Златар ранио пљачакаша – осуђени обојица

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
JAsno je da je prekršio zakon i pucao u čoveka na sred ulice. Da, to jese bio lopov koji ga je opljačkao, ali u momentu kad je pobegao iz radnje, ugroženost zlatara je prestala. Ili ti poznaješ neki drugi krivični zakon Srbije?

Zasto je jurio lopova? On je za mene junak koji je branio narod od coveka koji poseduje oruzje.

- - - - - - - - - -

Ugledan, posten gradjanin istrci s pistoljem na ulicu i puca?
Zar to nije vec sumnjivo? Da je bio pri sebi ne bi se upustao u te gluposti.

Da, ti ipak ne poznaješ zakon.
Hajde još jednom, nije mi teško... isti ovaj zlatar je već jednom bio napadnut kad pljačkaš upao sa pišptoljem kod njega u lokal. Došlo je do međusobne pucnjave i zlatar je ranjen, a lopov ubijen. Zlatar je oslobođen i de, tada jeste bio heroj. Zatim se desio ovaj slučaj, gde je lopov uzeo nešto od zleta i počeo da beži. To znači da zlaterv život više nije bio ugrožen, ali je on ovaj put sebi dao malo više slobode i počeo da radi nešto za šta nema ovlašćenje. Ugrozio je ljudfe na ulici i još pucao u čoveka koji ga nije napadao. Za ovaj slučaj je osuđen, i to prilično blago, jer je u sud obzir uzeo d aje reč, ipak, o lopovluku.
Zamisli koliko bi junak bio za tebe da je kojim slučajem metak rikošetirao i nekoga pogodio. Zbog nešto zlata.

Neuspeli pokušaji.
Da, imao sam frčne situacije u autu. Da, udario me je jedan direktno u vrata. Da, jednom sam na ledu napravio skoro 360 stepeni sa autom. Jesam, ali sam izvukao pištolj i opasnost je prošla bez potrebe da u nekoga pucam. Ko ne ume da se kontroliše, uradi kao ovaj zlatar, tj. pređe dozvoljenu granicu i završi u zatvoru. Sve je jasno.

zaon mora biti strožiji i moramo da imao pravo da branimo sebe i svoju imovinu

evo pre neku godinu se desilo skoro slično u novom sadu

u pitanju je bila kuća , spratna, vreme oko 3 posle ponoći i deda, bivše vojno lice čuje da mu se neko penje stepenicama na sprat gde je spavao on i njegova porodica

uzima pištolj izlazi iz sobe i na stepenicama ugleda nepoznatog čoveka, momentalno puca, dva metka oba pogodio

srećom budala je preživela ali ga je i tužila za prekoračenje nužne odbrane jer on nije imao pištolj :eek:

- - - - - - - - - -

alooooo, 3 ujutro, lopov u tvojoj kući , ti preko 65 godina a on mlad i jak

ne možeš ni videti da li ime ili nema oružje, situacija je da ako ne pucaš, ubiće on tebe rukama, nožem, pištoljem

u drugim spavaćim sobama, spava ćerka, unučad, žena, i ostali

u takvim situacijama se puca i tačka :ok:

- - - - - - - - - -

deda nije osudjen ali se lomato po sudovima

taj lopov je bežao sa pištoljem u jednoj ruci i kesom sa njegovim zlatom u drugoj ruci

da ga je vijao policajac, bilo bi isto kao i ovaj zlatar

vikao je stoj, stoj pucaću i na kraju je pucao

da li bi pucao i policajac , stvar lične procene, ali lopov je trčao po gradu sa pištoljem u ruci, zar ne?

- - - - - - - - - -

pištolj u ruci pa da je uperen u zemlju je ozbiljna stvar

Neuspeli pokušaji.
Da, imao sam frčne situacije u autu. Da, udario me je jedan direktno u vrata. Da, jednom sam na ledu napravio skoro 360 stepeni sa autom. Jesam, ali sam izvukao pištolj i opasnost je prošla bez potrebe da u nekoga pucam. Ko ne ume da se kontroliše, uradi kao ovaj zlatar, tj. pređe dozvoljenu granicu i završi u zatvoru. Sve je jasno.

Sve si ti u pravu, ali strah opravdava reakciju, strah koji je izazvao pljackas.

Da sam ga ja branio dobio bi medalju za hrabrost sto se suprotstavio naoruzanom pljackasu koji je ugrozio zivote ljudi.

taj lopov je bežao sa pištoljem u jednoj ruci i kesom sa njegovim zlatom u drugoj ruci

da ga je vijao policajac, bilo bi isto kao i ovaj zlatar

vikao je stoj, stoj pucaću i na kraju je pucao

da li bi pucao i policajac , stvar lične procene, ali lopov je trčao po gradu sa pištoljem u ruci, zar ne?

- - - - - - - - - -

pištolj u ruci pa da je uperen u zemlju je ozbiljna stvar

Otkud znaš da je imao pištolj u ruci? Misliš da mu je tako bilo lakše da beži?
Da, policajac sme da tako reguje na ulici, to mu je posao. Zlatar nije obučen za takve situacije i država mu ne dozvoljava da uzme zakon u svoje ruke. Zbog toga je dobio zatvorsku kaznu.

- - - - - - - - - -

Sve si ti u pravu, ali strah opravdava reakciju, strah koji je izazvao pljackas.

Da sam ga ja branio dobio bi medalju za hrabrost sto se suprotstavio naoruzanom pljackasu koji je ugrozio zivote ljudi.

Strah nije opravdanje, niti sud zanima kao argument tako nešto neodređeno. Zamisli ti iz nekog razolga vikneš na mene na ulici i ja te iz straha iznabadam, od čega umreš. Eto, strah si ti izazavao.

Otkud znaš da je imao pištolj u ruci? Misliš da mu je tako bilo lakše da beži?
Da, policajac sme da tako reguje na ulici, to mu je posao. Zlatar nije obučen za takve situacije i država mu ne dozvoljava da uzme zakon u svoje ruke. Zbog toga je dobio zatvorsku kaznu.

- - - - - - - - - -

Strah nije opravdanje, niti sud zanima kao argument tako nešto neodređeno. Zamisli ti iz nekog razolga vikneš na mene na ulici i ja te iz straha iznabadam, od čega umreš. Eto, strah si ti izazavao.

Sudjenje nije resavanje matematickih jednacina.

Back