Zlatibor

Meni se bas svidjaju pasnjaci i livade. 🙂
Zlatibor je skroz drugačija planina od Tare, ali meni zato i zanimljiv.I ne samo meni.🙂
Људима великих градова ваља и ова ливадетина. Тара је кева. И Јелова Гора северно од Ужица према Косјерићу и овамо ка Дрини према Бајиној Башти. Непрегледна мора шуме и дивљина. Ко воли природу.....то је за њега. Ко воли да испија прескупе кафе и сокове онда Златибор.

Ovo je lokacija jezera u centru Zlatibora, daleke 1937 godine, kad nije ni postojalo.
Pored zgrade u prvom planu, są desne strane, jedva se nazire česma
koja i danas postoji. A iznad je vila Srbija, koja takođe postoji.

Interesantne fotke.Gdje li je ovo tacno i koje li jr godine snimljeno?
Ibace,sto se tice vazdusne banje,mislim da tamo stvarno ima nesto u vazduhu...uvijek se osjecam odmorno i cilo ujutro kad ustanem,za razliku od kucne varijante.🙂
A kazu da je dobro i za one koji imaju problema sa stitnom zlijezdom.
Ово ти је поглед на кањон реке Увац. Ово је сликано ка путу ка манастиру Дубрава. Ту је негде и врх Оштрик који баш "боде" небо.
phoca_thumb_l_ostrik19_08.jpg

Ibace,sto se tice vazdusne banje,mislim da tamo stvarno ima nesto u vazduhu...uvijek se osjecam odmorno i cilo ujutro kad ustanem,za razliku od kucne varijante.🙂
bilo nekada, sve manje borova, a sve više betona

Kao vazdusna banja je proglasena i Ivanjica, tamo je isto sjajno ko voli da istrazuje i seta, a okruzena je sumom. Ja sam tako kao dete isao na leto, prodises posle nedelju, iako sam uglavnom bio u gradu.

Људима великих градова ваља и ова ливадетина. Тара је кева. И Јелова Гора северно од Ужица према Косјерићу и овамо ка Дрини према Бајиној Башти. Непрегледна мора шуме и дивљина. Ко воли природу.....то је за њега. Ко воли да испија прескупе кафе и сокове онда Златибор.
Dobro...ti volis sume i divljinu,neko voli livade. 🙂
Inace,bas prema manastiru Dubrave, uopste nema livada i Zlatibor je tu prilicno "divlji".Kao da nije ista planina kao ona gdje je smjesteno turisticko naselje.
Ko voli da ispija kafe, neka ispija...ali ima Zlatibor i sasvim dovoljno prirode ko voli da šeta okolo.

Dobro...ti volis sume i divljinu,neko voli livade. 🙂
Inace,bas prema manastiru Dubrave, uopste nema livada i Zlatibor je tu prilicno "divlji".Kao da nije ista planina kao ona gdje je smjesteno turisticko naselje.
Ko voli da ispija kafe, neka ispija...ali ima Zlatibor i sasvim dovoljno prirode ko voli da šeta okolo.
Наравно. Кажем малопре, бавио сам се планинарењем. Знам делове где је прелепо.

Back