Zlatibor

limunada

Buduća legenda
Poruka
38.715
Za one koji nisu nikad bili :)
DSC_0608.jpg
20150101_030746.jpg
20150101_031315.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
na vrh? jel to neka duga, strma pesacka tura?
Nije zlatibor mnogo strm,ali ima da se ide poprilicno.U drustvu neces ni osetiti.psto se to ide po grupama.Na planine nikada ne treba ici sam,pogotovo ko nije iz tih krajeva.Uvek treba ici u krupi,jer ne podnose svi promenu vazduha isto na razlicitim visinama.Sve sto je vislje,tako je i vazduh redji,pa neki ostanu bez daha.

@limunada pa ovo je prelepooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo :eek:
hvala ti od srca :heart::heart::heart:

Reci...da li na ove pejzaze mogu da naletim tamo ovako...slucajno ili mi treba neko ko zna gde je sta?
Jedan dio ovih slika je fotografisan u okolini manastira Dubrave na Zlatiboru.To je oko dvadesetak km od centra.Drugi dio je slikan sa novootvorene gondole.
Najbolje je imati auto jer Zlatibor "pokriva" šire područje i treba se odmaći od turističkog naselja u centru.

na vrh? jel to neka duga, strma pesacka tura?
Imaš pješačkih tura dosta.Najbliža je do "spomenika".Tu svi idu i ta je najkraća.Onda možeš do vrha Čigota.Nisam bila,pa ti ne znam tačno opisati.
Možeš i do drugog vrha Tornika,sad je dostupan i sa gondolom,što preporučujem.Imaš u okolini i etno selo Sirogojno,Stopića pećinu,vodopad Gostilje...
Ako ideš prvi put,malo će ti biti vremena da sve obiđeš. :)

Inače su ljudi na Zlatiboru jako ljubazni i gostoprimljivi.Takođe, u kom god sam bila smještaju,nije bio loš,a nije bio skup.Obavezno treba obići i pijacu.
Uglavnom,na Zlatiboru se ima šta vidjeti.Iako su ga sad previše urbanizovali, ipak nije izgubio svoj šarm još uvijek.

Jedan dio ovih slika je fotografisan u okolini manastira Dubrave na Zlatiboru.To je oko dvadesetak km od centra.Drugi dio je slikan sa novootvorene gondole.
Najbolje je imati auto jer Zlatibor "pokriva" šire područje i treba se odmaći od turističkog naselja u centru.
Moze s kolima,ako hoce za jedan dan sve da obidje,ali mislim da je bolje izdvojiti,bar 7 dana i polako obici veci deo,jer se tako bolje vidi sve,a i bolje slike se urade kuda se prolazi,za uspomenu.Inace je Zlatibor jedna veoma lepa destinacija za odmor i uzivanje.Sto kaze Limunada,samo da se zaobidju turisticka naselja,jer tu je ostalo slabo sta od prirode,dosta se izgradilo i nema sta da se vidi,osim zgradurina.

Ја сам из Ужица. Мени је Златибор њесра. Лепо је тамо кад одмакнеш ка Драглици и Боровој глави ђе има шуме. Ови пашњаци и ливадеитне су гола ледина и куррцу не ваља. Ја сам га са планинарима обишо и уздуж и попреко.

suma.jpg

Interesantne fotke.Gdje li je ovo tacno i koje li jr godine snimljeno?
Ibace,sto se tice vazdusne banje,mislim da tamo stvarno ima nesto u vazduhu...uvijek se osjecam odmorno i cilo ujutro kad ustanem,za razliku od kucne varijante.🙂
A kazu da je dobro i za one koji imaju problema sa stitnom zlijezdom.

Back