Životna avantura

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.825
Dan za danom, isti ritam: ustajte u 5 ujutru, spremite se, idite na posao. posle posla kasno popodne/uveče idete kući. Radite razne slobodne aktivnosti između posla i spavanja ( a možda i ne).

Godinu za godinom

Mnogi ljudi smatraju da je ovaj proces previše predvidljiv i monoton. i sve više se rodi ideja izbeći društvene norme, rešiti se monotonije , rasprodati sve i uputiti se u nešto sasvim novo jednostavno raditi nešto ludo - to je san mnogih ljudi. Ovo često krije stav da je život ovde previše monoton i, pre svega, suviše restriktivan. I uverenje da je negde drugde bolje.

Razmišljanje o tome da li je to bekstvo ili prilika...

Da li ste ikada bili u ovoj situaciji?

Kako ste to rešili

1662473108102.png

Проблем људи је што не умеју своје слободно време да квалитетно утроше. Лакше им је да седе кући испред телевизора и понављају цео циклусни живот. А дани, месеци, и године неумољиво лете. Иди јбт роштиљај у природи, уплати скок падобраном, иди на пејнтбол, прошетај са дедетом на сладолед. Ако не мрднеш гузицу нормално да ће ти живот бити монотон и да ћеш имати осећај да ти се све своди на посо' кућа.

Проблем људи је што не умеју своје слободно време да квалитетно утроше. Лакше им је да седе кући испред телевизора и понављају цео циклусни живот. А дани, месеци, и године неумољиво лете. Иди јбт роштиљај у природи, уплати скок падобраном, иди на пејнтбол, прошетај са дедетом на сладолед. Ако не мрднеш гузицу нормално да ће ти живот бити монотон и да ћеш имати осећај да ти се све своди на посо' кућа.
E nek si nam rek'o!

Cjeli život trcis
Svi imaju očekivanja
Imamo ih i mi

Imaš super tv a nemaš vremena upaliti ga
Imam singericu imam materijal imam ideje ali nemam 3 sata da se pozabavim
Htela bih da ispribam da slikam imam ideje imam motive nemam vremena
Imaš lep stan ali u njemu prespavas i sutra dan opet izlaziš iz njega da uveče opet upadnes u isti mrtva umorna

Mrzim roštilj

I ljudi mi idu na živce jer uvjek valjaš iste priče uvjek neko crnilo kriza za posao, gas i struju,

Mora se priznat da je 3 godine ekstremni napad na ljudsku psihu

Pandemija i upadanje u krizu vecih razmena, sto te tjera u još veću trku

Šta hvali živeti udaljeno od svega toga u prirodi sa prirodom

Minimalistički udaljeno od svega toga ?

Ne,jer onda robujem tim stvarima,predmetima. Kao klosar ne posedujes nista i ne robujes nicemu,imas potpunu slobodu.
То је тачно, бескућници су заправо једини уистину слободни људи! Они ни на који начин не зависе од државе. Једино што та слобода има високу цену...

Svaki dan je za mene novi dan, ko zna šta se sve može desiti :) Uvek pronađem načina da radim stvari koje mi prijaju, radoznala još uvek , iskoristim svaki trenutak dana, ne radim uvek sve što mi prija, ali na to gledam kao na nešto posle čega ću se predati nečemu što volim da radim.Prija mi i samoća...

То је тачно, бескућници су заправо једини уистину слободни људи! Они ни на који начин не зависе од државе. Једино што та слобода има високу цену...
Beskućnici su ili mentalno bolesni, alkoholičari ili nekom velikom nesrećom to postali. Gledati na to kao slobodu je bezveze.

Sta fali uredjivanju svoje okoline da je prilagodis svojim promenjljivim osecanjima....krecis zidove, okreces namestaj, sadis cvece i sve bude drugacije....coveku je monotonija kada mu vise nije dobro u istoj kozi....iseces kosu, pustis nokte odradis tetovazu....
naravno, ovo ne vazi za sve ljude...nekim ljudima je dovoljna masta iz knjiga i filmova da se prebacuju iz jednog u drugi svet, a stabilnost monotonije im sluzi kao sigurno utociste....

Sta fali uredjivanju svoje okoline da je prilagodis svojim promenjljivim osecanjima....krecis zidove, okreces namestaj, sadis cvece i sve bude drugacije....coveku je monotonija kada mu vise nije dobro u istoj kozi....iseces kosu, pustis nokte odradis tetovazu....
naravno, ovo ne vazi za sve ljude...nekim ljudima je dovoljna masta iz knjiga i filmova da se prebacuju iz jednog u drugi svet, a stabilnost monotonije im sluzi kao sigurno utociste....

Pa nemamo vremena

Da imamo vremena na raspolaganje znali bih ispuniti

Ali upravo to nemanje vremena dovodi do monotonije

Hamster Wheel GIF by TikTok

Prosto je, cuh da na zapadu ima posla koliko hoces, znaci promenis posao i bog da te vidi....
Sociolozi i psiholozi se slazu u jednom, posao treba menjati na 10 godina ili bar poslovno okruzenje....

Zivot je umetnost, pa je normalno da se umetnici najbolje snalaze.
Dakle, resenje je jednostavno....covek treba da radi ono sto voli i da uziva radeci.
Onda mu ni odmor nije tezak.
Realno gori je odmor nego rad koji ne volis, jer onda kao radis ono sto volis...

Ja ne volim taj kamperski zivot sa tim specijalnim autom za kampovanje.To ima svojih prednosti i ja se divim tim ljudima jer krenu kad hoce i gde hoce onda gde im se svidi oni stanu i uzivaju u prirodi pa opet nastave dalje ali ja se nikada ne bih uklopio u takav tempo zivota jer jednostavno to nije za mene jer nisam taj tip avanturiste.

Back