Zivotni skolarci

U globalu najvažniju: da sve možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš. Da sve ima svoju neku meru, neku prirodnu, preko koje niti možeš, niti trebaš da siliš išta. Da ljudi kojima si bitna, draga, vole te, paze i maze, će uvek biti takvi i ostati. Da oni koji nisu, da neće, da ih niti možeš promeniti, samo im se mirno skooniti, ma kakvo bilo zlo i nepravda, jer sve je to sporo, ali na kraju svih krajeva ipak dostižno. Da je u živitu jako bitno i kako stižeš do nekog cilja a ne samo ga imati, da bi ga imao/la, dobio/la. Da ništa na tom puti nije vredno da izgubiš sebe; a ono šta jeste, da "to" od tebe nikada ne bi zatevalo. Da ko te ubrlja jednom, opet bi te izmangupisao, ako ne danas, onda sutra, i ko jednom se ponese ravno đubretaru, sutra ili pre, tako bi opet bilo. Da je bilo jako glupo, neznalački i krajnje nezrelo, urušiti svoje zdravlje, i nemati pravo staviti čitavi bližu i dalju porodicu u probleme, što finansijske, što emotivne, što zdravstvene, jer eto jedna Jelena , tada "mala" nije umela lepo da kaže nekim stvarima "ćao" u glavi jer zaboga joj beše neshvatljivo, nego patila i žderala sebe, dok đavo ne nije došao po svoje.

Najvrednija je svakako, koliko je ovaj život kratak...kako i sta mogu da istrpim, sta ne mogu, u čemu sma mislila da sma jaka, a zapravo nisam i u cemu se nisam snalazila jer sma sunjala u sebe, a zapravo sam "odigrala" kao prava.

Da vredi ostati svoja, čak i po cenu sebe. A ono, ako nista drugo, makar zbog onog pogleda u ogledalo jutarnjeg, gde sebi ne kažem. "Stoko", nego "Bravo, izdržala si. Cena jeste bila strašna, ali nema veze, vredelo je. Meni jeste. I ja znam zbog čega. "

Možda su to te. Lekcijice. :)

:bye:

tako je jeco! :cmok:

skoro sam procitala ovo i svijda mi se kao lajt motiv:

1)One of the greatest outcomes of being a hopeful person is the ability to take confident steps even while not always knowing where our feet will fall. Walking by faith requires hope.

than:

2)less is more

3) sitnice cine savrsenstvo, a savrsenstvo nije sitnica

4) jedina osoba kojoj odgovaram za postupke sam ja sama i mogu da odgovaram mom detetu. dakle bitno je pogledati se u ogledalo sa dostojanstvom i ljubavlju, a ne sa gadjenjem i prezirom, to mozes samo ako zivis dosledno sebi. da ne treba sam sebe da zavaravas, nikada, cak i ako varas druge, sebe nemoj, olupa se o glavu.

5)istina ne postoji. i sve sto mislis i sve sto radis i kako zivis je jedina istina koja vredi.

6)skola, putovanja, obrazovanje, ljudi...od svakog i u svakom trenutku treba uciti, napredovati.

7) sto neko rece da ne prepisujem...cuti da ne bude gore...nononono...trudi se da bude bolje...

e sad, jesam li ja to naucila, ne znam...to je isto kao kad kazem imam recept za super tortu, samo nije ispala najbolja...

8) samo ti i samo ti si odgovoran za svoj zivot. i samo za svoj zivot i za zivote dece ako ih imas.
9) ono sto su mnogi znali, ali su zaboravili, ukljucujuci i mene.....sledi svoje srce....

1489268_10151759744011666_992862596_n.jpg

Back