zlato opet raste !

мали број дана је унца била испод 13оо$.
кад прерачунаш € и $ видећеш да се цена у € мање мења.
проблем је што има превише $ наштампаних а злато и није баш чисто..

Кина и Русија купују злато у огромним количинама. И немају намеру да стану.

Вредност злата ће само расти. Све остале рачунице нису тачне.

Кина и Русија купују злато у огромним количинама. И немају намеру да стану.

Вредност злата ће само расти. Све остале рачунице нису тачне.

Cim vidis da Rusija i Kina ulazu u zlato a Ameri prodaju bolje ti je da krenes da prodajes :-)
Ne bih se ja kladio na Rusiju i Kinu :D

Trenutno je $1315 a mislim da ce ici na dole ispod $1000.

Ja sam trgovao malo zlatom na berzi, moje iskustvo je da ne treba raditi sa istim u klimavim svetskim situacijama, pod klimavim mislim na ratove, bilo na istoku il gradjanske nemire, jer se sve to u nekoj teoriji odrazava na stabilnost velikih sila, i po mom iskustvu, koje se bazira i na drugim misljenima pametnih ljudi, to direktno utice na slabljenje odnosno rast zlata obzirom da novac stoji iza svake politike, rata, da ne kazem delovanja drzave..

Besee, beeese :).. Htedoh reci da je trenutna situacija, po meni, losija za ulaganje u zlato, jer se mnogo drma na istoku :D

Iskreno receno gale ja bas mislim obrnuto. Kada je blagostanje kao sada (ekonomski rast u Americkoj privredi) zlato pada a kada je svetska kriza ili kada se investitori uplase onda ce zlato da raste. Tu je povezana i jos jedna situacija dokle god federalne rezerve budu stimulisale Americku privredu zlato ce da pada. Moje misljenje je da ce zlato da ide na dole jos cele sledece godine a onda nas ceka ponovo recesija tj kriza.

Prvo da pohvalim temu. Aktuelno, a pitanje da li će rasti ili pasti je veliko. Lično mi se čini da se svet hladi oko zlata, iako Kinezi kupuju. Plašim se da će Ameri, kad ga prodaju Kinezima, pokušati da ga sahrane i zgade svima. Verujem da može da ide i do 1000$/oz.

Ja licno mislim da dokle god ameri rade quantitative easying (stampaju pare) tj pumpaju pare u privredu po 95 milijardi mesecno zlato, srebro i ostali metali ce da padaju. (Verovatno i tokom sledece 2014. godine). Posle toga je sansa za kupovinu. Licno planiram da kupim u nekom periodu izmedju 2014/2015

Odlican clanak koji govori skoro pa sve.Investirati u zlato sada,kada svi imaju problem sa odrzanjem proizvodnje i zaposlenosti,nije pametan potez.Bolje je investirati u proizvodne delatnosti koje su sada odrzive i veoma likvidne,jer zlato bi trebalo imati ulogu koja mu je namenjena u Breton-Woodsu.Kako su zbog Vijetnama,a kasnije i ostalih velikih ratnih operacija.ponistili Zlatni Standard pitanje svih pitanja-kad su veliki investitori tema -jeste,,Kuda uloziti zaradjeno ,a da se poveca,oplodi,umnozi kapital?"U ovom trenutku to nije zlato na prvom mestu,ali jednog dana-kada sve ovo pukne-svakako da cemo se svi vratiti Zlatnom Standardu.

Back