Zlezde na vratu

pterobog

Primećen član
Poruka
720
Evo ja sam htio da pitam za neke kao zlezde sto imam na vratu...imam 2-3 nisu bas velike pri dodiru se malo pomjeraju znaci nisu fiksirane u mjestu,primijetio sam da imam ispod pazuha jednu velicine zrna graska,nisu uopste bolne,nego ja cesto znam da ih diram..godinu dana ima od kad sam to primijetio,nadam se da nije nista opasno?necu kod doktora bez ako ne postane bolno? :)

Ако су жлезде покретне, онда немаш претераног разлога за бригу. :)
Свакако иди код лекара да их он прегледа. ;)

Ok,da pokretne su :)....necu kod doktora,mene inace kazu da sam hipohondar,iako imam 15 godina bio sam zbog svake "sitnice" ja kod doktora...prosla godina definitivno nije bila moja...slomio ruku pa poslije mjesec dana slomio nogu (2 mjeseca na stake)...pa bio kod doktora zbog Pityriasis versicolor,pa sam ima neke vrtoglavice (nista nije otkriveno sve proslo,nemamo pojma sto je bilo a ja te vrtoglavice nisam zna da objasnim) pa onda imam neki visak kosti u koljenu,pri dodiru se lako napipa velicine kao sljiva,svako kad mu kazem to i napipa mi koljeno samo sto ne padne u nesvijest "sto ti je to??"(hvala bogu sve se dobro zavrsilo,ortoped mi rekao da nije nista strasn) i jos neke druge stvari sam prosa u proslu godinu :D..ne mogu se svega sjetit....krv sam vadio prije pola godine i prije godine kada sam takodje imao ove zlezde i sve je bilo normalno....nekad mi se ove zlezde povuku pa ih jedva napipam a nekad ih napipam :D

Тај вишак кости у колену ти је настао због раста.
Је л'те некад болело то место?

Nikad,uopste mi ne smeta...jedino se sjecam toga dana (vjerovatno kada mi je to nastalo) prije 3 godina,igrao sam utakmicu i to mjesto je pocelo odjedanput da me strasno probada kao da me neko nozem reze,poslije utakmice sam napipao tu izraslinu (mislim da je to bio prvi put kada sam saznao da mi to postoji na kolenu)...desavalo se posto se aktivno bavim fudbalom 2 puta da sam dobio udarac tacno u to mjesto pa bi me boljelo pri savijanju kolena dan-dva i onda bi proslo kao da nista nije bilo....ja sam iz C.G i pregledao me ortoped u Risan (mislim da je najbolji ortoped tamo) pogledao je RTG snimak i napipao i odma rekao da nije nista strasno,ALI moze se desiti posto se na kraju te izrasline nalazi neka sluz (nemam pojma kako se zove,zaboravio sam bio sam prije godinu dana na pregled on mi je dao strucan naziv a i mnogo mi je zao sto nemam nalaze pa da kazemm kako se to strucno naziva jer sam pregledan preko protekcije tako da nisam nikakve nalaze vadio) i da moze da mi stvara probleme i moze me boljeti i moguce je u buducnosti da ce do toga doci,a ako dodje onda se operise i odstrani se...sada kada nemam nikakvih problema ne zelim da radim bilo kakvu intervenciju...a koliko su me bili isprepadali,hirurg me bio hitno poslao kod ortopeda jer je njegovo misljenje bilo da je u pitanju nesto opasno (taj hirurg pojma nema) :D

Прочитај ову темицу, вероватно се и код тебе радило о истом само ниси био индикација за операцију: http://forum.krstarica.com/showthread.php/174898-morbus-osgood-schlatter-in-obs

И није да хирург не зна, напротив, с разлогом се уплашио. У твојим годинама су карциноми кости и то баш у том коленом пределу веома чести.
Знао је човек шта ради. ;)

Прочитај ову темицу, вероватно се и код тебе радило о истом само ниси био индикација за операцију: http://forum.krstarica.com/showthread.php/174898-morbus-osgood-schlatter-in-obs

И није да хирург не зна, напротив, с разлогом се уплашио. У твојим годинама су карциноми кости и то баш у том коленом пределу веома чести.
Знао је човек шта ради. ;)

Sad ste me stravili :)...hvala bogu da se sve dobro zavrsilo :)

Ne vjerujem da se radi o tome...jer vidim da tamo postoji bol poslije treninga sto samnom nije slucaj...treniram svakodnevno po 2 sata fudbal vec 5 godina nikad nisam osjetio ni malo boli...vidim da tamo rendgenski snimak (ne)prikaze malu promjenu dok na snimku koji sam ja uradio promjena je veoma ocigledna,lako se uoci ispupcenje u obliku kruga velicine kao sljiva,meni je to pricvrsceno za kost i tvrdo,a bas bih volio da znam o cemu se radi...kad budem malo stariji poci cu na detaljne analize :)

Poslednja izmena:
Вероватно је био у питању неки тракциони преломчић па је кост спонтано зарасла и оставила ту чворугу. :)
Уосталом, кад будеш ишао на анализе све ће се разјаснити. ;)

Već dvije godine imam neko uvećanje na vratu sa lijeve strane, ali se osjeti tek kada okrenem glavu u desno. Meko je. Prije dvije godine sam imao neki upalni proces i manju operaciju, a i jedan zagnojeni zub koji sam morao da izvadim. Je li to razlog uvećanja?

Već dvije godine imam neko uvećanje na vratu sa lijeve strane, ali se osjeti tek kada okrenem glavu u desno. Meko je. Prije dvije godine sam imao neki upalni proces i manju operaciju, a i jedan zagnojeni zub koji sam morao da izvadim. Je li to razlog uvećanja?

Pa da moguce je. Ali dok je kod mene drugacije... Ja i dalje imam povecanu zlezdu sa desne strane vrata i nikako da se stabilizuje. Mislim osetim je uvek, ali evo danas se jako upalila opet. Moram mirovati izgleda da me je opet umor stigao. Kada odmaram vise u smislu da nisam za racunarom jer mi je takav posao i hobi, onda me prodje i mogu otici plivat, igrati tenis i ostalim se sportovima bavit. Ali ko zna na kraju sta je to. Jer kada ne spavam puno onda mi dodje do te upale i vrtoglavice neke...

Back