životno osiguranje

po statistici samo 3% ljudi :(
drugar kada mi je izneo podatak nisam mogao da verujem.

odlicna stvar ali ne i u nasoj dragoj Srbiji...navikli smo da zivimo 100 god u zdravlju i veselju i sve se desava "drugima" nece to na nas :D

navratio ubedljiv agent 2002...od tada upalcujem..mm ex i ja smo i dalje korisnici osiguranja u slucaju da se onom drugom nesto desi..
njegovo istice 2018. a moje 2022.

za sada korist imam samo u formi kreditne kartice koju sam dobila na osnovu zivotnog osoguranja..
a za desetak godina, videcemo..ako dozivimo..

Poslednja izmena:
Ima li iko u ovoj državi da razmišlja o tome.
Ja. :mrgreen: Nije mi trebao čak ni ubedljiv agent. Jednostavno smo zaključili da je to pametna stvar. Istina je da se to osiguranje isplati najviše u slučaju da se, ne daj Bože, dogodi tragičan slučaj. U suprotnom, posle xy godina štednje imaćete neku simboličnu sumu koja će vam biti korisna dopuna prilično jadnoj penziji koja čeka one koji imaju sreće da im danas uopšte ide radni staž, ili ćete tu sumu moći ponuditi detetu kao neku pomoć da se osamostali...šta god. Na prste jedne ruke mogu nabrojati ljude koje poznajem a koji uplaćuju to osiguranje. Većina razmišlja onom logikom koju koriste kada je u pitanju osiguranje bilo čega: "Zašto da dajem pare za nešto što mi se najverovatnije neće desiti." Tako kod nas zemljoradnik ne osigura useve jer se nada da nece biti elementarnih nepogoda, ne osiguramo stakla na automobilu jer je to bacanje para pošto je mala verovatnoća da ćemo razbiti ta stakla...a onda kada se dogodi elementarna nepogoda ili polupamo stakla, onda se hvatamo za glavu i kukamo.

Ideja nije losa, ako imas poverenja u sistem. AKO. Ja nemam. To pod 1.Pod 2: bas sam razmisljala o tome i dolazi u skolu agent osiguranja koji je kao drzao prezentaciju od 10 minuta i za to vreme 5 puta se zbunio. Sto bih ja tom osiguravajucem drustvu dala pare (1500 mesecno cini mi se), kad ni agenta koji 10 min moze da prica a da se ne zbuni, nisu mogli da plate? A bukvalno sam 2 dana pre toga razmisljala da uplatim neko osiguranje mimo onog koje imas od drzave (povrede na poslu i sl)

Back