Životni san

gost 129086

Buduća legenda
Poruka
27.221
Životni poziv još odmalena što ste sanjali šta ćete da budete kada odrastete, da li vam se ispunilo?

Nacrtali ste sebi cilj da to ostvarite što pre ili prepuštate se spontano u životu kasnije kada
vam otvore sva vrata znate da je sada pravi čas da to uradite i ispunite? Ili se borite milom
ili silom da dođete do ostvarenja u životu?

Da li je u pitanju samo jedna životna želja ili njih ima više, da li ste ispunjeni samim sobom?Da li ih ima još,
dok ste još živi nikad nije kasno da pokušate?

I pored ostvarenja šta vam je najlepše u životu da uradite?

Meni je ostalo samo još tri želje, prvu nadam se sledeće godine da to uradim, drugu volela bih i zbog ovu želju odrekla bih dve želje a treću ko zna! :D

Prepuštam se spontanosti i znam kada je pravi čas da uradim nešto i ispunim želju. Drugim rečima, čekam u zasedi i kada naiđe šansa ne propuštam je.
Postoji puno želja koje želim da ostvarim. Neke sam već ostvario, neke su još ostale. U principu sam zadovoljan postignutim do sada, jedino što sam možda to mogao da uradim sa malo manje energije, ali sada to više nije važno.

Htio sam biti vojni pilot ali nisam uspio ostvariti tu zelju .Nisam se ubio i poceo sam voziti motore Ako ne mogu ostvariti jedan san
pocnem sanjati drugi .Treba puno sanjati , a onda ce se nesto i ostvariti . Inace , motore vozim i sada i uzivam . A avioni ?
Nisu se poklopile kockice da ostvarim taj san .Ucini sve sto moras , a doci ce ono sto moze !

Htio sam biti vojni pilot ali nisam uspio ostvariti tu zelju .Nisam se ubio i poceo sam voziti motore Ako ne mogu ostvariti jedan san
pocnem sanjati drugi .Treba puno sanjati , a onda ce se nesto i ostvariti . Inace , motore vozim i sada i uzivam . A avioni ?
Nisu se poklopile kockice da ostvarim taj san .Ucini sve sto moras , a doci ce ono sto moze !

Postati vojni pilot je jedan od najtežih puteva do ostvarenja, ali nikad nije kasno za civilnog pilota malog aviona. :)

Kad sam bila mala želja mi je bila da radim KLAP sa tablom ... i kažem AKCIJA ...ali me niko nije podržao u tome
action.jpg

Poslednja izmena:
Životni poziv još odmalena što ste sanjali šta ćete da budete kada odrastete, da li vam se ispunilo?

Nacrtali ste sebi cilj da to ostvarite što pre ili prepuštate se spontano u životu kasnije kada
vam otvore sva vrata znate da je sada pravi čas da to uradite i ispunite? Ili se borite milom

Da li je u pitanju samo jedna životna želja ili njih ima više, da li ste ispunjeni samim sobom?Da li ih ima još,

Meni je ostalo samo još tri želje, prvu nadam se sledeće godine da to uradim, drugu volela bih i zbog ovu želju odrekla bih dve želje a treću ko zna! :D

Blago tebi, verovatno imaš puno želja, a eto, ostale ti još tri, još da samo napišeš da ti je jedna od te tri da naučiš pravilno da pišeš i govoriš, ja bih bila presrećna, elem, meni je to jedna od želja koja kanda nikada neće biti ostvarena, da naš narod konačno počne pravilno da govori, a još i da se bar malčice opismeni, ihhhh;)

Blago tebi, verovatno imaš puno želja, a eto, ostale ti još tri, još da samo napišeš da ti je jedna od te tri da naučiš pravilno da pišeš i govoriš, ja bih bila presrećna, elem, meni je to jedna od želja koja kanda nikada neće biti ostvarena, da naš narod konačno počne pravilno da govori, a još i da se bar malčice opismeni, ihhhh;)

Ja bih volela da pišem pravilno, ali nisam bila u mogućnosti da usavršavam gramatiku do kraja, i dalje se trudim.
Međutim, sretala sam puno ljude koje govore srpski odlično ali nisu dobri ljudi i nemaju toplo i široko srce i nemaju razumevanje za druge.

Meni su ljudi draži kad ti donesu čaše vode, ili ti pomiluju glavu ili topao zagrljaj i tople reči, ma zaebi gramatiku! ;) Svaka čast izuzecima, ama baš retko.

Dela više govore od reči. :andjeo:

Poslednja izmena:
Ja bih volela da pišem pravilno, ali nisam bila u mogućnosti da usavršavam gramatiku do kraja, i dalje se trudim.
Međutim, sretala sam puno ljude koje govore srpski odlično ali nisu dobri ljudi i nemaju toplog i širokog srca i nemaju razumevanje za druge.

Meni su ljudi draži kad ti donesu čaše vode, ili ti pomiluju glavu ili topao zagrljaj i tople reči, ma zaebi gramatiku! ;)

Dela više govore od reči. :andjeo:

Slažem se sa tobom u potpunosti, kada je ovaj post u pitanju. Verovatno nisi živela u Srbiji, ili ni ne živiš, samim tim ti se i izvinjavam, mene ipak boli kada naše ljude recimo na pijaci čujem kako znaju AMA BAŠ SVE o nekim zvezdicama "granda", i ko je sa kim i ko koga vara, a usput kažu da su primili peMziju, da ga bolE noga, da su se nekome izvinUli i imala bih još milion primera, boli me naša nepismenost jer se trudimo da budemo eUropljani, engleski jezik koristimo i kad ga ne razumemo, a svoj maternji zapostavljamo i nipodaštavamo, a naš jezik je tako lep i bogat i bez turcizama i bez engleskih poštapalica.
Tebi izvinjene još jedared.

Iskreno skoro sve mi se ispunilo. Ostale su jos dve, da deca idu pravim putem u zivotu i da ja i moje zence po stare dane uzivamo sa unucicima i da jos vise putujemo. Mada ima jos do toga.:D

Slažem se sa tobom u potpunosti, kada je ovaj post u pitanju. Verovatno nisi živela u Srbiji, ili ni ne živiš, samim tim ti se i izvinjavam, mene ipak boli kada naše ljude recimo na pijaci čujem kako znaju AMA BAŠ SVE o nekim zvezdicama "granda", i ko je sa kim i ko koga vara, a usput kažu da su primili peMziju, da ga bolE noga, da su se nekome izvinUli i imala bih još milion primera, boli me naša nepismenost jer se trudimo da budemo eUropljani, engleski jezik koristimo i kad ga ne razumemo, a svoj maternji zapostavljamo i nipodaštavamo, a naš jezik je tako lep i bogat i bez turcizama i bez engleskih poštapalica.
Tebi izvinjene još jedared.

U redu. I ja se slažem sa tobom.Zbog okolnosti nisam uspela, ali šta je tu tu je.Trebalo bi da svi se dičimo maternjim jezikom perfektno i po naglasku nekome ne bismo bili simpatični ili otkrili odakle potiču ili ne bi bilo nauke lingvistike ili profesora srpskog! :) Imaš ovde svakakvih ljudi, ovo je virtuelna pijaca i aposlutno je nemoguće ih ispravljati, šaren ti je to svet.Ja mislim da je TV kriva za sve, svašta utiču na mlade i njihov govor.

U redu. I ja se slažem sa tobom.Zbog okolnosti nisam uspela, ali šta je tu tu je.Trebalo bi da svi se dičimo maternjim jezikom perfektno i po naglasku nekome ne bismo bili simpatični ili otkrili odakle potiču ili ne bi bilo nauke lingvistike ili profesora srpskog! :) Imaš ovde svakakvih ljudi, ovo je virtuelna pijaca i aposlutno je nemoguće ih ispravljati, šaren ti je to svet.Ja mislim da je TV kriva za sve, svašta utiču na mlade i njihov govor.

Ponovo se slažem sa tobom, recimo kada je TV u pitanju, ali, svako od nas ima daljinski upravljač i bira šta mu volja, ne, nikako, ne pink i njima slični, ne deco zaboga, dajte sebi mogućnost kad je već imate, nemojte sebe sahranjivati kako moralno, tako i duhovno, imamo mi još mnogo toga da ponudimo sem granda i pinka, verujem da je tako, ma sigurna sam da je tako.

Ne vidim neki problem u pravilnom govoru . Veci je problem u nasem narodu u neradu i lopovluku .
Pogotovo kod onih koji vode ovu zemlju . A da li je neko iz Nis ili Nisa vrlo vazno . Neka ima sirok
i ja cu da ga razumijem .:D

Аххх :) животни сан..шта то беше...то беше оно што је се распрсло у магли у судару са животном реалом :)))
Мислим да свако треба да има снове који су му неки оријентир али да мора да се прилагођава ситуацијама и да мења те своје снове...јер у супротном ти снови ће му постати ДЕМОНИ и уместо да му дају снагу враћаће га на почетак и остаће да тавори као човек,личност,персона...

Htela sam da budem astrofizicar ili nesto tome slicno pa da radim u NASI da projektujem raketu koja ce da obleti oko meseca da vidim da li je mesec stvarno napola raspuknuta lopta kao u knjizi "Zvezda KEC" Aleksandra Beljajeva...
...a onda sam negde na pocetku gimnazije skontala da nemam veze sa matematikom i fizikom i da je bolje da se posvetim jezicima te upisah filoloski..
...i da ...zelela sam da sviram klavir...i to mi je ostala zelja, i naucicu jednog dana...

Pisala sam ovde vec da sam jednom procitala neke svoje skrabotine jos iz doba puberteta i medju njima zacrtani ciljevi koji se kao moraju ostvariti do moje dvadeset i pete cini mi se. I...Nista, ali bas nista nije ostvareno od nabrojanog. Cak ni Serbedziju nisam uspela upoznati kad sam zelela a sad da me moli ne bih. :)

Аххх :) животни сан..шта то беше...то беше оно што је се распрсло у магли у судару са животном реалом :)))
Мислим да свако треба да има снове који су му неки оријентир али да мора да се прилагођава ситуацијама и да мења те своје снове...јер у супротном ти снови ће му постати ДЕМОНИ и уместо да му дају снагу враћаће га на почетак и остаће да тавори као човек,личност,персона...
Баш то хтедох рећи...
Мислим, да ли уопште постоји један генерали ЖИВОТНИ сан који сањамо цео живот?
...Или је то много малих снова који се мењају у складу са сазревањем и животним околностима?

Мислим, кад сам била трећи разред желела сам да будем космонаут.:zcepanje: (Ја, којој је мука и кад се вози аутобусом?! :lol:)
То ми је тада био животни сан.
Ако кажем да га нисам испунила - значи ли то да сам неуспешна и да је мој живот промашен?:roll:

А после тога су дошли разни други снови...
Већина њих ми се остварила...а за неке још није касно...;)

Што се избора занимања тиче - ту сам се пронашла 100%.
Имам породицу, здрава сам (релативно)...

Тренутно сањам о томе да имамо кућу са великим двориштем...:)

E pročitali smo tri zanimljiva posta od Sarvas-a, Hellen-e i Jexy-a, baš želim da komentarišem na ovu temu.

Šta je to uopšte životni san, san koji po unutrašnjem porivu tera da to uradite kad tad ili je to san
onako u preletu, preboli i zaboravi? :lol:

Ima snova koje je lako sanjati, recimo kosmonaut, vojni pilot i astrofizičar, kao dete bi trebalo da ispolji sklonost ka
matematici i tehničkim naukama doživotno je potvrdan znak da je dete na tom putu da postane ali ne mora baš ono
što se opredeli, nego povezuje sa sličnim i srodnim naukama.I kad postane zrela osoba i dalje ima onaj unutrašnji poriv i ne da
joj mira i da automatski uslovljava da krene tim putem i ostvari kad tad.Osoba u punoj snazi života svesna je sebe i svoje
mogućnosti kao i priliku da li će znati da iskoristi u pravi čas.

Ako dete sanjari ovako nešto a da ne poseduje ovakvu sklonost san će brzo nestati i očekuju ga sasvim drugi planovi.

Evo ja imam životni san još od detinjstva i sada sam već zrela, dalje me vuče vuče kao magnet da ću to uradim kad tad,
kada izvagam mogućnosti i okolnosti, samom sebi sam smešna jer mi sve to deluje smešno i čudno, ali to je jače od mene
ali znam da to mogu da uradim i uradiću kad mi se ukaže prilika i ako imam podršku, i sve to sklopi, na putu sam ka ostvarenju.

Poslednja izmena:
E pročitali smo tri zanimljiva posta od Sarvas-a, Hellen-e i Jexy-a, baš želim da komentarišem na ovu temu.

Šta je to uopšte životni san, san koji po unutrašnjem porivu tera da to uradite kad tad ili je to san
onako u preletu, preboli i zaboravi? :lol:

Ima snova koje je lako sanjati, recimo kosmonaut, vojni pilot i astrofizičar, kao dete bi trebalo da ispolji sklonost ka
matematici i tehničkim naukama doživotno je potvrdan znak da je dete na tom putu da postane ali ne mora baš ono
što se opredeli, nego povezuje sa sličnim i srodnim naukama.I kad postane zrela osoba i dalje ima onaj unutrašnji poriv i ne da
joj mira i da automatski uslovljava da krene tim putem i ostvari kad tad.Osoba u punoj snazi života svesna je sebe i svoje
mogućnosti kao i priliku da li će znati da iskoristi u pravi čas.

Ako dete sanjari ovako nešto a da ne poseduje ovakvu sklonost san će brzo nestati i očekuju ga sasvim drugi planovi.

Evo ja imam životni san još od detinjstva i sada sam već zrela, dalje me vuče vuče kao magnet da ću to uradim kad tad,
kada izvagam mogućnosti i okolnosti, samom sebi sam smešna jer mi sve to deluje smešno i čudno, ali to je jače od mene
ali znam da to mogu da uradim i uradiću kad mi se ukaže prilika i ako imam podršku, i sve to sklopi, na putu sam ka ostvarenju.

Pa evo
spomenula sam sviranje klavira
kad sam bila mala, omiljena igra mi je bila da sednem npr na malu stolicicu, na naslon od velike stavim otvorenu svesku ili knjigu i pravim se da sviram i pritom okrecem listove
zamisljajuci da su mi to partiture
to je primetila moja baka (mamina tetka) i stalno je probijala glavu mojim roditeljima da imam talenat i da treba da me upisu u muzicku skolu
u trecem razredu osnovne sam iskukala da mi kupe sintisajzer i pocela sam sa casovima kod nastavnika muzickog
kasnije me strina, podrzavajuci moju zelju za muziciranjem, odvela kod jednog profesora da vidimo sta ce on da kaze
covek je bio odusevljen, rekao je da je steta da takav talenat propadne
a eto
muzicke skole u selu nije bilo, u gradu je pocela sa radom mnoooooogo kasnije
a i deda nije hteo da proda kravu (ne smejte se, da pitala sam ga da proda kravu) da mi kupi klavir...
svirala sam taj nesrecni sintisajzer u orkestru osnovne skole i to je bilo sve
al naucicu da sviram taj klavir kad tad, kad se sve zavrsi i odem u penziju, pa polako...

Ova poslednja rečenica me nanovo i nanovo iritira, kažeš da su ti ostale još tri želje, ja ti dete iskreno zavidim.
Ne bih da opet budem negativna i da ti miniram temu, pa ću reći ovako: Dok sam bila mlada imala sam milion želja, da postanem manekenka, neko vreme sam se i time bavila i shvatila hvala Bogu na vreme da je to sranje na kvadrat pod uslovom da držiš do svog dostojanstva, mnogo sam želela da budem vaeterinar i pomažem bolesnim životinjama ali se panično bojim krvi i rana svake vrste, ostade i to kao neostvarena želja, želela sam da budem učiteljica, ni to mi nije uspelo da upišem, nisam umela niti jedan Hebeni instrument da sviram, a i totalni sam antisluhista, ali.......... kako to obično biva, završila sam najlakši od svih mogućih fakulteta - ekonomiju, samo bubaj do besvesti i to je to, ali ipak postadoh učiteljica nekim čudom i mojom prevelikom ljubavlju prema pisanoj reči i pravopisu.
Danas u ovim godinama imam samo jednu želju, da mi sinovi i muž budu živi, zdravi i dugovečni, sve ostale želje i snovi koje sam nekad kao mlada sanjala su mi neverovatno smešni i baš 'nako bezveze:)

Back