Životinje koje se zaljubljuju samo jednom u životu

• Začetnik teme Začetnik teme Lada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Labudovi

Ove životinje formiraju ljubavne veze koje traju dugi niz godina i u većini slučajeva njihovi odnosi traju do kraja života. Odanost koju pokažu kada obmotaju vratove jedan oko drugog i sasvim slučajno formiraju srce, postala je simbol ljubavi. Kreću se zajedno, traže stanište i odgajaju mlade.
1000_F_170281607_6pmQU0ANJA2fAbaCPmqEMrpPxdlELpbI.jpg

https://as1.ftcdn.net/v2/jpg/01/70/28/16/1000_F_170281607_6pmQU0ANJA2fAbaCPmqEMrpPxdlELpbI.jpg

Vukovi

Često se prikazuju kao prevaranti i prevaranti, ali u stvari vukovi imaju veoma razvijen i skladan porodični život, koji je lojalniji od većine ljudi koji uspevaju da razviju ljude. Mužjak, ženka i njihovo potomstvo ostaju zajedno sve dok mladunci ne odrastu dovoljno da zasnuju svoju porodicu.
1eB2T9KbwkU.jpg

https://pp.userapi.com/c302214/v302214455/4b44/1eB2T9KbwkU.jpg

Albatros

Albatrosi znaju da prelete velike razdaljine, ali će se uvek vraćati na jedno mesto, tamo gde su ostavili svog partnera. Njihove veze mere se godinama i uglavnom završavaju kada jedna od ptica ugine. Svoju zaljubljenost pokazuju šašavim, ali nežnim ritualnim plesom.
giphy-5.gif

https://podcastmovement.com/wp-content/uploads/2020/02/giphy-5.gif

Nisam ni znao da ima vise vrsta pingvina i Makaroni pingvini su jedni od njih
24sata

Više od 90 posto ptica je monogamno, ali niti jedna vrsta ne iskazuje privrženost partneru kao Makaroni pingvin - pa kad ugledaju jedan drugog, ženka i mužjak ovog pingvina plešu ekstatičan ples u kojem napuhuju prsa, njišu glave u stranu i ispuštaju zvuk nalik na grgljanje. A kad dobiju bebu tata ju ostaje čuvati, dok majka lovi hranu.

Ovo nije slucaj kod nas. I ja bi volio to da imam dijete :)

Izvor 24sata.hr

Dabrovi

Svega oko 3% vrsta sisara je društveno monogamno, ali dabrovi mogu da nam pokažu kako se to radi. Nakon parenja, ovi glodari posvećuju jednako onoliko vremena negovanju svojih romantičnih odnosa koliko i izgradnji svojih brana i skloništa. Mužjaci i ženke zajedno odgajaju svoje mlade i ostaju zajedno dok jedan partner ne umre. Odani dabrovi povremeno flertuju sa strane, ali to nije dovoljno da rasture porodicu.

Sl-01.JPG

Dabrovi

Svega oko 3% vrsta sisara je društveno monogamno, ali dabrovi mogu da nam pokažu kako se to radi. Nakon parenja, ovi glodari posvećuju jednako onoliko vremena negovanju svojih romantičnih odnosa koliko i izgradnji svojih brana i skloništa. Mužjaci i ženke zajedno odgajaju svoje mlade i ostaju zajedno dok jedan partner ne umre. Odani dabrovi povremeno flertuju sa strane, ali to nije dovoljno da rasture porodicu.

Pogledajte prilog 1039862
Divan primer...:heart:

Giboni

Par vreme provodi uvek zajedno – češkajući se međusobno ili viseći na drveću.

Ovo je dobar primer zašto ljudi romantizuju ovakvu i sličnu lojalnost u ljubavi među životinjama...

Da ja ovako predložim devojci da visimo i češkamo se u ljubavi, pre ili kasnije bi rekla kako želi da zna kuda naša ljubav vodi i prebacivala bi kako nemam plan u životu i neambciozan sam. :roll:

Lako je voleti kad si majmun. :aha:

Moja majka nije htela da ide da spava u drugu sobu dok je otac tesko bolestan, otpusten i otpisan iz bolnice kao umiruci pacijent lezao u njihovom krevetu.

Tri nedelje je spavala zajedno sa njim i drzala ga za ruku sve do njegovog poslednjeg daha. Umrla je za njim posle tri meseca.

Dok sam ziv to ne mogu zaboraviti.
Bas si me rastuzio...a u sustini velelep dokaz ljubavi...

Back