Životne lekcije koje naučiš na putovanjima

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.757
Koje su to stvari koje ste otkrili kod sebe, drugih dok ste putovali? Koje su vam se stavovi promenili ukoliko jesu? Kako su vas putovanja upotpunila, možda promenila?

1631084346383.jpeg

Uvidela sam ono što sam i znala - da su ljudi većinom ograničeni i ne mogu da se uklope u nove i različite uslove ni da shvate različite ljude nego se okreću samo društvu sa kojima su i krenuli na putovanje.
stvarno? ja sam bas imala kontra iskustvo...svi su sa svima veoma bili otvoreni koje sam sretala...i prema lokalcima i prema drugim putnicima...to je ovako na povrsnom nivou koji inace zadovoljava ljude..

jedino...ne znam da li je to malo tuzno ili je u redu...ali svi su bili nekako i pored tog otvorenog pristupa i sjajnih prica, razmena informacija nekako "za sebe" u svom "svetu" u svom "tripu" negde duboko jakooo zatvoreni a u isto vreme jako otvoreni...ili sam ja imala taj osecaj...
sto kazem nije lose samo se osecalo to solo, samodovoljno...naviknuto tako...

Otišao sam ove godine prvi put na Adu Bojanu i naučio sam mnogo.

Prvo, upoznao neke dobre ljude, shvatio da ništa ne mora baš tako brzo, da je život zapravo ono što uživaš, dok si u suprotnom rob klasičan, da oni i sa dosta manje nego što ja imam žive dosta lepše nego što ja živim. Da nije uopšte bitno šta nosiš svaki dan, već kako se osećaš u sebi, da ne brineš šta će neko reći za ovo i ono, već da živiš kako voliš.

Otišao sam ove godine prvi put na Adu Bojanu i naučio sam mnogo.

Prvo, upoznao neke dobre ljude, shvatio da ništa ne mora baš tako brzo, da je život zapravo ono što uživaš, dok si u suprotnom rob klasičan, da oni i sa dosta manje nego što ja imam žive dosta lepše nego što ja živim. Da nije uopšte bitno šta nosiš svaki dan, već kako se osećaš u sebi, da ne brineš šta će neko reći za ovo i ono, već da živiš kako voliš.
:ok:
kako si ovo lepo rekao...tako istinito :heart:

Dobila sam na samopuzdanju ..

Postala sam nacionalista, tj počela sam više da poštujem svoj narod i državu

Naučila sam da neke uslovno rečeno narode prihvatam i da razumem zašto su takvi kakvi jesu

Oslobodila se predrasuda

Takođe sam naučila da je ogromna razlika u ponašanju evropljana u Evropi i van Evrope

Da se različito ponašamo i hrišćanskoj i u muslimanskoj državi

I da muslimani nisu bauk sveta

da je grehota proziveti ovaj jedan zivot koji imamo i ne videti sto vise ove nase planete...bukvalno nas deli maksimum 1 dan od najudaljenijeg kutka...

da sve ima svoje lepu i manje lepu stranu, pa cak i najlepsa destinacija nije tako lepa kada je kisa recimo, vetar i sumorno...ali ne menja cinjenicu da je lepa...

da ne osudjujem nikoga i nista zbog nicega...svaka bora...svaka nepravilnost, svaki karakter je deo neceg mnogo veceg, zivotne price koju okom ne vidimo...da volim ljude zbog onog sta jesu i kakvi jesu...

da belaca ima u sustini jakoooo malo :lol:

da mi malo treba da zaista budem srecna...

1. Da odstranim loše kompromise iz života
2. Da odbacim neke predrasude i o sebi,drugima i životu uopšte
3. Da vreme može i da uspori i da je to nekada i dobro, da prija
4. Da sam u stvari vrlo snalažljiv
5. Da je život lep ako želiš to da vidiš
6. Da je svet mali u stvari
7. Da mi Srbija ne bi značila ništa da nije nekih meni dragih ljudi...
8. Da mogu da se prilagodim gde god i uživam punim plućima
9. Sitnice su važne ponekad
10. "lepo" mesto je ništa bez lepog iskustva da ga prati

Back