizam je potrebno više simptoma koji uključuju manipulaciju i psihološko zlostavljanje. Meni je narcis Hercog od Sola Beloua. A ima ih ihahaj u književnosti počevši od samih pisaca.

Ja ne bih nazvala Ivana Marića narcisom, a pogotovo zloćudnim. Istina je da je u njemu dosta sebičnosti i pakosti kojom muči ženu, ali ja bih njega nazvala sadistom u smislu iživljavanja na emotivnom planu.
Dok recimo primjer zloćudnog narcisa možemo vidjeti u bajci poput Snjeguljice u kojoj je zla maćeha prikazana kao krajnje arogantna i hladna osoba, preokupirana izvanjskom ljepotom, moći i potrebom da impresionira druge, a uz sve to ona je neko ko psihički zlostavlja, pri čemu nema osjećaja kajanja za svoja djela.

Ja ne bih nazvala Ivana Marića narcisom, a pogotovo zloćudnim. Istina je da je u njemu dosta sebičnosti i pakosti kojom muči ženu, ali ja bih njega nazvala sadistom u smislu iživljavanja na emotivnom planu.
Dok recimo primjer zloćudnog narcisa možemo vidjeti u bajci poput Snjeguljice u kojoj je zla maćeha prikazana kao krajnje arogantna i hladna osoba, preokupirana izvanjskom ljepotom, moći i potrebom da impresionira druge, a uz sve to ona je neko ko psihički zlostavlja, pri čemu nema osjećaja kajanja za svoja djela.
Nisam na njega ni mislio već na njegovog sina čija je žena zloćudni narcis,jer...šta je drugo ako nije to ,ajd objasni mi ti na šta tebi njeno ponašanje liči:D

Mene je taj lik mnogo nervirao, ali nisam ga povezala sa narcisom. Pre sam ga doživela kao sebičnjaka. Za narcizam je potrebno više simptoma koji uključuju manipulaciju i psihološko zlostavljanje. Meni je narcis Hercog od Sola Beloua. A ima ih ihahaj u književnosti počevši od samih pisaca.
Sigurno da ima ali mene prevashodno zanima komunikacija sa njima u svakodnevnom životu.Lično sam imao dosta iskustva sa takvima a nisam ni znao o čemu se radi zapravo,džabe sam se arčio.Jer posle rasprave sa njima u kojoj oni odbijaju svaki tvoj argument,imaš osećaj da pričaš zidu ispred sebe.Na kraju budeš iscrpljen jer oni su žderači energije .Zato terba oprezno...

Nisam na njega ni mislio već na njegovog sina čija je žena zloćudni narcis,jer...šta je drugo ako nije to ,ajd objasni mi ti na šta tebi njeno ponašanje liči:D
E mene odvede na pogrešan trag komentar od Lule. :)
A ponašanje žene udate za njegovog mlađeg sina, hm, pa ja bih rekla da je ona zapravo bila muško u kući, al da se na njemu iživljavala što jest, jest,
tako da si u pravu ti.

Poslednja izmena:

Back