Životno važne odluke

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.895
Recimo u braku ste imate decu i živite u Irskoj sve funkcioniše
I vašem partneru dodje da se preselite u njemacku razlog selidbe je da ste blizu svojih , vaša supruga ne želi da se seli iz dva razloga dopada joj se život u Irskoj i neće da živi blizu vaših

Da li biste se selili mimo volje vaše supruge, donesete odluku idemo i gotovo ili bi ostali u irskoj ?

I vašem partneru dodje da se preselite u njemacku razlog selidbe je da ste blizu svojih , vaša supruga ne želi da se seli iz dva razloga dopada joj se život u Irskoj i neće da živi blizu vaših

Da li biste se selili mimo volje vaše supruge, donesete odluku idemo i gotovo ili bi ostali u irskoj ?
Šta 'hvali Dojčland-u.Sve ima! 😁

Šta 'hvali Dojčland-u.Sve ima! ?
Irska plus povremeni marketing zasto Nemacka nije losa odluka.

Žena je u njemackoj i gubi tlo pod nogama
Odala se picu
Brak se raspada
Djeca se guraju tamo vamo

Dala sam iskreno mišljenje da nije ok donjeti tako veliku odluku bez saglasnosti partnera

Kako ovo ima veze sa psihologijom? Ovo je više za dom i porodicu, ljubav i seks, šta znam...
Kako nije ?

Radi se o emocijama i psihi
Radi ti nešto bez 100% uverenja da će to sto radiš biti dobro

Pa da vidim tebe!

Žena je u njemackoj i gubi tlo pod nogama
Odala se picu
Brak se raspada
Djeca se guraju tamo vamo

Dala sam iskreno mišljenje da nije ok donjeti tako veliku odluku bez saglasnosti partnera
Mora prvo rešiti problem za alkoholom!
Irci mnogo piju,...tako da treba i to imati u vidu.
Ofc,...da odluke treba donositi kompromisno, uglavnom ideš tamo gde ti je bolje ili bar misliš da jeste.
Nekad treba suprotnu stranu i podržati u odluci!
Logično bi bilo da se presele tamo gde bi se deca najbolje uklopila.Kolika su deca?

Kako nije ?

Radi se o emocijama i psihi
Radi ti nešto bez 100% uverenja da će to sto radiš biti dobro

Pa da vidim tebe!

Sve što čovek radi ima veze i sa psihom, ali ovo je više stvar porodice i odluka porodičnih, potreba, želja, ljubavi i razumevanja.

Sve što radimo radimo sa željom da će biti dobro, ali imati 100% uverenja, pa ni za šta u životu nemam 100% uverenja da će biti dobro... Ko je ikad imao? Osim ako ne kreneš u prodavnicu po pavlaku, to će 100% proći ok.

Staviš na astal svoje realne mogućnosti emotivne, koliko ti je stalo do tog odnosa, onda mogućnosti psihičke, koliko možeš da trpiš nešto što ti se eventualno ne dopada i svoje lične potrebe, vidiš li sebe tamo i šta ćeš raditi kad odete tamo. Ako nešto od toga ne možeš ili ti zvuči nerealno, onda džaba sve.

Mora prvo rešiti problem za alkoholom!
Irci mnogo piju,...tako da treba i to imati u vidu.
Ofc,...da odluke treba donositi kompromisno, uglavnom ideš tamo gde ti je bolje ili bar misliš da jeste.
Nekad treba suprotnu stranu i podržati u odluci!
Logično bi bilo da se presele tamo gde bi se deca najbolje uklopila.Kolika su deca?

Dobro

Da li je uredu da Muž odluci da se svi selite u drugu državu ?

Sve što čovek radi ima veze i sa psihom, ali ovo je više stvar porodice i odluka porodičnih, potreba, želja, ljubavi i razumevanja.

Sve što radimo radimo sa željom da će biti dobro, ali imati 100% uverenja, pa ni za šta u životu nemam 100% uverenja da će biti dobro... Ko je ikad imao? Osim ako ne kreneš u prodavnicu po pavlaku, to će 100% proći ok.

Staviš na astal svoje realne mogućnosti emotivne, koliko ti je stalo do tog odnosa, onda mogućnosti psihičke, koliko možeš da trpiš nešto što ti se eventualno ne dopada i svoje lične potrebe, vidiš li sebe tamo i šta ćeš raditi kad odete tamo. Ako nešto od toga ne možeš ili ti zvuči nerealno, onda džaba sve.

njen svet je bio uredu i super je funkcionisala, nije htela da se seli
ajde ok nema 100% ali ako tvoja zhena/devojka nema tu zhelju niti uverenje da li je fer da ti kazhesh ------> Idemo

Zavisi.
Ako brak funkcioniše, onda se ljudi u njemu mogu oko svega dogovoriti (da, stvarno oko svega. Pa čak i da su im želje i potrebe toliko različite da treba da se raziđu.) Uvek preostaje neki kompromis, mada bi u ovom slučaju zahtevao veliko angažovanje, cimanje, pare - da ne pričam o deci za koju je najbolje da žive na jednom mestu, ne da često menjaju okruženje.

Međutim, ja imam jedan lični problem s pitanjem ovde, a to je muškarac koji "želi biti blizu svojih". Ako je muško zdravo, pravo, ODRASLO, onda nema potrebu da "živi blizu svojih", NAROČITO ne ako je u međuvremenu stekao ženu i izrodio decu. Bila bih veoma podozriva spram svakog ODRASLOG muškarca koji iznese takvu jednu želju.
A, ako on odluči da ostavi ženu i decu, šta god oni mislili, i ode da bude "blizus vojih", onda bi mu poželela da od sad na miru ebe svoju mamu, i ostala u Irskoj.
Jer, odrastao muškarac s takvim potrebama ne ide da bude "blizu svojih", on ide da bude blizu mame.

Naravno, sad bi mi neko mogao reći (a možda i jeste takav slučaj) čekaj malo, možda bi im ti roditelji bili od pomoći, novčano ili u vezi dece. BLA BLA. Takvima ću ponoviti da sam govorila o ODRASLOJ osobi. Ako je muž tinejdžer i nema stalni posao, onda ok. Onda je nesretna okolnost što nije imao sitno za kondom već napravio decu. Onda se slažem da mu još uvek treba njegova mama, jer nije u stanju nositi se s odgovornostima odraslih.

U oba slučaja, ako muškarac na prvo mesto stavi "svoje" a ne porodicu koju je stvorio, onda žena treba da mu da šta želi, odnosno pusti ga da se vrati "svojima", bez nje i dece. I da se razvede.

Ako je ovo tačna priča, smatram da je za ženu o kojoj se radi ovo ogroman, što bi Američani rekli, red flag. Beži od toga dok nije postalo stvarno neizdrživo.

njen svet je bio uredu i super je funkcionisala, nije htela da se seli
ajde ok nema 100% ali ako tvoja zhena/devojka nema tu zhelju niti uverenje da li je fer da ti kazhesh ------> Idemo

Pa, vidi, ako njen svet tamo ni približno neće biti tako dobar, ako sebe ne vidi tamo i pašće u neku depresiju, gde će završiti džangrizava, na alkoholu ili lekovima, onda je potpuno besmisleno otići tamo. Mislim da nije fer da bilo ko bilo kome kaže "idemo", već "šta misliš o tome da....?". Suštinski, počeo sam potpuno drugačije shvatati ljubav, ljubav nije ultimatum, ljubav nije bilo kakva vrsta egoizma. A meni dosta egoistično izgleda kada neko dođe nekome i kao ajde ovo ili ono, bez da se druga strana pitala, znači tu se misli samo na dupe jedne strane, što nikad nije dobro i ne postoji šansa da ne bude nezadovoljnih.

Npr, lično mi je užasan Nemački jezik, kao i Arape kad slušam, meni oni izgledaju kao da se dave kad pričaju, ne bih mogao tamo da živim, prosto ne bih mogao, osim normalno ukoliko neka teeeeška muka ne natera. Tako da za tu opciju ne bih bio da volim ne znam koliko, jer ni toj osobi tamo neću tako nadrkan biti dobar, to će na kraju onda da se završi raskidom u kom onda opet nemamo ništa, samo smo se izmučili.

Drugar je zbog ženinog posla otišao u Španiju, a nije vičan ni sa engleskim, da ne pričam o španskom... Na kraju se završilo tako što je ona imala jako lepu godinu života, radila tamo, znala jezik, uživala, putovala malo, videla sveta, ali su morali da se vrate ako su želeli da sačuvaju brak, jer on tamo sebe nije pronašao, nije mogao da nađe posao zbog jezika, eventualno neka fizikalija, njega je to ubijalo, nakon godinu dana sedenja kod kuće čovek je dobio zdravstveni problem na psihičkoj bazi i šta će, vratili se nazad. Meni to uopšte nije za osudu, neko nešto ne može i šta da se radi... Ljudi smo.

Recimo astrologija- bolje. astralna projekcija i percepcija iz binokularnig Schwinger Briele:rotf:

Pa, tako nekako :D Za psihologiju bi mi bilo da je neko pitao "šta mislite kako će se odraziti na psihu promena, šta će ovo i ono", ali kao daj na psihologiji da vidim sa kakvim uverenjem treba da odem tamo... Pa, ne znam stvarno :D

Pa, vidi, ako njen svet tamo ni približno neće biti tako dobar, ako sebe ne vidi tamo i pašće u neku depresiju, gde će završiti džangrizava, na alkoholu ili lekovima, onda je potpuno besmisleno otići tamo. Mislim da nije fer da bilo ko bilo kome kaže "idemo", već "šta misliš o tome da....?". Suštinski, počeo sam potpuno drugačije shvatati ljubav, ljubav nije ultimatum, ljubav nije bilo kakva vrsta egoizma. A meni dosta egoistično izgleda kada neko dođe nekome i kao ajde ovo ili ono, bez da se druga strana pitala, znači tu se misli samo na dupe jedne strane, što nikad nije dobro i ne postoji šansa da ne bude nezadovoljnih.

Npr, lično mi je užasan Nemački jezik, kao i Arape kad slušam, meni oni izgledaju kao da se dave kad pričaju, ne bih mogao tamo da živim, prosto ne bih mogao, osim normalno ukoliko neka teeeeška muka ne natera. Tako da za tu opciju ne bih bio da volim ne znam koliko, jer ni toj osobi tamo neću tako nadrkan biti dobar, to će na kraju onda da se završi raskidom u kom onda opet nemamo ništa, samo smo se izmučili.

Drugar je zbog ženinog posla otišao u Španiju, a nije vičan ni sa engleskim, da ne pričam o španskom... Na kraju se završilo tako što je ona imala jako lepu godinu života, radila tamo, znala jezik, uživala, putovala malo, videla sveta, ali su morali da se vrate ako su želeli da sačuvaju brak, jer on tamo sebe nije pronašao, nije mogao da nađe posao zbog jezika, eventualno neka fizikalija, njega je to ubijalo, nakon godinu dana sedenja kod kuće čovek je dobio zdravstveni problem na psihičkoj bazi i šta će, vratili se nazad. Meni to uopšte nije za osudu, neko nešto ne može i šta da se radi... Ljudi smo.

Pa, tako nekako :D Za psihologiju bi mi bilo da je neko pitao "šta mislite kako će se odraziti na psihu promena, šta će ovo i ono", ali kao daj na psihologiji da vidim sa kakvim uverenjem treba da odem tamo... Pa, ne znam stvarno :D
nikad netju shvatiti osobe koje nemaju namjeru da nauche jezik
takodje ne vjerujem da tje taj brak opstati oina je fleksebilna on nije

Od celog mog posta ti si se uhvatila za jezik? :D

Šalim se, dečko nije baš kapacitet, ko ne savlada engleski koji slušamo pola života kroz filmove, serije i računar, veruj mi da neće savladati ni španski.

Pa šta da ti kažem to mi bode oci :vnaocare:
Eto vidiš ona kapacitet on ne i čim ona posle ružičastih naočara to uvidi ona odlazi u nenecuelu a vi tješite druga

Uh teske teme za ove vruce dane ;)

Nikada nije lako kada su selidbe u pitanju.

Narocito ako usput ide i neki problem kao sto ide.

Ali sam covek mora razmisliti i prelomiti.

Mozemo mi ovde eseje napisati i najdobronamernije savete davati, sve je to za dz. ako covek (muskarac ili zena) sam u glavi ne sastavi kockice i ne sabere celu situaciju i prelomi.

Znate kako, najlakse je resavati tudje probleme.

A u tome je nas narod vrlo dobar, nazalost.

Kada bi svako krenuo od sebe i da menja sve zivo oko sebe i u sebi nabolje, gde bi nam bio kraj?

Ali ne, vidi komsija kupio novi auto, mrzim ga ili bilo sta drugo.

Cemu to vodi?

U propast provereno 100%.

Vidite vi sami sa sobom to resite bez mnogo buke i galame i bice Vam oboma najbolje.

Selidba kao resenje, zasto da ne ako je neophodna?

Eto toliko od mene, pocinjem previse da gnjavim, izvinjavam se.

Sve najbolje i zelim Vam da sve resite na obostrano zadovoljstvo.

Back