ZLATNO PRAVILO

Ninjarijeka:
Ovo zadnje što si rekao je istina čine celinu zato jer imaju isti izvor Sumerska religija(ali ne samo religija nego puno više od religije ZNANJE)
I još jedna mala nadopuna pošto se uvijek moram izjasniti o Novom Zavijetu koji je napisan 80 godina nakon Krista što se tiče religije pun je laži i obmane a Krist nije jedini koji je navodno uskrsno ,u svim religijama pa i onim starim po 6000 godina netko je uskrsnuo tako da je očito laž i prepiska!

Novi Zavet je napisan ranije. Dela Apostolska se završavaju dok je ap. Pavle još živ (a, on je ubijen negde između 60. i 70. godine nove ere. Luka, pisac Dela Apostolskih, bi sigurno opisao smrt Pavlovu, jer govori o smrti Stefana i ap Jakova, pa bi bilo logično da opiše i Pavlovu smrt, da je ovaj bio mrtav u vreme završetka pisanja Dela Apostolskih. A, spomenuo bi sigurno i pad Jerusalima (70. godine - ipak je to veliki događaj, a Luka je vrlo detaljan istoričar). Znači Dela su sigurno napisana pre 70. godine. A, pošto su Dela nastavak Jevanđelja po Luci (što Luka navodi na samom početku knjige), znači da je Jevanđelje po Luci napisano još ranije. A, opšte prihvaćen stav među naučnicima je da je Markovo Jevanđelje napisano prvo, što će reći u prvim decenijama nakon Hristove smrti.
Što se tiče Hristovog vaskrsenja, reci mi ko bi imao koristi od izmišljanja takve laži?

Samo nas narod po dzepu pa da vidis kako stoku nateras u tor. Mi smo kao nacija neukrotivi,ma indijanci cisti. Danas covek ispred mene iz kola izbaci 2 prazne paklice na sred magistralnog puta. Taj u EVROPU...???
Ma daj,samo siba i po dzepu.

onisifor:
Novi Zavet je napisan ranije. Dela Apostolska se završavaju dok je ap. Pavle još živ (a, on je ubijen negde između 60. i 70. godine nove ere. Luka, pisac Dela Apostolskih, bi sigurno opisao smrt Pavlovu, jer govori o smrti Stefana i ap Jakova, pa bi bilo logično da opiše i Pavlovu smrt, da je ovaj bio mrtav u vreme završetka pisanja Dela Apostolskih. A, spomenuo bi sigurno i pad Jerusalima (70. godine - ipak je to veliki događaj, a Luka je vrlo detaljan istoričar). Znači Dela su sigurno napisana pre 70. godine. A, pošto su Dela nastavak Jevanđelja po Luci (što Luka navodi na samom početku knjige), znači da je Jevanđelje po Luci napisano još ranije. A, opšte prihvaćen stav među naučnicima je da je Markovo Jevanđelje napisano prvo, što će reći u prvim decenijama nakon Hristove smrti.
Što se tiče Hristovog vaskrsenja, reci mi ko bi imao koristi od izmišljanja takve laži?

E pa tu ima jedna mala kvačica moj odgovor bi bio gospodin ribar koji ga nije poznavao!
Pa onda otvori crkvu u njegovo ime a odreko ga se! 8)
A zašto otvori crkvu i laže da bi imao koristi,kao što su imali koristi i svećenici u Jeruzalimu!
A pošto tamo nitko nije htio da čuje za Krista nije mogao otvoriti u židovskoj zemlji pa je otvorio u poganskoj!! 8)

Ninjarijeka:
E pa tu ima jedna mala kvačica moj odgovor bi bio gospodin ribar koji ga nije poznavao!
Pa onda otvori crkvu u njegovo ime a odreko ga se! 8)
A zašto otvori crkvu i laže da bi imao koristi,kao što su imali koristi i svećenici u Jeruzalimu!
A pošto tamo nitko nije htio da čuje za Krista nije mogao otvoriti u židovskoj zemlji pa je otvorio u poganskoj!! 8)

Kako ga nije poznavao? Tri godine su bili zajedno. Kakve koristi je imao? Pa on je ubijen na vrlo svirep način zbog svog svedočenja o Hristu.
A, da ga se u jednom trenutku odrekao - jeste. U trenutku slabosti i straha. Koliko li Ga se ja puta tokom dana odreknem nedoličnim mislima i rečima...?

Goddess of the far east:
Pretpostavljam da znaš.Šta su nefilimi?
P.S
Ovo sve što pišem,pišem iz glave i nadam se da mi ne zameraš ako nešto pogrešim. :)

Nefilima se nazivaju polubogovi ustvari mješanje između bogova i ljudi!
Ali da se osvrnemo malo i na ovaj dio mješanja između bogova i ljudi toga kasnije ima u svim religijama kako od Rimljana i Grka tako sve do Indije a nije ni čudo kada je opet poznato to da sve te religije imaju osnovu u Sumerskoj mitologiji!Ustvari sami Arijci imaju jednaku mitologiju kao i Sumerani sa malo izmjenjenim imenima bogova!

Almsivi:
Sto se tice Nefilima, David Icke tvrdi da su Enki, Enlil, Enkidu i ostali slicni u to doba bili zapravo
GusteroLiki Zmajevi... A ljudi su ih smatrali kao Bogove, Takodje kaze da su oni stvorili prve ljude
u laboratoriji pre oko od 200 000 do 300 000 godina

Nisu bili gušteroliki i nisu bili zmajevi kriva informacija!Ljepo piše u u pločicama Da je Enlil htio zbaciti Enkija sa prijestolja pa ga je ovaj progonio te je Enlil sišao na zemlju!Pošto je na njihovoj planeti Nibiru atmosfera bila blizu uništenja trebalo im je zlato kao katalizator da bi obnovili atmosferu!Sada da ne opisujem u detalje sve pošto su se ostali Bogovi(Astronauti)pobunili jer su morali teško raditi u rudnicima na iskopavanju zlata odlučili su napraviti čovijeka(6.dan starog zavijeta).Pošto je proizvodnja toliki broj svremenom postao problem(jer se nisu mogli razmnožavati bili su hibridi pola ljudi pola bogovi) napokon su odlučili napraviti čovijeka na "Sliku Svoju" te stvoriše Adama(da služi) i kasnije Evu !To bi bilo ukratko ako nekome izgleda malo nejasno mogu ja to pojasniti još bolje!!!

I progovori car i rece: Nije li to Vavilon veliki sto ga ja sazidah jakom silom
svojom da je stolica carska, i slava velicanstvu mom?

Te reci jos behu u ustima caru, a glas dodje s neba:
Tebi se govori, care Navuhodonosore: Carstvo se uze od tebe.
I bices prognan izmedju ljudi, i ziveces sa zverjem poljskim,
hranice te travom kao goveda, i sedam ce vremena proci preko tebe dokle poznas
da Visnji vlada carstvom ljudskim i daje ga kome hoce.
U taj cas ispuni se ta rec na Navuhodonosoru; i bi prognan izmedju ljudi i jede
travu kao goveda, i rosa nebeska kvasi mu telo da mu narastose dlake kao pera
u orla i nokti kao u ptica.

Ali posle tog vremena ja Navuhodonosor podigoh oci svoje k nebu,
i um moj vrati mi se, i blagoslovih Visnjeg, i hvalih i slavih Onog koji zivi
doveka, cija je vlast vlast vecna i cije je carstvo od kolena do kolena.
I svi stanovnici zemaljski nista nisu prema Njemu, i radi sta hoce s vojskom
nebeskom i sa stanovnicima zemaljskim, i nema nikoga da bi Mu ruku zaustavio
i rekao Mu: Sta radis?

U to vreme um moj vrati mi se, i na slavi carstva mog vrati mi se velicanstvo
moje i svetlost moja; i dvorani moji i knezovi moji potrazise me, i utvrdih se
u carstvu svom, i doda mi se vise velicanstva.
Sada ja Navuhodonosor hvalim, uzvisujem i slavim cara nebeskog,
cija su sva dela istina i ciji su putevi pravedni i koji moze oboriti
one koji hode ponosito.

----- Danilo 4:30-37

Ovo Navuhodonozorovo spoznanje Boga veoma nalikuje na Istocnjacki nacin
samo spoznaje ili prosvetljenja. Odvojen od sveta, odrzavajuci zivot na travi
i rosi, zajedno ziveci sa zivotinjama.
Itekako moze covek da zivi jeduci lisce i travu. 8-) i cak na tome spoznati
i svoju svrhu.. prosvetljenje..
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

@ Onisifor

kada kazes vatra, dali je izraz vatra podeljen,
ili voda, voda je voda gde god da se nalazila.

Otvori sirom svoje srce i prepoznaj Isusa u Krishni i Buddhi. Pozz

Almsivi:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

@ Onisifor

kada kazes vatra, dali je izraz vatra podeljen,
ili voda, voda je voda gde god da se nalazila.

Otvori sirom svoje srce i prepoznaj Isusa u Krishni i Buddhi. Pozz

Ti mi ne odgovori na pitanje.

ristob:
Duhovno uzdizanje je spoznaja čovekovih misaonih sposobnosti, uviđanje njihovih ogromnih moći i njihove stvarne projekcije na čovekov realni život.

Da li ti kada spominješ duhovno uzdizanje misliš na približavanje bogu i sjedinjavanjem s njim ili misliš na rad na vlastitoj osobnosti i podizanje iste iznad drugih??? :grin:

Ma jebeno je ziveti po slovu bozjem

uvek se nadje neki izgovor

ne cini drugima, al ako oni tebi ucine okreni drugi obraz ... i dokle to tako ?

Ja sam za umereno ne cinenje zlo nemocnima , bolesnima i deci a za ostale ako se mora mora se...ko prevari taj tovari...opstanak bato

Ma jebeno je ziveti po slovu bozjem

uvek se nadje neki izgovor

ne cini drugima, al ako oni tebi ucine okreni drugi obraz ... i dokle to tako ?

Ja sam za umereno ne cinenje zlo nemocnima , bolesnima i deci a za ostale ako se mora mora se...ko prevari taj tovari...opstanak bato
Dok god ima iskrene vere nema straha od propasti.
I jeste opstanak i to pravi.

Kakvo mislite da bi stanje u društvu bilo kad bi se svi držali pravila:

''Kako želite da ljudi čine vama, tako činite i vi njima''.

Ljudi imaju različite poglede na dobro i zlo, različite potrebe, želje, i tako svašta, pa to ne bi bilo tako idealno kao što izgleda da bi bilo.
Nema šanse da se to desi, pa ovu rečenicu treba posmatrati kao preporuku za bonton.

Da li ti kada spominješ duhovno uzdizanje misliš na približavanje bogu i sjedinjavanjem s njim ili misliš na rad na vlastitoj osobnosti i podizanje iste iznad drugih??? :grin:

Duhovno uzdizanje jeste približavanje Bogu i sjedinjavanje sa Njim, što nikako ne isključuje "rad na vlastitoj osobnosti", šta više, ali isključuje "podizanje iste iznad drugih".

Kakve različite poglede na dobro i zlo imaju ljudi?

Nisu svi ljudi na istom nivou razvoja svesti. Ima dosta i psihološki rayličitih tipova ljudi, a i nezrelih i sebičnih.
Evo, ovde na forumu (iako to ne može biti nikakav reprezentativan uzorak), ima takvih postova, da se čoveku digne kosa na glavi!
Neki ljudi su u stanju da slažu da ono pogrešno, loše, što upravo rade nekom drugom, nije nešto što oni ne bi voleli da njima neko radi, samo da bi u datom trenutku to prikazali kao argument u svoju odbranu, iako znaju dobro da to nije istina.
Evo samo jednog banalnog primera: Mnogi ljudi u stmbenim zgradama se žale na noćnu i preglasnu muziku koja se čuje iz pojedinih stanova, a kad ti ljudi bivaju "prozvani", oni "mrtvi-ladni" izjave da njima ne smeta buka iz drugih stanova, i da "valjda imaju prava da naprave žurku u sopstvenom stanu" i da je to normalna stvar. Ali su u stanju da se ozbiljno obračunaju sa komšijom kad oni spavaju, a on pravi buku. Prosto, mnogi ljudi imaju dva aršina- jedan za sebe, jedan za druge ljude. Da ne govorim o razlikama u mentalitetu i običajima.
Sve navedeno nije nikakav izgovor da neko čini drugome ono što ne bi poželeo za sebe, jer u sebi, svi znaju šta je dobro, a šta ne, ali...

Back